Nibiru komentáře u knih
Mám od autora několik knížek. Vím, že hodně lidí ho kritizuje kvůli tomu, že nenabízí ve svých knihách řešení. To je sice pravda, i když jen částečně. Na jeho obhajobu je třeba uvést, že nepíše pouze od "zeleného stolu", ale cestuje po celém světě a o mnoha místech a věcech tak píše na základě vlastního poznání. Byla jsem i na jeho přednášce, a musím říct, že je skvělý vypravěč, ostatně, to platí i o jeho knihách. Čtou se velmi dobře, a v jeho prospěch chci především zdůraznit to, že události analyzuje ze širokého spektra a podrobně, proto také (jak se zde někteří neznalí čtenáři diví) někdy jakoby "nesouvisle" odskakuje od popisovaného problému jinam, třeba i na jiný kontinent, atd. Ale to jenom proto, že se stejná nebo velmi podobná záhada odehrála i tam, takže on tímto způsobem hledá spojitosti. Řešení nabízí málokdy, a spíše je ve formě otázek jak odpovědí, ale často je to zejména proto, že chybí více podkladů, více hmatatelných důkazů. Mě z celé knížky nejvíce zaujaly záhady spojené s hradem Houska, s Beskydami, s lidmi, kteří byli údajně tzv. fexty, tj. nezranitelnými a s otázkami kolem původu našich dávných slovanských předků, které do České kotliny údajně přivedl praotec Čech.
Tuto knihu doporučuji všem zájemcům o zajímavá a záhadná místa v naší zemi, a to nejen jako velmi vhodný dárek, ale i proto, že může mít hodnotné místo v knihovně svého majitele. Já sama jsem ji přečetla za pouhé dva dny, což o něčem svědčí. Je psána velmi poutavým, barvitým vypravěčským stylem, který vás nutí stále pokračovat v četbě,až ji zkrátka přečtete celou:-) To nebývá u knih s touto tematikou zrovna pravidlem. Je provedena na kvalitním křídovém papíře, nezvyklého čtvercového formátu a s velmi působivými, kvalitními fotografiemi popisovaných míst. Osobně mohu k návštěvě doporučit několik památek, zmiňovaných v knize: poutní místo Hostýn (bydlím nedaleko), skanzen v Rožnově p.Radhoštěm a výstup na Radhošť, prastaré pohanské obětiště, kapucínskou hrobku v Brně a také hlavně největší slovanskou akropoli na našem území - Mikulčice u Hodonína a Staré Město u Uh.Hradiště. Poslední dvě jmenované lokality, spojené úzce z působením slavných věrozvěstů Cyrila a Metoděje, na člověka při jejich prohlídce působí doslova mysticky, a jsem hrdá na to, že jsem kráčela po místech, kde žili mí pradávní slovanští předkové. Vždyť v dobách, kdy franští kronikáři opěvovali bájné hlavní město Velké Moravy Veligrad, byla Praha ještě bezvýznamnou osadou!
Samotné muzeum jak v Mikulčicích, tak i ve Starém Městě je zčásti interaktivní, což je velmi působivé, protože audiovizuální doprovod vás doslova vtáhne do oněch dávných, legendami opředených časů.
Jak vidno, i v naší zemi je mnoho památných míst, která ještě zdaleka nevydala všechna svá tajemství.
Všechny díly Silnější než Däniken jsem četla již dříve, v devadesátých letech, kdy knihy vycházely. Tehdy mi připadaly průlomové. V nynější těžké situaci, kdy řádí po celém světě nový neznámý druh koronaviru jsem si knihy vzala znova a čtu je již s určitým nadhledem. Autor si dal nelehký úkol, a sice přijít na kloub zdrojům a klíči, ze kterých vycházel nejznámější prorok všech dob, Michael Nostradamus. Knihy jsou bezesporu svým přístupem k tématice originální, otázka ovšem je, zda je přístup správný. Autor si nicméně neklade nárok na to, že objevil klíč k proroctví, skrytý v tzv. zákrytném šifrování. Někdy jsou odkryté šifry doslova šokující, ale v jiných případech, z mého pohledu, dosti sporné. Jedna věc je jistá: Nostradamova proroctví lze s jistotou dešifrovat až poté, co se události skutečně stanou. Jinak jsou to pouze spekulace, podmíněné úhlem pohledu, z něhož se ten který vykladač na verše dívá. Myslím si, že zdroje a technika Nostradamových centurií nebudou nikdy objeveny, notabene když sám prorok všechny prameny prozíravě zničil. I v tomto měl už tehdy zcela jasno:-)
Knihu jsem si zakoupila, protože stejnojmenný seriál sleduji pravidelně úplně od jeho počátku. Kniha se hodí i jako hodnotný dárek pro čtenáře, které tato problematika zajímá. Je na křídovém papíře s krásnými fotografiemi a každá kapitola je věnována jednomu autorovi, který rozebírá jedno konkrétní téma. Kniha nemůže obsáhnout problematiku stejnojmenného seriálu, to ani není její účel, ale vybraná témata jsou zajímavá a dá se říci, že nejznámější, i z hlediska určení pro širokou veřejnost.
