Nibiru komentáře u knih
Vím, že jsem tuto knihu přečetla jedním dechem, prostě byla strhující.
Opět zajímavá temata, informace, fakta o dávné minulosti naší planety.
Pokud jsou ty předpovědi pravdivé nebo alespoň dobře interpretované, tak v budoucnosti bude bílá rasa na úbytě, pokud úplně nevyhyne. Dobře, že se toho nedožiju!
Hlavně jsou Arbesovy knihy klasika a jako takové je lze nutno hodnotit, z nadhledu.
Tohle je trochu slabší odvar, R. Becnel píše i lepší knihy.
Toto je úžasná kniha, doporučuji všem, kteří si už dlouho myslí, že křesťanská církev nejenom že pozměnila Bibli, ale rovněž celé věky mlží a zamlčuje okolnosti narození, života i smrti velkého proroka, jakým Ježíš bezesporu byl. Alespoň v tom, že myšlením a duchovním obzorem na hony předčil tehdejší dobu, a taky na to doplatil.
Ježíšův odkaz církev krásně zneužila v tom, že náboženství pojala jako patriarchální dogma, čímž záměrně potlačovala (a nakonec se jí to i povedlo) původní "pohanské" obyčeje, znalosti a durchovní mystéria, která měla k přírodě mnohem blíže než dogmata křesťanské církve.
Doporučuji všem nevěřícím Tomášům, kteří věří tomu, co se naučili v katechismu!!
Úžasně zajímavá knížka. Ačkoliv si troufám trvdit, že o záhadách této planety toho vím hodně, skutečnosti, které autor nějak získal z archivů KGB jsou pro mě zcela nové a omračující.
Opravdu krásná knížka, čtivá, napínavá, moc se mi líbila, nechybí tam ani romantická věrná láska.
Druhý díl ke knize Hrdá otrokyně. Dante Risande už není sice hlavní postava, ale i tak se kniha četla velmi dobře a nezklamala mě.
Literatura faktu není román nebo vyprávění. Jsou to fakta, obohacená o autorovy hypotézy či teorie.
Z tohoto pohledu knihu hodně cením, protože i u nás je spousta záhad a nevyřešených tajemství, což je více než zajímavé.
Autor má svoje originální hypotézy, které pro milovníky záhad jistě nebudou nezajímavé.
Jak už jsem psala, celá trilogie je výjimečná tím, že velmi čtivou formou nabízí ojedinělý pohled na dějiny nejen naší, ale v kontextu celé planety. Jako by to byl živý organismus, který má své potřeby. Jsem velmi ráda, že tyto knížky mám ve své knihovně.
Úžasně zajímavé čtení, všechny tři díly pro milovníky mysterií a dějin pod povrchem určitě doporučuji.
Je to pohled, který zatím žádný ze známých vědců nenabídl.
Mně se knížka moc líbila, mám ráda rozporuplné, vášnivé hrdiny, a to zde bylo splněno. Děj je také zajímavý, s dobrou zápletkou.
Spisovatelka umí vykreslit moc sympatické mužské postavy.
Pěkná, docela realisticky napsaná romance, hlavní hrdina je moc sympatický.
Další z nepřeberných důkazů o tom, jak současná zkostnatělá věda překrucuje či zamlžuje minulost, a to nejen historii světovou, ale i tu českou.
Zajímavá studie o Čachtické paní, obsahující fakta z archivních záznamů o procesech a skutečná čísla o umučených dívkách.
Ať už byla ona šlechtična psychicky nemocná nebo tak zvrhlá, rozhodně byla sadistická a byla to zrůda. Ovšem, tak jako bývá pravidlem, trest na některé mocné nedosáhl ani tehdy, ani dnes.