Nelly Nelly komentáře u knih

Za cenu života Za cenu života Lee Child

Teprve moje třetí kniha s Reacherem a už jsem si hrdinu zařadila mezi své oblíbené knižní postavy. Hned se začtu do dalšího dobrodružství a asi to vezmu od začátku, abych mohla i prstem po mapě cestovat s R. přes Spojené státy. - Jinak v této knize byl trošku za Anděla pomsty, ale jinak super čtení, od kterého se neodtrhnete!

03.03.2015 5 z 5

Čtvrtý rozměr lásky Čtvrtý rozměr lásky Meg Cabot

Poslední díl byl super, napravil trošku rozvleklost prvních dvou dílů, a konec příjemně překvapil - byla jsem sama zvědavá, jak se autorka popasuje s láskou, přesahující náš hmotný svět. Na celé sérii se mi líbil nejen originální námět, ale i středoškolský humor hlavní hrdinky. Takže globálně celá série 4,5 hvězdičky.

02.03.2015 5 z 5

V pasti V pasti Meg Cabot

Pěkně našlápnuto k poslednímu dílu v sérii - doufám, že autorka nastudovala něco o reinkarnaci a okultismu, aby se z posledního dílu nestala vyloženě slátanina. Nechám se překvapit.

27.02.2015 4 z 5

Temná je noc Temná je noc Meg Cabot

Zatím nejlepší díl ze série (zhodnotím ji pak celou u posledního dílu) - správně nadávkovaný humor, napětí, nové slibné postavy, které mohou zamíchat dějem, a konec slibuje to, na co všichni čekají od prvního dílu. Takže směle do posledních dílů!

26.02.2015 4 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Než kniha vyšla, těšila jsem se, že od autorky vyjde zase nějaká pěkná knížka pro mládež jako byl Erebos a Saeculum. Když jsem pak četla anotace, říkala jsem si škoda, tahle detektivní voda se už hemží tolika rybami, že pro poměrně mladou a "nezkušenou" autorku to bude těžké. Jak jsem se mýlila! Kniha Pět se velmi povedla a v tom "rybníku" se určitě neztratí. Jen ta mládež jaksi přichází o další skvělé knížky ze své kategorie. I když kdo ví, třeba se tam autorka ještě vrátí...

24.02.2015 5 z 5

Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Začala jsem číst a říkám si, dobrý námět, to bude bomba! Bohužel přišlo zklamání, čekala jsem od námětu víc. Možná další díly naplní mé očekávání. Toto bylo tak na 3,5 hvězdičky...

19.02.2015 3 z 5

Zapomenutý ostrov Zapomenutý ostrov Wolfgang Hohlbein

Byla jsem velmi mile překvapena - krásná, dobrodružná knížka, která je hodna klasika Julesa Verna. Už se těším na další díly...

18.02.2015 5 z 5

Alchymista Alchymista Michael Scott

Kniha měla docela dobrý námět, ale nejsem si jistá, zda všechen potenciál plně využila. Místy se mi to zdálo dost zdlouhavé a mytologické postavy vzaté z různých období, různých bájí - to byl docela mišmaš... Vím, že nejsem věkově ten, komu je kniha prvoplánově určena, ale i tak mi tam prostě něco velmi chybělo. Snad další díly budou lepší.

14.02.2015 3 z 5

Prípad čínskeho zlata / Prípad čínskeho jazera Prípad čínskeho zlata / Prípad čínskeho jazera Robert van Gulik

Po mnoha a mnoha letech jsem se vrátila ke svému oblíbenému pátrači, soudci Ti. Nevím, zda tyto dva případy vyšly i v češtině, ale prostě jsem je dala i ve slovenštině. Byl to úžasný návrat s úžasnými případy. Soudce Ti prostě ani po letech nezklamal. Možná už pro mne trochu hůře zapamatovatelná čínská jména, ale jinak doporučuji přečíst všem, kdo mají rádi klasické pátrání, bravurní mysl vyšetřovatele a neobvyklé, přitažlivé reálie.

12.02.2015 5 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Knížka mne trochu zklamala. Začátek nic moc, pak se příběh začal pěkně rýsovat. Ale kde je ta "nezapomenutelná cesta"? Vždyť to byl jen jakýsi start, cesta po těch čtyřiceti letech od startu mi tam prostě chybí. Kam vlastně zanesl osud Landona a jak se jeho život vyvíjel po tomto životním setkání? Prostě to bych si tam ráda přečetla, protože nastartování bylo opravdu krásné...

