Nelly Nelly komentáře u knih

Temné proroctví Temné proroctví Rick Riordan

Chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak už to byla pekelná jízda, sršící vtipem a akcí. Už se moc těším na velké finále, kde se propojí všechny postavy Riordanových knih (aspoň tomu zatím vše nasvědčuje)...

25.02.2018 4 z 5

Moře pod Oděsou Moře pod Oděsou Clive Cussler

Klasická "cusslerovka" - víte, co očekávat, a také to dostanete - dobrodružství, kladní sympaťáci, něco z historie i zeměpisu, prostě pohádka pro dospělé dobrodruhy.

15.02.2018 3 z 5

Agatha Raisinová a výletníci z Dembley Agatha Raisinová a výletníci z Dembley M. C. Beaton (p)

Oddechovka - nenásilná detektivní jednohubka s "jedubabou" Agathou. Asi přelousknu i další díl, jsem zvědavá, jak se to vyvine mezi hlavními hrdiny.

15.11.2017 2 z 5

Učedník a válečný mág Učedník a válečný mág Taran Matharu

Poslední díl skvěle začal, uprostřed se táhl, ale konec to zachránil. Sice psáno asi pro jiné čtenáře, než jsem já, ale napsáno je to čtivě, zajímavě a kluky jistě potěší.

13.11.2017 4 z 5

Učedník a pyramida Orků Učedník a pyramida Orků Taran Matharu

Druhý díl je ještě lepší než první. Obdivuji autorovu fantazii, se kterou přidává stále nové a nové démony. Opět doporučuji mít připraven i třetí díl...

10.11.2017 5 z 5

Učedník Učedník Taran Matharu

Nečekala jsem od tohoto vydavatele knihu pro starší děti či mládež, ale i tak se mi příběh líbil, ačkoliv napětí přijde až v druhé polovině knihy. Doporučuji hned nachystat druhý díl.

06.11.2017 4 z 5

Zpackaný únos Zpackaný únos Donald E. Westlake

Úsměvná knížka se zajímavým námětem. Začátek trošku zdlouhavější, ale pak už se to dalo. Jako oddechovka dobré.

03.09.2017 3 z 5

Dlouhé ticho Dlouhé ticho Patricia Briggs

Mercy je po delší době zpět ve skvělé formě. Trošku kostrbatější a místy neumělý překlad, ale fanoušci se nad to prostě musí povznést. Už se těším na další příběh plný magie a Kojotích kousků.

31.07.2017 5 z 5

Zlato bohů Zlato bohů Bear Grylls (p)

Napínavá dobrodružná knížka pro děti tak ve věku 11 let. Zažijí nejen dobrodružství v džungli, ale také se dozvědí spoustu rad pro přežití - sice možná ve svém evropském životě neupotřebí, ale jistě je to obohatí o další zkušenost...

26.05.2017 5 z 5

Stopa Stopa Kathy Reichs

Milé povídky na doplnění předchozích dílů. Svěže napsáno, četlo se jedním dechem.

07.03.2017 5 z 5

Včeličky - Království pod lipou Včeličky - Království pod lipou Jiřina Parmová

Krásná dětská knížka, pro mne již dávná vzpomínka na dětství a bábinku, která mi ji četla...

10.01.2017 4 z 5

Hrozba patriotů Hrozba patriotů Steve Berry

Po Lincolnově mýtu opět něco z americké historie, která mně osobně nepřijde příliš zajímavá, takže pro mne slabší Berry. Příště to snad bude lepší...

10.10.2016 3 z 5

Mrazivé kousnutí Mrazivé kousnutí Chloe Neill

Od prvního dílu velký pokrok k lepšímu - více napětí a magie, více zápletek a tím pádem i možností pro další pokračování. Těším se na další díl.

09.07.2016 4 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

Nevím, co se mnou je, ale mně tato kniha příliš nenadchla - takové přepracované klasické dětské pohádky pro dospěláky (nebo možná mládež). Také styl jazyka mi nesedl. Prostě už jsem četla lepší fantasy - ale v budoucnu ještě některému dílu šanci asi dám...

01.06.2016 3 z 5

Karmínový břeh Karmínový břeh Lincoln Child

Kniha zpočátku působí jako klasický detektivní příběh, pomalý, rozvážný, ale určitě zamotaný. Druhá půlka kniha graduje v posledních kapitolách v úžasném tempu, který je tak příznačný pro oba autory. A konec? Jedna velká lahůdka pro všechny milovníky Pendergasta - snad nebudeme dlouho čekat na další díl!

30.04.2016 5 z 5

Kosti zmizelých Kosti zmizelých Kathy Reichs

Oddechová Reichsová. Možná trošku moc náhod v zápletce, ale příběh je čtivý. - No, nedalo mi to a na jedné straně jsem spočítala počet jednoduchých vět a souvětí, protože to je specialita všech knih K.R. - poměr jednoduchých vět k souvětí je velmi vysoký. Tady konkrétně na jisté straně je 28 jednoduchých vět k 17 souvětím. Někdy mi to leze na nervy, někdy to vítám. V každém případě si další příběh Tempi nenechám ujít.

14.04.2016 4 z 5

Ztracený ostrov Ztracený ostrov Lincoln Child

Pro mne skvělá knížka, trošku návrat k raným (výborným) dílům těchto autorů - napětí, zajímavý námět a trošku toho mýtického sci-fi.

07.04.2016 5 z 5

Agatha Raisinová a vražedná setba Agatha Raisinová a vražedná setba M. C. Beaton (p)

Příjemná, oddechová, nenáročná a násilí prostá detektivka. Četla jsem předtím jen první díl, oproti němu velké zlepšení - čtivější.

21.03.2016 3 z 5

Temné kosti Temné kosti Kathy Reichs

Průměrná kniha - trošku mi nesedlo prostředí, kde se děj odehrává, a v zrovna v této knize mě děsně štvaly krátké, jednoduché věty, které jsou pro K.Reichs sice typické, ale tady jsem na to prostě neměla náladu. Počkám si na nějaký napínavější a čtivější díl.

07.03.2016 3 z 5

Tři dary Terezie z Lisieux Tři dary Terezie z Lisieux Patrick Ahern

Terezie Ježíškova mi připomíná mé dětství, kdy jsem četla nějaké její vybrané citáty. V této útlé knížce je popsáno propojení jejího vlivu na život amerického kněze současné doby. Sice jsem byla trošku zklamaná, čekala jsem více citací Terezičky, ale zase jsem se dozvěděla mnoho zajímavého z jejího krátkého života, především před vstupem do kláštera.

23.02.2016 3 z 5