NikaMirka NikaMirka komentáře u knih

Poslední na řadě Poslední na řadě Tess Gerritsen

Moje první kniha, kterou jsem od této autorky přečetla. Lars Kepler to není, ale myslím, že se spisovatelka svou čtivostí, strhujícím dějem i tím jak stupňuje napětí zařadí hned za Keplera. Už mám připravenou první knihu Chirurg a začnu číst celou řadu od prvního dílu po poslední. Za sebe dávám pět hvězdiček, protože příběh je opravdu poutavý, chytlavý, napínavý a dokud nedočtete do posledního listu nemáte šanci ani chuť knihu odložit.

03.09.2015 5 z 5

Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Od knihy a příběhu jsem čekala něco jiného.Rozhodně jsem nečekala, že Mia bude ve světě mezi životem a smrtí a všechno co v tom světě bude dělat je vracet se do minulosti ve vzpomínkách. Čekala jsem nějaké hlubší myšlenky, možná víc fantazie a popis onoho světa v kterém se Mia nacházela. Místo toho se člověk celý příběh utápí ve vzpomínkách. Jak vyjádřila již ALITHEA níže, kdyby měl Miin život nějaký veliký význam, nebo měl jiný spád, příběh by byl zajímavější. Dočetla jsem knihu jen proto, že měla necelých 200 stran, mít jich víc, tak nedočtu až do konce a odložím ji.

24.08.2015 2 z 5

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

V první chvíli jsem vůbec nevěděla, co si o knize a příběhu mám myslet. Z recenzí níže jsem taky nebyla moc moudrá. Dojemný příběh vypráví o dívce, u které se rozvinula disociativní porucha osobnosti, protože byla unesena a trávila tři roky v zajetí. Myslím, že recenze níže nejsou pravdivé v tom případě, že tam chybí hlubší pocity hlavní hrdinky. Spíš díky bohu za to, že tam nejsou, protože pak by kniha ztratila svou čtivost a byl by to příběh plný hrůzy, děsu a hnusu, protože už takhle kniha popisuje něco nepředstavitelného. Kdybych věděla o čem kniha je, asi bych po ní nikdy nesáhla a musím říct, že by to byla chyba. Díky tomu, že kniha nepopisuje do hloubky traumata, vzpomínky a jiné emoce, je příběh čtivý, úchvatný a dech beroucí od začátku až do konce. Za mě jednoznačně pět hvězdiček.

05.08.2015 5 z 5

Nikdy nevíš Nikdy nevíš Chevy Stevens (p)

Co by člověk dělal na místě ženy, která zjistí, že jejím otcem je sériový vrah...nad tím jsem se zamyslela již několikrát od odby, co jsem knihu dočetla. Nad čím jsem se, ale také dost často pozastavila byl jeden odstavec v knize, kde se hlavní postava zamýšlí nad tím, jak je náš život normální, hltáme detektivní knihy o sériových vrazích a myslíme si, že se nám tohle nemůže nikdy stát, jsou to přeci jen příběhy...a pak jdeme nakoupit, pozdě v noci z večírku, projít se se psem a nebo si zaběhat se sluchátky v uchu a už se nikdy nevrátíme..protože život je jedna velká náhoda...poslední dny jsem se při běhání v přírodě, na pláži, nebo i na pitomém oválu někololikrát ohlédla přes rameno, abych se ujistila, že přes hudbu, co mi duní v uších jsem opravdu nepřehlédla něco nebo někoho, kdo by pro mě znamenal nebezpečí...kniha je psaná formou sezení u psychiatra, hlavní hrdinka byla trochu vystrašená a zmatená, ale řekla bych přirozeným způsobem, každý z nás by se s tím vyrovnával asi podobně, hvězdičku jsem odebrala za konec, kdy z mého oblíbeného policisty, sympaťáka a hezouna udělala autorka "narušeného policistu" :D...to jsem nečekala..ale určitě si ještě přečtu další knihy od autorky

