neubam02 komentáře u knih
Takový konec jsme nečekala. Celou dobu se snažíte vymyslet, jak to tedy bylo, jak to je a stejně nakonec zjistíte, že jste úplně vedle. Skvělá kniha a určitě doporučuji všem milovníkům thrillerů.
Skvělá kniha! Nenechte se mýlit, že se jedná o další klasický příběh o Popelce. To je vlastně věc, kterou nechápu, protože s Popelkou to nemá nic společného, nebo jestli jste někdo viděli podobnost? Mám v hlavě stereotyp o mrtvém tatínkovi, zlých sestrách a ještě zlejší maceše, proto jsem si ze začátku k postavám nevytvořila sympatie, protože jsme od nich furt čekala ten stereotyp. Absolutně si tyto představy nenaplnily, proto doporučuji číst to jako příběh o lásce dvou fanoušků fantasy a nijak to s Popelkou nespojovat.
Kniha mě několikrát nahlas rozesmála a několikrát přiměla k slzám. Absolutně nechápu, jak je Ella nazývána mrzákem, neustále šikanována a urážena, kvůli popáleninám. Vím, že ve světě se najde pár hlupáků, co by se někomu posmívali, ale že by se to dělo v tak velké míře a celá škola by ji za něco takového, za co nemůže, takhle hnusně týrala… to mi přišlo dost přes čáru, nereálné, nevěřím, že by lidi takový byli… spíš věřím tomu, že by se s ní o to víc bavili a snažili se jí zlepšit život. Největší přešlap byla reakce rodiny, několikrát zmínili, že by měla jít do školy pro postižené. To jako kvůli nehezkému vzhledu? Naštěstí romantická linka byla tak hezká, že celý ten omyl s handicapem přehlédnu.
No, abych pravdu řekla, je to jedna ze slabších knih od Darcy. Jsem drobet zklamaná. První část knihy si říkáte - hm duch v domě, nuda. Druhá půlka už se rozjede a říkáte si, že to bude hustý... no a pak to zabije zase koncem jako z pohádky. Někdo by měl Darcy říct, že horory nemají mít šťastné konce. Další věc, co se mi nelíbí je, že její knížky jsou čím dál tím tenčí. No ale nechci jenom hanit. Kdyby nebylo toho konce, tak to nebylo zas tak špatné. Na jednu stranu je fajn, že děj není procpán nudnými scénami, na druhou stranu je to opravdu krátké. Hlavní postavy známe jen povrchně...
Kniha je sice kratší, ale za to je plná akce, strachu a nejsou zde hluchá místa, u kterých bychom se nudili.
Výborný horor, od podle mě velmi nadějné české autorky. Konec příběhu nám naznačuje, že by se mohlo jednat o sérii a mohli bychom se dočkat dalšího dílu! Rozhodně doporučuji!
Nádherná kniha!
Hlavní postavu si prostě zamilujete, její odhodlání, obětavost a hlavně nebojácnost. Almu milovali nejen samotní vězni, ale i vedení tábora včetně Anděla smrti - doktora Mengela. V knize nechybí ani láska.
Samozřejmě konec knihy se mi těžko četl a přes slzy jsem skoro neviděla na písmenka.
Každopádně autorka si mě získala a nutně si musím přečíst i její zbylé knihy.
Rozhodně doporučuji milovníkům válečných románů.
Abych byla upřímná, z počátku mě kniha moc nebavila, trvalo přibližně nějakých sto stran, než jsem se do příběhu ponořila. Kdybych nebyla ve společném čtení, tak jsem nejspíš knihu odložila a to by byla veliká škoda. Jakmile jsem se začetla, už nešlo přestat. Příběh byl čím dál tím napínavější. Děj postupně graduje a zhruba posledních sto stran jsem měla neustále slzy v očích. Krásný a dojemný příběh.
