neolitka komentáře u knih
Poslechnuto jako audiokniha v podání Rudolfa Pellara.
Na knize se mi nejvíce líbilo, že autor dokázal vytěžit z minima maximum. Nelze než dát palec nahoru.
Podle mě je to přeceňovaná kniha. Pipi je drzá, až hrůza. Byla jsem překvapená, že jí její chování okolí toleruje.
Skvělá knížka. Moc se mi líbilo, jak autor využívá dvojsmyslnosti slov.
Pokud se jednalo o linku s Hughem kniha mě moc bavila. Sotva jsem se začetla, přišla část věnovaná Mickymu a hned jsem myslela, že knihu odhodím a už se k ní ani nevrátím.
Kniha má krásné ilustrace. Čteno mým synem v rámci prvního čtení.
Krásné leporelo. Syn při utírání nádobí si povídá jedno z říkadel :-)
Autorka využila k napsání této knížky několik známých pohádek (O Plaváčkovi, Zlatovláska). Vzniklo naprosto nezajímavé dílo bez nápadu.
Kniha rozsáhlá. V době svého vzniku měla vzbudit v lidech jejich vlastenectví. O trochu víc se mi, ale líbil seriál.
Kvalitně napsaná i sestavená kniha. Obrázky jsou chytlavé, text stručný a přitom věcný. Nemůže zklamat snad žádné dítě.
Se zbytkem komentářů se neshodnu. Kniha je fádní, není vůbec nápaditá. Téma stokrát ohrané už v jiných knihách. Může mi někdo vysvětlit, proč se v dnešních knihách zvířata chovají jako lidé? Navíc nesnáším, když se do dětských knih vnucují jakékoliv výchovné texty.
Kdo četl Karlík a skleněný výtah zjistí, že Jakub a obří broskev je ve své podstatě ta samá kniha. Za mě je tato kniha bez nápadu a při četbě se děti vysloveně nudily.
Kniha se mně i dětem líbila. V knize jsou většinou klasické a známé pohádky.
Blbost. Přečteny tři příběhy a bohatě to stačilo.
Kniha se mi celkem líbila. Protože, mám ráda příběhy z první republiky, tak bych hodnotila první příběh jako nejlepší.
Jedna hvězda je pro autora fotografií s dubánky. Jinak zbytek knížky si zaslouží hodnotit jako odpad.
Autoři textu o dubáncích okopírovali šmouly (Kmetík = Taťka Šmoula, Silák = Silák atd.). Dokonce se k tomu sami, možná nevědomky, přiznali, když si dubánky z Dubrovníku představovali modré s bílými čepičkami :-). Jinak pro autory, měli by si zopakovat znalosti ze zeměpisu. Dubrovník opravdu neleží u Středozemního moře, ale u Jaderského moře.
Kniha by měla být určena dětem, tak prosím, nepoužívejte hrůzné patvary slov jako hádankoúkol. Co to je za slovo??? O jakživa je hádanka hádankou a úkol úkolem. Bohužel i příběhy byly bez nápadu.