Nibiru komentáře u knih
Ke knize jsem se po nějakém čase vrátila a přečetla si ji znovu. Mám A. Vašíčka jako spisovatele a záhadologa ráda, protože píše velmi poutavě a čtivě. Byla jsem i na jeho přednášce, a byla stejně zajímavá jako jeho knihy. Záhady doslova sype z rukávu, je vidět, že je má opravdu dobře ať už nastudované nebo na vlastní kůži probádané. Nemyslím si, že je Ďáblova bible překombinovaná nebo že líčí fantasmagorie, jak někdo píše v komentářích. Sama vím, že tento svět je záhadami doslova prošpikován a dneska už taky vím, že NÁHODA jako taková neexistuje. Pokud je legenda pravdivá, tak jednoduše fyzickými silami není možno tak obrovskou a obsáhlou knihu RUČNÉ napsat za jedinou noc. Rovněž poselství, které obsahuje, je více než poplatné na nynější dobu. Číslo 111 se opakuje opravdu tolikrát, že to náhodu naprosto vylučuje. Satanská číslice, neboli číslice šelmy 666, což souzní s výkladem hebrejštiny i řečtiny, kdy jménům z Bible odpovídá zrovna TATO číslice, také nemůže být náhoda. A velice výstražně na mě působí výklad písmen www (což je opět 666), čárový kód všeho zboží, v němž je 3x6 rovněž obsažena a v neposlední řadě výroky o čipování, označování lidí touto "číslicí" neboli "znamením šelmy na čele". No v kontextu toho, co se v poslední době ve světě děje při tzv. "coronavirové" pandemii, a souvisejících "opatřeních" a zákazech s tím spojených, si myslím, že proroctví se pomalu, ale jistě naplňuje. A jestliže se lidé budou chovat jako stádo bez rozumu, tak Šelma zvítězí.
Tento druhý díl Tajné historie Anunnaků se čte mnohem lépe než díl první. Zejména také proto, že dějová osnova je mnohem přímočařejší a neztrácí se v textu jednotlivých kapitol, jako to bylo u prvního dílu. Poslední kapitola knihy je takové stručné shrnutí dávnověké historie lidstva až do současnosti, kdy autor vpodstatě zkrátil Sitchinovy Kroniky Země do jedné kapitoly. Autor se mi líbí v tom, že si \\\"biblického boha\\\" bere pěkně na paškál a nedělá si s ním žádné servítky. Ono jich vlastně bylo více, a je nesporné, že se lidská evoluce ve světle údajů na sumerských tabulkách odehrála zcela jinak, než jak jsme se ji učili ve škole. Tato divně pokřivená, zkreslená a darwinismem podmíněná historie mi ostatně nikdy nešla na rozum a nikdy jsem se s ní neztotožnila. Přece není možné, pokud se teorie evoluce má týkat i homo sapiens sapiens, aby se 400000 let opice vyvíjely stále stejně spolu s člověkem, který za tu dobu došel tak daleko, že přistál na Měsíci, a opice se ani nehnuly z místa! Tellingerovy dedukce jsou v tomto ohledu celkem brilantní a nadmíru logické, což ovšem neznamená, že bychom my, jako lidská rasa měli být na něco hrdí. Jsme stále v zajetí rozličných náboženských dogmat , která v nás zasela manipulativní a krutá \\\"božstva\\\", čili ET, která celé věky lidi jenom neustále využívala. Pro mě osobně jsou nejpádnějšími důkazy jejich působení na Zemi ony kolosální stavby, kterým ani dnes nemůžeme se vší logistikou, znalostmi a technikou konkurovat: pyramidy v Gíze, starodávné Puma Punku, Teotihuacán s velkou pyramidou, pod níž je v hloubce celé jezero tekuté rtuti, plošina Nazca, pevnost Sacsahuaman, plošina v Baalbeku, sochy Moai, aj.
