NemcovaKN komentáře u knih
Zpočátku mi postava Libby nebyla vůbec sympatická a knihu jsem dále četla jen ze zvědavosti. Zápletka a samotný příběh mě upoutal a nutil číst dále. Ano, říkala jsem si, že některé věci jsou předvídatelné. Ale i tak na konci mě čekalo překvapení. Nakonec i postava Libby se dala překousnout. Nejvíce se mi líbilo, že autorka psala kapitoly z různých pohledů postav a nebylo to tolik jednotvárné.
Řadím mezi knihy, které se čtou dobře a rychle, ale díky ději jen jednou...příště už to totiž překvapení nebude. :-)
Výborně napsaná kniha. Autor upustil od emotivních komentářů a snažil se sdělit věci, tak jak je zažil. Je až neuvěřitelné, jakou roli v té době hrálo štěstí. Je neuvěřitelné, v jakých podmínkách museli lidé přežívat a umírat...je to něco nepředstavitelného. Jsem ráda za každou takovou knihu, ptž člověk by měl vědět, znát příběhy a vážit si toho, co má. Někteří v té době totiž neměli nic...ani svůj vlastní život.
Pšt...tohle je moje malé tajemství. :-) Několikrát jsem četla knihy a filmy jsem také viděla hodněkrát. Lidi se asi dělí na ty, kteří tento příběh milují a ty, kteří ho nemůžou ani vidět...natož číst. Musím ale uznat, že v knihách mi Bella už párkrát lezla opravdu na nervy...ale i tak se k tomuto příběhu budu stále ráda vracet. Je to taková moje oblíbená pohádka!
Tento příběh mě velmi zaujal. Autorka přišla se zajímavou zápletkou, kterou dokázala výborně zpracovat. Děj byl zajímavý a někdy jsem měla i pocit, že prostě musím číst dál a dál jen abych věděla, co se bude dít.
Už ani nevím, jestli jsem první viděla film nebo četla knihu, ptž obojí na mě udělalo dojem. Ovšem kniha mě velmi zasáhla. Emoce, osudy, děje postav - hodně myšlenek a pocitů ve filmu chybělo. Líbilo se mi, že jsem se více mohla seznámit se životem Grety a ostatních postav a také samotné myšlenky Einara-Lili.
Musím říci, že z této knihy mám smíšené pocity. Ačkoliv jsem ji musela dočíst do konce, ptž jsem byla zvědavá, jak to vlastně dopadne, tak toto téma pro mě nebylo úplně to pravé. Asi bych nechtěla znovu vidět do hlavy posedlého člověka. Někdy se člověk až musel pousmát nad tím, jak věci a lidi kolem sebe vidí.
Kniha v porovnání s filmem není tolik strašidelná a zajímavá. Film jsem viděla jako první, takže to asi mělo také vliv. :-)
Kniha mě malinko zklamala, ale příběh nebyl špatný. Děj kolem hlavní postavy byl někdy zdlouhavý, ale vynahradily to pasáže, které vyprávěly o tom, jak se žilo v Německu v období 2. světové války.
Knihu jsem si zakoupila, až poté co jsem viděla film. Musím říci, že i přesto čtení bylo zajímavé a poutavé. Více detailů a zvratů.
Neskutečný příběh. Když jsem knihu začala číst, tak bylo mnoho chvil, kdy jsem na ni myslela. Přemýšlela jsem o hlavním hrdinovi, o tom co se dělo v té době...co bylo, co se stalo nebo mohlo stát. Člověk by se neměl schovávat před tím, co se odehrávalo...a neměl by házet všechny do jednoho pytle. :-)