New-radus komentáře u knih
Kniha mě příliš nezaujala. Zážitky klinické smrti a jejich vliv na život mnohem lépe zpracovává např. Moody nebo Kübler-Rossová. Tohle byl jen slabý odvar, zbytečně rozmáznutý na 200 stran.
Naprostý základ něčeho, čemu se říká pozitivní myšlení, žít přítomný okamžik apod.
Výborná publikace mé lektorky Feng shui. Vhodná pro úplné začátečníky. Seznámíte se s nejzákladnějšími principy, ale hlavně dopřejete bytu i sobě pořádnou očistu. Je to i taková ochutnávka samotného kurzu.
Kladné hodnocení především za nadšení, lidskost a hlavně opravdu dobré tipy na to, jaké nástroje např. využívat, abyste své podnikání na internetu zautomatizovali. Perfektní byl taky příliv motivace. Nicméně ubírám za neustále opakované myšlenky, milionkrát citovaný citát Coelha (a to ho zbožňuju). Kniha by si zaloužila dobrou korekturu stylistiky a byla by na 5 hvězd!
Tyhle Aniny články jsem milovala už když vycházely v Elle. Právě proto, že zůstaly vryty do paměti, ubírám jednu hvězdičku. Napodruhé se nedostavil "wow efekt" jako když jsem je nalistovala v mém oblíbeném časopise. Rozhodně je ale plus to, že už nemusím schovávat výstřižky z časopisu a mám to takto pěkně v knize pohromadě. Pro ty, kdo čtou poprvé, určitě doporučuju. Aňa píše s lehkostí a řeší všechny ty strasti, které nám ženám běží hlavou :-)
Kniha mne zklamala. Ano, je to ta jedna z mnoha o pozitivním myšlení a vizualizaci, ale tato je psaná tak nezáživně, že je prostě neuvěřitelná, nevěrohodná. I úkoly, které knihu provází jsou více méně otrocké dotazníky. Kniha jde vlastně sama proti sobě.
Řekla bych, že název je trochu zavádějící. Opravdu nehledejte 21 přesných postupů, jak zítra najít pana Dokonalého/slečnu Dokonalou. Jde o řekněme 21 zamyšlení, které nás vedou dovnitř nás samých, nutí nás přehodnocovat naučené vzroce chování a především myšlení.
Vyzkoušeno na vlastní kůži a funguje. Osvojila jsem si z knihy jen to nejjednodušší a nejzákladnější, nepatrně jsem změnila úhel pohledu a komunikaci. Rázem se dějí zázraky.
Skvost z knižních trhů na hradě Helfštýn z roku 2016. Kniha mě naprosto oslnila. Tak trochu "animovaná"... Myslím, že každý se v ní najde ;-)
Pro spousty čtenářů to bude jen další z příruček "pozitivního myšlení" a "zákona přitažlivosti". Jestli skutečně funguje? Tak to vám budu moci sdělit až za mnoho měsíců, možná let, možná až na sklonku života. Rozhodně mě však kniha dostala z deprese, že "na nic nemám peníze". I když budeme zastávat stanovisko, že tyhle věci nefungují, tak musíme uznat, že díky tomu pesimismu, který máme uvnitř nastavený, dost možná přehlídneme možnosti, které se nám nabízejí. A už za to popostrčení, abychom přepnuli z černé na růžovou, přečtení této knihy stojí...
Velmi příjemné, když se vám chce jen tak zalistovat a přečíst si pár zajímavých a inspirativních myšlenek.
Kniha plná zajímavých myšlenek - velmi inspirujících, ostatně jako vždy.
Alef byla první kniha, kterou jsem od Coelha ochutnala. Do té doby jsem Coelha znala jen útržkovitě z citátů. Alef mě nakopnula k nekonečnému maratonu čtení jeho knih. Nicméně tuším, že tohle je přesně ta kniha, kterou musíte přečíst v pravý čas, jindy vás neosloví.
Poměrně příjemná seberozvojová kniha, u které se člověk trošku zamyslí, trošku zasní. Stylem připomíná Les, čtyři otázky, život a já nebo taky Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života. Neseděly mi mimozemské civilizace a tento tím, že mi tolik připomínala jiné dvě knihy, ubírám jednu hvězdičku.
Další kniha, která působí jako bakalářka. Bohužel pro lajky příliš zatížená filozofií, pro lidi, co mají vhled do tématu je to zase příliš plytké. Kola rovnováhy používá roky např. diář Srdce ženy a umí je podat mnohem poutavěji. Vzorové vyplnění cvičení navíc může dost ovlivňovat. Bohužel nepotěšilo.
Nadšená jsem byla pouze z první povídky, tam mi ani nevadila ta "boží tendence". Ale v dalších povídkách to bylo tak násilné, škrobené, že jsem myslela, že knihu nedočtu.
Kniha mě naprosto zklamala. Další z těch, které jsou jako bakalářská práce. Deníky jsou evidentně lacině vykonstruované, nejsou žádným anonymizovaným případem. Navíc je to dost subjektivní pohled muže na mateřství. Největší tragédií je kapitola o šestinedělí. Počínaje rádoby vtipem o ženě, která neumí dělit šesti, konče náhledem na odmítání sexu po šestinedělí, kde žena působí jako frigida zblblá hormony. Ani čárka o zraněních a hojení, prostě typicky mužský svět "vydržel jsem 6 týdnů a mám nárok".
Kniha je rozhodně zajímavá pro někoho, kdo uvažuje, že by se pustil do nějakého vlastního podnikání. Pro mě (ale asi je to dost subjektivní) měla kolísající úroveň. Někde za půlkou jsem si říkala, že ji odlžím nedočtenou, ale pak mě další kapitola zase chytla.
Ach... To bylo něco pro milovnici příruček, pin up stylu, éry Velkého Gatsbyho a glamour. Kniha mě nadchla velkým formátem, krásnými fotografiemi i podrobným návodem jak být jako ona, jako Dita von Teese. Ale přiznávám, že to je pro opravdové fajnšmekry. Někoho by všechny ty podrobnosti mohly nudit.
Sešitek, který jsem přečetla za odpoledne, ovšem rozhodně ne proto, že bych se nemohla odtrhnout. Slabý odvar všech knížek pozitivního myšlení.
Moc příjemný průvodce módou plný zajímavostí s geniálními ilustracemi a grafikou, která i z méně zajímavých informací udělá zajímavé. Kniha není jen nudným přehledem historie módy a styly, ale i praktickým rádcem.