Tyto velkolepé projekty nepostavili lidé té doby, to mi nikdo nenamluví. Navíc si myslím, že Anunnakové nebyli jediní ET, kdo zasahoval do vývoje lidské rasy a kdo operoval na Zemi. Chtěla bych se dožít jenom toho, že zkostnatělá archeologická věda jednou uzná svůj obludný omyl a svoji chybu a vlády přiznají to, že jsou už mnoho let s ET v kontaktu (technologie, únosy lidí, naše bezmocnost).
Knihu jsem začínala číst natěšená, protože jsem velkou obdivovatelkou a zastánkyní bohužel již zemřelého odborníka na sumerskou historii, Z. Sitchina. Na jedné straně jsem velmi ráda, že Sitchin má následovnici, která v jeho velkolepém díle dále pokračuje a jeho teorie rozvíjí. (Myslím, že jeho Kroniky Země hned tak někdo nepřekoná). Na druhé straně mě kniha trochu zklamala. Resp. zklamala je asi špatné slovo, ale myslela jsem, že budu číst ve stylu Sitchinova vyprávění literaturu faktu, určenou širokým vrstvám-laikům. Tady autorka dodržuje linii pouze do zhruba poloviny knihy. Od druhé půlky však zabředává do těžké a velmi hypotetické filozofie, a tím nezůstává dlužna nic své odbornosti - etnopsycholožka a kognitivní vědkyně. Protože podle mě v mnoha ohledech doslova vaří z vody a konkretizuje věci, pro které nemá ani zbla důkazů, a to ani v náznacích. Nicméně souhlasím s jejím výkladem Bible, že tato nezpracovává historii Židů, ale (což už předtím dokázal Sitchin), kompiluje tisíce let staré historické prameny, pocházející z předpotopních říší Sumeru, Babylonie a Akkadu, nehledě na to, že zaměňuje jednoho Boha s dalšími Bohy, míchá se zde jednotné číslo s množným, zcela nelogicky a v rozporu s kontextem, což je jasný důkaz o pozdějších zásazích v raných obdobích křesťanství.
Souhlasím s tvrzením, že homo sapiens sapiens vznikl genetickým křížením DNA \"Bohů-Anunnaků\" a hominidů, kteří tehdy na Zemi žili, a že lidstvo bylo uměle vytvořeno jako námezdní pracující síla. Souhlasím s tím, že Anunnakové nebyli žádný \"morální výkvět\", naopak, ze Sitchinových překladů sumerských tabulek jasně vyplývá, že měli zcela přízemní a místy až amorální vlastnosti, což mě osobně v porovnání s jejich nekonečně vyspělou technologií nepřestane udivovat. Nakonec ale, když uvážíme, že před lidstvem měli cca milion let náskok, tak dneska jsme ve fázi, kdy věda objevila tajemství atomu, a přesto dnešní lidé nijak významně duchovně nepokročili, a stále nad světem visí hrozba atomové katastrofy. Takže destrukční geny Anunnaků v nás jsou a nepochybně ještě dlouho budou.
Autorka však zbytečně rozmělňuje jinak zajímavý děj knihy těžkými filozofickými úvahami, které podle mě do populárně naučné literatury nepatří. Z nejasných obrázků vyvozuje udivující fakta , a ta spřádá do zcela dle mého názoru absurdních teorií, jakože Eva po \"sebeuvědomění\" v zahradě Eden se oděla rouškou a vytvořila stůl z proutí. Já tam teda vidím jenom nějakou mřížku a za boha by mě nenapadlo nazvat to stolem. A takových úvah je tam více. To mi přijde stejně ujeté, jako když paleontologové na základě pár fosilních nálezů ujišťují, že raptor byl ze všech dinosaurů nejvíc inteligentní. Protože pokud nemají k dispozici neporušenou DNA, je to také \"vaření z vody\". Knihu jsem dočetla až do konce, ale druhá půlka pro mě byla dost únavná, protože \"těžkou\" filozofii já nemusím.