Doporučuji jako dárek!
Tak jako vždy musím knihu E. von Dänikena ohodnotit 5*. Pro mě to byl první člověk ze všech, kdo se v době "temna" odvážil přijít s provokativní hypotézou, která otřásla tehdejší zakonzervovanou vědou, a sice, že E.T navštívili naši planetu v dávné minulosti několikrát a v podstatě zasahují do vývoje lidstva neustále.
Kniha je čtivá a obsahuje i novinky, jak na poli objevů, tak také nových informací o nálezech, které v době jejich objevení ještě nebylo možno tak dobře specifikovat, protože věda nebyla ještě tak pokročilá. Je asi pravda, že jsme pro E.T. něco jako mravenci, ale asi "zajímaví" mravenci, protože kdyby chtěli, už by nás vzhledem ke svým technologiím, dávno "zašlápli".
Výborná knížečka na křídovém papíru pro milovníky a majitele malých tygříků. Dobře se čte, texty nejsou dlouhé a jsou doplněny pěknými fotečkami. Je zde mnoho postřehů a užitečných rad z kočičí říše, otázka je, jestli jim lze věřit. Podle mě kočka má svoji duši, inteligenci a žádná není stejná. Jsou to osobnosti a jako takové jsou značně individuální. Ale knihu pro pobavení a rozšíření si vědomostí o kočičím světě rozhodně doporučuji!
Příběh byl zajímavý, docela netradiční, alespoň v tom, že je zde středověké ženské hrdince dána výsada volby partnera dle svého uvážení.... Dále mě pobavily vtipné dialogy mezi hlavními protagonisty, a oba byli svým způsobem velmi sympatičtí, ať už myšlením či jednáním. Také mi byla blízká osobnost hlavní hrdinky, protože mi připadala mnohem skutečnější než v jiných romancích vykreslené "dokonalé krásky á la dnešní modelky". Hlavní hrdinka je sice drobná vizáží, ale o to více má odvahy, temperamentu a schopností, které jí pomáhají dobře se vypořádat s tehdejším vládnoucím světem mužů. A jde jí to opravdu skvěle!!
Jenom malá vada na kráse jinak dobře sepsaného příběhu : homosexuálně zaměřený sluha hradní paní mi tam moc neseděl, to by v té době určitě nebylo možné.
Toto je jedinečná kniha a zodpovídá na celou řadu otázek, které v Kronikách Země byly "nakousnuté" a nevyřešené, protože v době jejich vzniku ještě informace nebyly k dispozici (nejen archeologické, ale i nové odtajněné informace NASA či výzkumy Měsíce a Marsu). Takže NASA už "ví", že se se k nám blíží vzdálená planeta velikosti Uranu nebo větší, a ví to už od 80.-tých let, ale tutlalo se to. Na Měsíci a na Marsu jsou celé komplexy obrovských umělých staveb, desetitisíce let staré. Sitchin opět mistrovským způsobem podrobuje všechny objevy na Zemi a také ve Sluneční soustavě podrobné písemné analýze, aby z nich vytvořil logickou syntézu, která toho, kdo přemýšlí, nepřekvapí: Byli tu v dávnověku, jsou tu stále a jednou přijdou mezi nás, ať už jako přátelé či nepřátelé. To je proroctví Armageddonu, které mají všechna klíčová náboženství, a že je svět stále ve válce, kterou až do dnešních dnů řídí de facto ONI, z této knihy jasně vyplývá. Každé náboženství bojuje za svého "Boha", který kdysi kráčel a žil na této Zemi...... A nerada to říkám, ale s hrůzou si uvědomuji, že islámský fanatismus (jejich dávnověký Bůh Sín - viz. Sinajský poloostrov) je tak uzurpátorský a ničivý, že se nezastaví před žádnou překážkou. Křesťanství jako protiváha s ním více jak dvě milénia bojuje a jak vidět, stále prohrává....