Mám ráda knihy se systémem kast. Samozřejmě nesmí chybět láska a nějaká ta kouzla. Je smutné, že všichni opovrhují a chtějí zabít zrovna ty členy společnosti, bez kterých by vlastně oni nemohli žít. Hlavní hrdinka mi byla sympatická. Rodina pro ni byla nadevše. Za každou cenu se snažila splnit sliby, které dala, což málo kdo umí. Jeidné, co mi k ní nesedělo bylo, že několikrát brečela, vlastně docela často, což mi k její jinak tvrdé povaze vůbec nešlo. Mojí nejoblíbenější postavou byl asi Tavin a nejméně oblíbený princ Jasimir. Divím se, že za ty blbý namyšlený kecy dostal přes pusu jen jednou. Naštěstí se časem srovnal, pochopil a vypadá to, že by mohl být možná někdy dobrým králem. Milosrdná vrána je taková oddechová fantasy, kterou jsem si moc užila.
Ridley mě ze začátku štval, jak se urazil, jak nějaké dítě. Naštěstí se potom omluvil a začal se chovat jakštakš normálně a ke konci jsem mu dokonce začala fandit. Taky mi dělalo radost, že Bryn už postupně přestává opěvovat tu její slavnou gardu. První polovina knihy nic moc, ale potom se to rozjelo.
Nejhezčí na knize je asi obálka :D . Jinak nic moc. Hlavní postava je příšerná, ta její přehnaná zapálenost pro gardu, žárlivé řeči, urážlivost, nerozhodnost - mám ho ráda, nemám ho ráda, zabiju ho, nezabiju ho. Ostatní postavy jsem si také neoblíbila...
První polovina knihy byla celkem nuda, říkala jsem si, kde to proboha vzalo tolik % v hodnocení... Druhá půlka, to už bylo něco úplně jiného, jak se to rozjelo, nešlo to zastavit. Četla jsem do noci, v hlavě jsem obvinila snad úplně všechny, ale takovýhle konec, to mě vůbec nenapadlo... A když zjistíte, jak to bylo, tak se nakonec stejně ještě ukáže, že tak to teda opravdu nebylo. Skvělá kniha. Doporučuji. Určitě stálo za to, překonat slabší rozjezd.
Občas jsem v recenzích četla, že tohle není styl Darcy. Za mě nesmysl - je to její styl! Pokud čtete večer, tak zaručuji, že kapku strachu ucítíte. Démon se srstí a zelenými oči, který vraždí návštěvníky lesa. Konec je za mě perfektní, taková možnost mě za celou knihu opravdu nenapadla. Jediné, co mi vadilo, že kniha byla zbytečně moc natahovaná. Ze začátku se vypráví tři paralelní příběhy, přičemž jeden je hodně napínavý, ale vy musíte číst x stran něčeho nudného, co se kde děje... ale to vás také vlastně nutí číst dál a dál, abyste se zase dostali k tomu napínavému.
Láska, hádka, usmíření, hádka, usmíření... a znovu... Celkem už známý scénář. Kde Hardin furt bere všechna ta tajemství? Ale když už by člověk řekl, že se začne nudit, tak v polovině knihy přijde pořádný šok.
Oproti prvnímu dílu drobet slabší. Postupně se dozvídáme, co stálo za Hardinovým hrozným činem.
(SPOILER) Podle mě tento díl vůbec být nemusel. První díl je uzavřen celkem hezky, takže tento díl je docela zbytečný. Navíc se celý furt dokola točí o tom, že Ella nemá ráda své tělo, že se sama sobě hnusí. Ella celou dobu Briana odstrkuje nedej bože, aby po ní chtěl nějakou intimnost. Korunku trapnosti autor nasadil v momentě, kdy Ella dala Brianovi dárek – snubní prstýnek a tím mu jako řekla, ať si klekne a laskavě ji požádá o ruku.
Abych pravdu řekla, tenhle díl je oproti prvnímu slabší. Kniha se čte fajn, ale je to spíš oddechovka než zážitek. Středoškolské hádky, rvačky, sex… Naštěstí to konec vylepšil, ten byl teda . Stejně si ale myslím, že tento díl byl spíše taková vycpávka. Jsem zvědavá, co přinese třetí díl.
Můj první gamebook . Ač se mi nepodařilo přežít, tak jsem se u toho skvěle pobavila.