Kvůli tomu dávám knize tři hvězdy.
Knížka mě opět nezklamala, po pravdě nadchla. Nemůžu než opakovat, jaká je škoda, že pan Sitchin už není mezi námi a nemůže ve svém Díle pokračovat.
Je to souhrn z jeho pozůstalosti a obsahuje místy nové informace, které nebyly nikde publikované, takže dokresluje a doplňuje jeho hlavní dílo Kroniky Země.
Každopádně, já už jsem dneska o existenci Anunnaků 100% přesvědčena.
Knihu jsem si přečetla víceméně na doporučení,jelikož autorka nepatří zrovna mezi moje preferované spisovatelky této literatury, protože její hrdinky (hlavně ty) jsou buď vyloženě blbé a naivní, nebo zase přemrštěně odvážné a tvrdohlavé, jakoby potírající pud sebezáchovy, což je případ právě Ondiny. Námětově je však příběh velmi zajímavý, není tuctový, a nebýt místy situaci vyloženě nepřiměřených, a až křečovitých dialogů mezi oběma hlavními protagonisty, byl by to celkem čtivý příběh. V ději mi místy chyběla vyváženost a více, řekněme, věrohodněji popisovaných jak jednání, tak reakcí hlavních postav. Nedokážu rozhodnout, jestli je to špatným překladem dialogů nebo takto skečovitě autorka opravdu píše. Každopádně, příběhu nechybí napětí ani dějová linie, ale co se týče kvality, tak např. románů ze série o vikinzích tato kniha nedosahuje.
No podle mě - paráda! Všechny knihy autorky jsou svým způsobem originální, i když jsou řazeny do "Červené knihovny". Tato však má něco navíc, co podle mě přesahuje zavedené klišé tohoto literárního druhu. Jednak bych ji skoro povýšila na erotický román, protože to čistě romantika rozhodně není, a jednak námětově a postavami hlavních protagonistů také zrovna nezapadá do tohoto rámce. Velmi mě oslovily osudy Jacka a Amandy, protože ani jeden nemá urozený původ a hlavně Amanda svým životem a hlavně názory zcela přesahuje obvyklý obraz hrdinek této literatury. Je svobodná, podle tehdejších měřítek "stará panna" a to doslova, protože do 30 let nepoznala muže, bydlí sama a je zcela finančně nezávislá, protože si na sebe umí vydělat - píše romány. V té době něco zcela neslýchaného a já jsem L.Kleypas vděčná, že toto téma uměla tak poutavě zpracovat. V mnoha ohledech měla totiž Amanda názory jako já:-), akorát že nás dělí nějakých 200 let...... Prudérním čtenářkám nedoporučuji, ale těm ostatním - čtěte, pobavíte se a Jack je opravdu chlap k pomilování!
Tato ve své době velmi výbušná a provokativní kniha mě nasměrovala na cestu, která trvá prakticky dodnes a hlavně mě poučila v tom, že není záhodno věřit všemu, co je nám podstrkováno jako "oficiální" stanovisko, přesně podle hesla: 100x opakovaná lež se stává pravdou. A E.von Däniken mi jako málokterý spisovatel a badatel otevřel oči ve smyslu nazírání na dávnou historii planety Země.
Knihu jsem četla už dávno, ale vím dodnes, že byla strhující a napínavá.
Pravda o "sametové revoluci" , povinně by si ji měli přečíst všichni naivní konzumenti "demokracie po česku" a hlavně dnešní mládež, které je demagogicky zamlžována pravda.
Je to zatím druhá knížka od této spisovatelky, kterou jsem přečetla, ale ani tahle mě nezklamala, stejně jako předchozí Hříšný slib.