Tento příběh já osobně nepovažuji za moc povedený z těch všech, co jsem už od autorky četla. Četlo se to sice poměrně dobře, ale to bylo taky asi tak všechno. Námět mi přišel přitažený za vlasy, dokonce i pro příběh z červené knihovny, a oběma hrdinům jsem tak nějak nemohla uvěřit a vcítit se do jejich "rolí". A nejen jim, ani ostatní postavy knihy (rodiče Lottie, kteří jsou zde vylíčeni jako zvrhlí amorální cynikové a šílenec v podobě lorda zlosyna......), na můj vkus to bylo dost silné kafe, prostě knížka mě nezaujala tak jako ostatní od této spisovatelky, ale to neznamená, že si své čtenářky nenajde. Jenom to nebudu už já.
Výborná a napínavá knížka.
Ačkoliv Vašíček ve svých knihách většinou jenom opisuje z ostatních pramenů a svůj názor málokdy sdělí, tentokrát je to výjimka a proto i knihu kladně hodnotím.
A navíc se tam čtenář dočte, že i na našem území templáři působili a nechali zde své stopy, konkrétně na hradě Veveří..... dobrý tip na výlet, koho tato problematika zajímá.
Krásný a nepovrchní příběh, a i když ty Skoty moc nemusím, tato romance je velmi zdařile napsaná. Je zde šlechetný hrdina, půvabná a přiměřeně inteligentní i emancipovaná dívka, a navíc ještě zajímavá zápletka a překvapivé i napínavé rozuzlení záhady se ztraceným bratrem.
Nechybí ani dějové vyvrcholení, které má přiměřený spád a je tak dojemné, že jsem i já byla dojatá. Tuto knihu oceňuji i proto, že je zde na osudech několika vedlejších hrdinů nepřímo, ale o to účinněji poukázáno na tragickou absurditu tzv. křížáckých válek, které v důsledku zcestného náboženského fanatismu, vyprovokovanému katolickou církví, zničily a tragicky poznamenaly životy a osudy statisíců lidí.
Moje první knížka od této autorky a jako romance je skvěle napsaná, výborně se čte, jiskří humorem, vtipem i troškou napětí pro zpestření. Některé pasáže, hlavně dialogy mezi Royceem a Kristen však byly dost nevěrohodné, autorka "dala" Kristen do vínku příliš mnoho emancipace a ženské hrdosti, která se do této doby asi nehodí, ale budiž, na druhou stranu bylo moc zábavné číst, jak svými ženskými zbraněmi a chytrostí dokázala "ochočit" lorda, kterého se všichni v sídle báli. Rozhodně se s postavou Kristen ztotožňuji více jak s ostatními ufňukanými a manipulativními ženštinami, které v knize dále vystupují. Kristenina přímost ostatně působí u ženy problémy i v dnešní době, v tom se nic za celá staletí nezměnilo.
Poslední ze série Drahokamy z Armoru. Četla jsem zatím čtyři díly a všechny se mi líbily, v tomto díle hon na vraha St. Cado vyvrcholí a nutno dodat, že dějově je pak v závěru kniha na "Červenou knihovnu" docela dramatická, i když vše samozřejmě nakonec dobře dopadne. Cordonnierová líčí své hrdinky jako hrdé, nezávislé a nerozmazlené, což se mi na nich líbí. Jedinou jejich slabostí je láska k tomu "svému" rytíři, ale to přece patří k ději těchto románů, a pak, kdo by si nepřál mít takového chlapa i v dnešní době, no ne?
Znovu se skláním nad úžasnou hloubkou vědomostí a analytického myšlení badatele, sumerologa a spisovatele Z. Sitchina. Otevírá před čtenářem starověkou historii lidstva tím, že pečlivě analyzuje a tím dokazuje souvislosti mezi "mýty" starověkého Sumeru a "mýty", které popisuje Bible a dokazuje, že Bible je de facto kompilát, složený z prapůvodních a prastarých zdrojů, pocházejících z doby předpotopní, na které pak navázala civilizace Sumerská, kterou de facto založili kolonizovatelé Země, mimozemští "bohové" Annunakové, tj. Ti, co přišli z Nebe na Zemi a stvořili Lidstvo k obrazu svému". Fascinující dílo, děkuji Vám, pane Sitchine!