09.06.2015 4 z 5

Noc předtím Noc předtím Lisa Jackson

Normální detektivka, která hodně zdůrazňuje narušenou psychiku hlavní hrdinky. Nevím proč, ale nemám moc ráda ufňukané dívky, slečny, ženy, které ze sebe dělají chudinky, nebo se nechají ovládat druhými, což v téhle knize hlavní postava přesně je! Pokud je hlavní hrdinka nějakým způsobem blázen, líbí se mi když je sebejistá a působí vyrovnaně, i když tomu tak vůbec není, jako třeba hlavní hrdinka v knize ZMIZELÁ...na druhou stranu na tom, že byla hlavní hrdinka zmatená, byl postaven celý příběh, jehož rozzuzlení bylo pro mě trochu překvapivé...dávám tři hvězdičky, protože hodně tápu, zda si od autorky ještě něco přečíst...ale třeba jsem jen sáhla po špatné knize, kde popis hlavní hrdinky neodpovídal zrovna mým představám...takže za mě..doporučuji, když člověk nebude vědět, co by zrovna četl

09.06.2015 3 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Oddechová kniha, která se hodí jako mezi četba mezi detektivkami (aby z nich člověku nezačalo hrabat :D)...nečekala jsem žádný zázrak, ani hlubší myšlenky a přesně to se i ukázalo pravdou...příběh mě bavil do doby, kdy se Michael probral ze svého "stavu"...docela by mě zajímalo, jak by to vypadalo ve skutečnosti, 30 lettý chlap, který se chová jako dítě, film podle knihy by mohl být docela úsměvný...čekala jsme, kdy se Michael probere a jak to bude probíhat, čekala jsem, že si na nic nebude pamatovat, ale pamatoval "překvapivě" a zamiloval se do své ošetřovatelky a byl ochotný kvůli ní opustit celý svůj život, i když musel předstírat svou smrt...to už by ale stačilo, ne?? Zase další knížka se šťastným koncem, nádherným princem, bohatým a ochotným pro ženu udělat naprosto všechno!!! Asi bych očekávala trochu víc nápaditosti a víc komplikací, než všechno perfektní až do poslední stránky :D...zvlášť pokud se jedná o mafii...ale za Michaela dávám tři hvězdičky

09.06.2015 3 z 5

Paganiniho smlouva Paganiniho smlouva Lars Kepler

Někde jsem četla že Lars Kepler je považován za nového Stiega Larssona...toto přirovnání bych však opravila na výrok: "Přečtěte si Milénium od Stiega Larssona a teď si představte, že Lars Kepler je ještě stokrát lepší." První kniha Hypnotizér mě uchvátila natolik, že jsem sáhla i po druhé a třetí, a nemohla se odtrhnout od začátku do konce. Zjistila jsem, že každá kniha je svým námětem jedinečná a originální, do poslední chvíle nepředvídatelný konec, ani nemožnost odhadnout pachatele. Hlavní hrdina je úžasný svým jednáním, tvrdohlavostí, divokostí, ale zároveň i zdrženlivostí a rozvážností. Doporučuji číst knihy v návaznosti od prvního dílu po poslední, i když není to podmínkou, vzhledem k tomu,že kromě hlavního hrdiny na sebe knihy nenavazují a vše co je o hlavním hrdinovi vědět je popsáno právě v tom dílu, který je čten ( i když možná Písečný muž bude mít přeci jen návaznost na Svědkyni ohně, vzhledem k tomu, jak kniha končila).

19.05.2015 5 z 5

Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Čtivá kniha, která neurazí žádného fandu detektivek. Má zápletku i děj. Není to však nic šokujícího, co by zanechalo stopu po přečtení. Není to ani fantastický a strhující příběh, který by člověka pohltil.