Autorka píše tak krásně a některé scény jsou tak citlivé a dojemné, že ač neslzím u každé Červené knihovny, u této knížky jsem slzičku ukápla. Myslím, že srovnání s Lisou Kleypas je na místě, až na to, že Kat Martin nemá tak jiskrný humor. Občas tam sice probleskne, ale její doménou je vášeň ve své temné, zničující podobě a temný, rozpolcený a jak jinak, mužný hrdina, což je u této literatury zcela podle mého gusta.
Opravdu velmi poutavě napsaná romance, nepostrádající napětí (vlastně je to taková středověká detektivka), romantiku ani vášeň a v neposlední řadě vtip a humor. Nejvíce se mi líbíla charakteristika mužských elementů, vlastně bych řekla, že ta charakteristika mužské psýché a povahy je tak nadčasová, že se nehodí jenom pro skotské válečníky raného středověku,ale sedí i na muže 21. století, oblečeného v riflích a mikině. Prostě ani stovky let nemají na duševní vývoj muže žádný vliv!!!:-)))
Knihy J. Foglara mě doprovázely celé mládí. Od sešitových Rychlých šípů až po knižně vydané Záhadu hlavolamu, Stínadla se bouří, atd. Mládí a touha po dobrodružství k sobě patří a pan Foglar tu atmosféru tajemna dokázal ve svých knihách přímo zhmotnit.
Vzhledem k tomu, že jsem o dětech, které byly od malička rituálně zneužívané satanisty již pár knih četla, očekávala jsem od této knížky zcela jiné pojetí. V tomto duchu mě kniha zklamala. Na druhou stranu chápu, že ji autorka psala v době svého mládí, po absolvování školy, kdy ještě neměla moc zkušeností z praxe. Přesto mě však udivuje, že ani v rámci vzdělání nezískala aspoň základní povědomosti o poruchách, které oběti tohoto prožitého traumatu zažívají. A už vůbec nechápu, že více jak polovinu knihy jí trvalo dešifrovat možnou příčinu Jadiiných příznaků. Na druhou stranu, je to ovšem zase přímý důkaz toho, že sám systém nechce, aby byly tyto ubohé dětské oběti těchto zrůdných aktivit zachraňovány a léčeny, neboť sám vzdělávací systém se tím, jak vidět, vůbec nezabývá. A to rozhodně nepovažuji za náhodu, nýbrž za úmysl. V kontextu toho, co už dnes vím o "pozadí" toho, kdo skutečně vládne tomuto světu a lidem, se vůbec nedivím, že NIKDO nemá zájem, aby byli skuteční satanisté a všechny okultní věci a rituály odhaleny a potrestány. Je to spiknutí proti lidstvu, tak obludné, že kdo o tom nic neví, není vůbec schopen pojmout a uvěřit, že se něco tak zvráceného na pozadí našich poklidných životů může vůbec dít. Ale ono se to děje a mnohem, mnohem častěji, než by se člověku mohlo zdát. Ve skutečnosti celý globální systém řízení této planety stojí na vyznávání a uctívání temných sil Vesmíru, a tyto tzv. okultní síly nejsou žádným mýtem, nýbrž reálnou skutečností. Dehonestovány a zesměšňovány jsou proto, aby se lidem vymyly mozky a aby celou tuto agendu považovali za nesmysl. A podařilo se to dokonale. Tragédií ovšem je, že hodně z lidí, kteří tyto síly de fakto uctívají, provádějí hrůzné rituální oběti na nevinných dětech, které mučí, znásilňují, zabíjejí pro jméno mocnosti, která už tisíce let udržuje Zemi a většinu jejích obyvatel ve stavu otroctví a hlubokém spánku ve smyslu nevědomosti a vymytí mozku. Dávné civilizace o těchto silách věděly, ovšem toto vědění bylo posledních několik set let cílevědomě potlačováno a vědomí lidí bylo manipulováno až do dnešního stavu, kdy lidé dospěli do technokratického Matrixu, a kdy jsou prostými konzumenty bez skutečné empatie. Tím je usnadněn nástup NWO se svým hlavním nástrojem - luciferiánským náboženstvím, které bude propagovat vše, co je v protikladu k lidství, morálce a tradičním hodnotám - od agendy LGBT počínaje, až po dehonestaci tradiční rodiny, propagaci pedofilie, zoofilie, uctívání Satana jako jediného "boha", atd. Ať tomu někdo věří či ne, ať před tím sebevíce zavírá oči, nedá se tomu uniknout. Jedině tím, že se lidé proti ZLU postaví a odmítnou ho jako celek: to je jediná šance a toho se taky strůjci tohoto Zla na Zemi - globální pedofilní elity - nejvíce bojí.