Je jen obrovská škoda a přímo trestuhodné, že ve věku, kdy už umíme rozluštit genetický kód, je tak nebetyčný nezájem o to, aby byly prozkoumány pozůstatky "bohyně" z Uru, které leží v Britském muzeu. Kdo si platí to, aby lidé dál žili v tupé nevědomosti, kdo přehlíží záměrně fyzický důkaz v podobě kostry ženy, jejíž analýza DNA by mohla s konečnou platností zodpovědět "Kdo jsme" a "Odkud pocházíme?"
Přečtení této pradávné knihy a událostí v ní popsaných dá zvídavému čtenáři odpověď na celou řadu hádanek a nejasností, obestírajících naši dávnou minulost, spojenou se vznikem homo sapiens sapiens a civilizací vůbec. Vlastně shrnuje vše, co obsahuje komplex knih Kroniky Země, v jakémsi životopisném přehledu událostí, který z našeho pohledu prožívá Mimozemšťan - nesmrtelný \\\\\\\"bůh\\\\\\\" Enki. Nesmrtelnost z lidského pohledu je zde dána velmi rozdílnými biologickými podmínkami, utvářenými na planetě Nibiru, kdy z hlediska její orbity kolem Slunce trvá jeden oběh 3600 pozemských let. Tím by bylo možno (i když pro člověka je to stále dost nepochopitelné) alespoň částečně chápat, proč jsou vůči krátkému lidskému bytí \\\"bohové\\\" Sumeru prakticky nesmrtelní.
Ačkoliv je v knize pěkně vysvětleno mnohé, např. i to, že Bohové nebyli žádní andělé, ale svárlivé, sexuchtivé a po moci prahnoucí bytosti (přesně jako my, lidé, jež v sobě máme jejich geny), dále vznik Sfingy, pyramid, Potopy, genetické manipulace a další před- a popotopní události, které de facto našly svůj otisk třeba i Bibli, jedno vysvětlení mi kniha nepodala.
Stále si lámu hlavu nad tím, jak to, že na Zemi žije několik základních lidských a přesto odlišných ras (žlutá, bílá, negroidní a rudá). Anunnakové podle všech zapsaných indicií byli bílí.
Ale i tak je to parádní četba a za to, že tuto knihu Z. Sitchin napsal, mu patří in memoriam můj velký dík.
Útlá, ale o nic méně zajímavá knížka autora opět předestírá tajemná a pro zvídavého čtenáře poutavá témata. Jsou zde obsažena stručněji, ale zase shrnuta na jednom místě, a kdo se o dávnou historii lidstva zajímá více, najde vše rozvedené v ostatních autorových knihách (za sebe jeho dílo doporučuji, je to velice nevšední a poutavé čtení).
Kniha je napsána poutavým a napínavým stylem, takže se čte jakoby "sama".
Člověku se při čtení této knížky úplně otevřou oči, protože si uvědomí, jakými nesmysly byl krmen v letech studia a naopak získá úctu k minulosti a k vědění dávných zaniklých civilizací a národů, které byly v mnoha ohledech k Přírodě mnohem blíže než my a v mnoha ohledech byly mnohem technicky vyspělejší než my. Je dobře, že konečně někdo osvětlil, že tzv. hermetické vědy a magie nebyly žádné pavědy v našem "moderním" pojetí, ale zcela koncepčně pojaté nauky o Vesmíru, mikro-a makrokosmu a hlavně o duchovních potenciálech člověka, a které už jsou dnes zcela zapomenuty.
Věci mezi "nebem a zemí" asi skutečně existují, a fenomén osobnosti E. Cayceho toho byl skutečným důkazem.
Už proto, že ho zkoumaly seriozně desítky nejrůznějších vědců a pro jeho nepochopitelné schopnosti nemohli najít logické vysvětlení.
Toto byla první knížka od Kleypas, která se mi dostala do rukou a četla se velice dobře, i napínavá zápletka tam byla a samozřejmě ta správná dávka romantiky, okořeněná erotikou, dobře vyvážená, jak to Kleypas umí, což jsem poznala i u dalších jejích knížek.
Doporučuji k četbě, i když romance z kolonií mě moc neberou. Mám radši starou dobrou Anglii.