09.02.2015 3 z 5

Zlodějíček z pátých hradeb Zlodějíček z pátých hradeb Ilka Pacovská

Konečně díl, který splňuje má očekávání - stále se něco děje, žádná hluchá místa, kniha se řítí rychlým cvalem k zdánlivě vzdálenému konci. Možná pro děti zpočátku trochu zmatky se jmény nových postav.

05.02.2015 5 z 5

Oběti Oběti Jonathan Kellerman

Solidně napsaná klasická detektivka. Příběh napínavý od začátku do konce, děj nikde nevázne, sympatický hlavní hrdina bez temnoty v nitru (a toho si cením).

29.01.2015 4 z 5

Poslední oběť Poslední oběť Richelle Mead

Velmi milé překvapení, které jsem po přečtení prvního dílu této série ani nečekala. Jak jsem už zmínila, první díl mi přišel takový nijaký, ale pak se vše tak rozjelo, že jsem musela jen číst a číst, abych se dostala k překvapivému konci. A doufám, že autorka někdy dokončí i příběhy dalších postav.

27.01.2015 5 z 5

Neklid Neklid Jeffery Deaver

Není to klasická detektivka, kde se pátrá po vrahovi, ale to neznamená, že si milovníci napětí nepřijdou na své. Kdo zná Deaverovy povídky, bude už vědět, že není vše tak, jak se to jeví, a do konce knihy se to ještě může několikrát změnit. A to mám na Deaverovi moc ráda - jeho knihy nenudí a nutí Vás uhánět stále kupředu se zbystřelou myslí.

20.01.2015 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Jsou knihy, na které nezapomenete - ne proto, že se Vám tak líbily, že Vás oslovily a něčím naplnily, ale proto, že si chcete být jisti, že si je nebudete chtít přečíst podruhé - prostě proto, že chování postav je tak neuvěřitelné narušené, že se s nimi nebudete chtít už potkat - jedině v hluboké depresi, kdy se potřebujete ujistit, že může být i hůře. A tato skvěle napsaná kniha do této skupiny pro mne patří...

19.01.2015 4 z 5

Počátek zkázy Počátek zkázy James Rollins (p)

Po upírské sérii (Krvavé evangelium) se opět vrátil starý dobrý Rollins. Opět napínavá cesta přes rozsáhlé studené Rusko až do horké Afriky. Těším se na další příběhy s Tuckerem i Kainem, jistě to bude dobrý doplněk, takový externí, k mé oblíbené partičce v Sigmě.

16.01.2015 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Už dlouho jsem nečetla tak jednoduchou, a přesto tak silnou knihu, kde téma, které není jedinečné, je tak hezky zpracováno. Jsem ráda, že i kniha pro mladší čtenáře má tak velké, skryté poselství... P.S: Kupte si kapesníky do zásoby.

12.01.2015 5 z 5

Král Král J. R. Ward (p)

Pro mne jeden z nejlepších ze série a to hlavně proto, že zde nebyly úmorné boje z Bezduchými. Líbilo se mi, že kniha není věnována především jen jedné dvojici, ale rozvíjí příběhy i dalších párů. Možná konec byl trošku moc zrychlený, ale chápu to, někdy je spisovatel tlačen do určitého počtu stran a tady je jich už i tak požehnaně.

12.01.2015 4 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Opět tleskám, pane Deavere! A se mnou určitě i Sherlock Holmes, neboť toto byl opět skvělý labyrint logiky, důkazů, intuice i překvapivých zvratů... Mám ráda, když se mi z mozku kouří a pak zjistím, že se ubírám špatným směrem. Jen tak dál, víc a houšť!

05.01.2015 5 z 5

Pokoj smrti Pokoj smrti Jeffery Deaver

Pro někoho možná trochu jiný Lincoln - Deaver zabrousil trochu do politiky a tajných služeb. Mně se to líbilo - není přeci každý vrah či zločinec jen z řad "obyčejných lidí". Myslím, že se Deaverovi povedlo dobře skloubit něco mezi špionážním thrillerem a klasickou detektivkou. A jsem ráda, že dal Amélii na konci knihy šanci (v čem, to neprozradím)...

02.01.2015 5 z 5