Zajímám se o naše hrady a zámky už od dětství, takže knihu jsem si koupila ze zájmu, i když pár podobných už vlastním. Je pěkně zpracovaná, na křídovém papíře, historický popis vlastníků doplňují různé záhady a pověsti, které se k danému místu či stavbě vážou. Co mi ale vadí, je to, že autoři se převážně zaměřili pouze na stavby v Čechách, a docela opomněli významné a velkolepé hrady a zříceniny, nacházející se na Moravě. Jako rodilé Moravance, hlásící se k odkazu Velkomoravské říše, mi to docela vadí, a chtěla bych znát důvod, proč nebyly do knihy zahrnuty hrady jako jsou: Buchlov, Helfštýn, Hukvaldy, Lukov, Starý Jičín, Štramberk,apod. Rozhodně by si to zasloužily!
Zpočátku jsem měla trochu problém se do knihy začíst, protože jsem zjistila, že autor pojímá rasu Anunnaki z jiného úhlu pohledu. Každopádně, byť nesouhlasím se vším, co v knize tvrdí, nelze mu upřít, že mnoho aspektů dnešní společnosti se ubírá právě tím směrem, který v knize naznačuje. Ať už bylo křesťanství zmanipulováno směrem negativním pro lidstvo (ostatně, vzývat člověka umírajícího na kříži mi vždy přišlo morbidní), nebo ne, i slepý vidí, že s dnešním světem je cosi velmi špatně. A tím nemám na mysli pouze poslední dva roky, které se doslova zvrhly v covidfašismus. Jsem také stejného názoru, že naše, tedy historie lidské civilizace byla kdysi dávno obratně zmanipulována, ne-li přímo zfalšována, ve prospěch - toť otázka, ve prospěch koho??? Rozhodně ne lidstva. Protože dle všeho jsme byli ochuzeni přinejmenším o část našich skutečných psychických či duševních schopností, a to na genetické i mozkové úrovni. Žijeme už dlouho v "Matrixu"?? A znamená "probudit se" to, že se člověk ptá, zda je tento svět v pořádku, a začíná pátrat, přestává být pouhou marionetou v rukách obratných lhářů a zaprodanců, kteří zradili lidství za moc a peníze v materiálním světě ? Slouží světové vlády a podnikatelská a umělecká ELITA temným silám, jejichž hlavním cílem je svrhnout lidi do konečného otroctví bez tradičních hodnot, do satanismu?? Bohužel, ač nerada, indicie, které autor v knize udává, tomu více než napovídají.
Dnešní světové šíření globalismu za každou cenu, odklon od tradičních hodnot a citů jako je rodina, láska, empatie, sounáležitost, soucit a starostlivost, naproti tomu prosazování genderismu za každou cenu, všech možných úchylek včetně pedofilie jako "normální", lhostejnost, nárůst kriminality, plíživé oslabování svobody jednotlivce, snaha o prosazování a asimilaci islámu do tradičních evropských historických států, přetrvávající degradace ženy v mnoha islámských státech, atd., to vše bohužel naplňuje předpoklady pro vytvoření Velkého Plánu - NWO, jehož hlavním cílem je vnutit lidstvu jedno "náboženství", zcela oproštěné od čehokoliv lidského, svědomí nevyjímaje: luciferiánské náboženství, satanismus.
