Nibiru Nibiru komentáře u knih

Bláznův gambit Bláznův gambit Peter Cheyney

Vím, že jsem tuto knihu přečetla jedním dechem, prostě byla strhující.

02.08.2014 4 z 5

Pod jezerem Pod jezerem Stuart Woods

Souhlasím, opravdu napínavý a čtivý thriller.

30.07.2014 5 z 5

Gambit mahátmů Gambit mahátmů Ivo Wiesner

Opět zajímavá temata, informace, fakta o dávné minulosti naší planety.

13.01.2014 4 z 5

Nostradamus: král propastí Nostradamus: král propastí Zdeněk Patrick

Pokud jsou ty předpovědi pravdivé nebo alespoň dobře interpretované, tak v budoucnosti bude bílá rasa na úbytě, pokud úplně nevyhyne. Dobře, že se toho nedožiju!

13.06.2013 3 z 5

Ukřižovaná Ukřižovaná Jakub Arbes

Hlavně jsou Arbesovy knihy klasika a jako takové je lze nutno hodnotit, z nadhledu.

12.06.2013

Večerní zprávy Večerní zprávy Arthur Hailey

Opravdu vynikající, strhující kniha.

12.06.2013 5 z 5

Prokletá nevěsta Prokletá nevěsta Rexanne Becnel

Tohle je trochu slabší odvar, R. Becnel píše i lepší knihy.

11.06.2013 3 z 5

Rex Deus Rex Deus Tim Wallace Murphy

Toto je úžasná kniha, doporučuji všem, kteří si už dlouho myslí, že křesťanská církev nejenom že pozměnila Bibli, ale rovněž celé věky mlží a zamlčuje okolnosti narození, života i smrti velkého proroka, jakým Ježíš bezesporu byl. Alespoň v tom, že myšlením a duchovním obzorem na hony předčil tehdejší dobu, a taky na to doplatil.
Ježíšův odkaz církev krásně zneužila v tom, že náboženství pojala jako patriarchální dogma, čímž záměrně potlačovala (a nakonec se jí to i povedlo) původní "pohanské" obyčeje, znalosti a durchovní mystéria, která měla k přírodě mnohem blíže než dogmata křesťanské církve.
Doporučuji všem nevěřícím Tomášům, kteří věří tomu, co se naučili v katechismu!!

07.06.2013 5 z 5

Tajný projekt KGB Tajný projekt KGB Vladimír Liška

Úžasně zajímavá knížka. Ačkoliv si troufám trvdit, že o záhadách této planety toho vím hodně, skutečnosti, které autor nějak získal z archivů KGB jsou pro mě zcela nové a omračující.

03.06.2013 5 z 5

Skaláci Skaláci Alois Jirásek

Opravdu krásná knížka, čtivá, napínavá, moc se mi líbila, nechybí tam ani romantická věrná láska.

03.06.2013 5 z 5

Hradní paní Hradní paní Paula Quinn

Druhý díl ke knize Hrdá otrokyně. Dante Risande už není sice hlavní postava, ale i tak se kniha četla velmi dobře a nezklamala mě.

Příslib deště Příslib deště Shana Abé

Knížka se mi líbila, doporučuji k přečtení.

Toulky českým tajemnem Toulky českým tajemnem Aleš Česal

Literatura faktu není román nebo vyprávění. Jsou to fakta, obohacená o autorovy hypotézy či teorie.
Z tohoto pohledu knihu hodně cením, protože i u nás je spousta záhad a nevyřešených tajemství, což je více než zajímavé.
Autor má svoje originální hypotézy, které pro milovníky záhad jistě nebudou nezajímavé.

Utajené dějiny Čech 2 Utajené dějiny Čech 2 Otomar Dvořák

Jak už jsem psala, celá trilogie je výjimečná tím, že velmi čtivou formou nabízí ojedinělý pohled na dějiny nejen naší, ale v kontextu celé planety. Jako by to byl živý organismus, který má své potřeby. Jsem velmi ráda, že tyto knížky mám ve své knihovně.

Utajené dějiny Čech 3. Utajené dějiny Čech 3. Otomar Dvořák

Úžasně zajímavé čtení, všechny tři díly pro milovníky mysterií a dějin pod povrchem určitě doporučuji.
Je to pohled, který zatím žádný ze známých vědců nenabídl.

Hříšný slib Hříšný slib Kat Martin

Mně se knížka moc líbila, mám ráda rozporuplné, vášnivé hrdiny, a to zde bylo splněno. Děj je také zajímavý, s dobrou zápletkou.
Spisovatelka umí vykreslit moc sympatické mužské postavy.

27.05.2013 5 z 5

Schovanka Schovanka Teresa Medeiros

Pěkná, docela realisticky napsaná romance, hlavní hrdina je moc sympatický.

17.05.2013 5 z 5

Národ v lénu bohů Národ v lénu bohů Ivo Wiesner

Další z nepřeberných důkazů o tom, jak současná zkostnatělá věda překrucuje či zamlžuje minulost, a to nejen historii světovou, ale i tu českou.

17.01.2013 5 z 5

Nevěsta z Růžového útesu Nevěsta z Růžového útesu Rexanne Becnel

Krásná romantika zcela podle mého gusta.

05.04.2012 5 z 5

Ďábel v andělském rouchu Ďábel v andělském rouchu Tomáš Bednařík

Zajímavá studie o Čachtické paní, obsahující fakta z archivních záznamů o procesech a skutečná čísla o umučených dívkách.
Ať už byla ona šlechtična psychicky nemocná nebo tak zvrhlá, rozhodně byla sadistická a byla to zrůda. Ovšem, tak jako bývá pravidlem, trest na některé mocné nedosáhl ani tehdy, ani dnes.

04.04.2012 5 z 5