Gnostičtí křesťané, kteří věděli podrobnosti o prakřesťanství a reinkarnaci, byli zcela cíleně vyvražděni.
Celou historii lidstva provází neustálé války, zvěrstva, útlak, prolévání krve a utrpení. Možná je to účel, protože temné síly potřebují ke svému životu energii, která takto vzniká. A není vůbec náhoda, že se uctívači Satana vyskytují po celém světě a dělají ty nejhrůznější věci, které si normální člověk ani neumí představit - mučí, zneužívají a zabíjejí děti, z jejichž krve pak získávájí látku, která,jak věří, zabraňuje stárnutí - adrenochrom.
Je to obludné, ale satanismus pronikl do těch nejvyšších kruhů politického, podnikatelského, filmového a společenského života, a je hlavním pojítkem k Deep State.
A jak sám autor závěrem říká: Ještě není pozdě, ale čím dříve se všichni lidé "probudí", tím dříve mohou nahlas projevit svou svobodnou vůli říci všem těmto "démonům" i jejich "lidským posluhovačům" hlasité NE!!
Felix6338 - naprosto souhlasím s tímto čtenářem a s jeho komentářem k této knize. Tato kniha si zaslouží recenzi zvlášť, proto se zde nebudu rozepisovat, ale napíšu svůj pohled do oddílu "recenze". Hvězdičky jsem dala 4, protože ač se kniha četla "dobře", tak časová posloupnost mnohdy nesouhlasila, a to je dost velký nedostatek.
Více v mé recenzi.
Třetí díl této historické romance jsem četla s notným časovým odstupem od prvních dvou dílů, které se mi ohromně líbily. Tento příběh je o divoké vášni a lásce, která proti sobě postavila dva politicky nesmiřitelné protivníky, Isoldu, dceru Randa, pána na Růžovém útesu, a Rhyse ap Owain, divokého a drsného velšského rytíře, posedlého pomstou, kterou v sobě živil 10 let. Ovšem když dojde na rozhodné střetnutí, a Rhys se zmocní hradu a zajme dceru hradního pána, Isoldu, události se začnou vyvíjet jaksi samovolně a přestávají být ovládané vůlí. A to jak Isoldinou, tak Rhysovou. Hrdý Velšan a půvabná, inteligentní Isolda bojují ze všech svých sil, ale vášeň, která nepodléhá rozumu ani vůli, je silnější než oni. Příběh se dobře čte, není překombinovaný ani nevěrohodný, ale dávám čtyři hvězdy proto, že předchozí dva díly se mi přece jen dějově líbily trochu více. Autorka dobře vystihla drsné prostředí raného středověku, povahu i charaktery jednotlivých postav, jejich lásku a pevný vztah k přírodě, půdě, a ochotu hájit svou vlast i za cenu obětování svého života.
M.Cordonnierová v sérii Drahokamy z Armoru popisuje věrohodně dobovou atmosféru temného středověku a její příběhy se vyznačují ryzí romantikou a vášněmi. Pět novicek z kláštera v Aubrey dostalo od abatyše po jednom drahokamu ze vzácného artefaktu - kříže z Ys - který, složen dohromady, má zajistit jeho majiteli vládu nad Bretaní. Každá novicka prožívá svůj strastiplný osud, než se dočká vytouženého štěstí a lásky od osudového muže. Jedno však mají hrdinky všech těchto příběhů společné: jsou to charakterově silné, hrdé a statečné ženy, které se dokáží s nepříznivým osudem porvat a které nakonec díky své odvaze nejenže zachrání drahocenné kameny, ale postarají se rovněž o to, že nepadnou do chtivých rukou zákeřného vraha ,samozvaného vévody ze St.Cado.