06.05.2014 3 z 5

První konec První konec Lauren James

Nemám moc ráda knihy, kde se prolíná víc časových rovin, a obzvlášť mě vadí ty historické linie z 18 a 19 století. Mám problém představit si romantické scény tam, kde nebyla pořádná hygiena :(. Stejně tak tady my myšlenky letěly tím směrem. Přesto jsem chtěla vědět, jak to vše dopadne, kde se příběhy propojí, a co se ukáže, jako hlavní důvod převtělování Matta a Kate. Nadšená z knihy nijak nejsem, takže dávám za tři - průměr.

04.08.2017 3 z 5

Dohoda s láskou Dohoda s láskou R. L. Mathewson

Nn, tuhle knihu jsme dočetla, ale během toho jsme ji dvakrát odložila, že ji vrátím zpět do knihovny. Spisovatelka vykreslila v první kapitole hrdinku jako magnet na katastrofy, ale měla jsme pocit, že se musela hodně snažit, aby vymyslela všechno, co se Zoe mohlo asi tak stát, aby byla považována za smolařku. Pak Trevor- nemám, co dodat, dokonalost sama,klasický chlap, aspoň, že měl dyslexii...naprosto jasný vývoj, který předčil má očekávání, protože zatímco se v jiných knihách dávají hlavní hrdinové dohromady až na konci, tady už to bylo v polovině knihy, a pak to zašlo ještě dál tím sladkým, až přeslazeným koncem. No ne! Znovu bych knihu nečetla.

04.08.2017 2 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Když jsem četla recenze, hrozně jsem se bránila abych je nepromítla do svého hodnocení celé knihy. Zuby nehty jsem četla a držela se toho, že další "Keplerovka" je fantastická, ale v polovině knihy jsem musela od svého úsilí upustit. Vraha jsem si tipla brzy a správně, a pak už jsem některé odstavce i přeskakovala, protože se mi zdály nepodstatné a zbytečné. Musím dát za pravdu tomu, co bylo napsáno. Je to asi nejslabší z příběhů v sérii. Vím, že dávám čtyři hvězdičky, kvůli jménu a oblibě, kdyby to napsal jiný autor, dala bych rozhodně tři.

03.06.2017 4 z 5

Dům za zdí Dům za zdí David Mitchell

Jsem překvapena. Moje první kniha na toto téma. Otálela jsem, protože jsem nevěděla co čekat a bála jsme se zklamání, které jsem zažila u knihy "TO" od Stephana Kinga, kterou jsem nedočetla, ale tohle jsem nečekala. Strhující příběh, který gradoval s každou stránkou, a když už jsem si myslela, že to nemůže být děsivější a úžasnější, vždy jsem se přistihla že zase o něco víc tajím dech a vynechává mi tlukot srdce hrůzou. Souhlasím, že kniha je dobrou předlohou pro filmové zpracování, nejednou mě to napadlo a těším se, že na to nepřijdeme jen my, obyčejní čtenáři :). Jen v předposlední kapitole, skoro "monolog" jednoho z hlavních hrdinů mi přišel delší než bylo nutné, ale o to vše bylo napínavější, situace dostávaly jiný obraz a smysl. Okamžitě hledám další knihu od tohoto spisovatele.

08.05.2017 5 z 5

Pokud zůstaneš Pokud zůstaneš Courtney Cole

Oddechová knížka, která nenadchne, ale ani neurazí. Dá se číst i když je předem jasný, jak se příběh bude vyvíjet i jak skončí. Dávám tři hvězdičky, za čtivost i happy end, ale dvě ubírám za to, že kniha člověka nikam neposune, ani mu nedá podnět k zamyšlení. Do zítra nebudu vědět o čem kniha byla, natož za týden nebo rok.

13.01.2017 3 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Miluji knihy této autorky. Píše příběhy lidí s lehkostí. Tyto příběhy lidí nejsou ničím zvláštní a výjimečné, dalo by se říct, že to jsou všední životy, které jsou pro někoho těžší a pro někoho zase jako procházka růžovým sadem, přesto tomu tak není. Žádný život není obyčejný, žádný člověk není takový,jakým se na první pohled zdá být. Každý máme své křivdy, bolístky a prohry, které prolínají celý náš život a někdy se to všechno spojí v jednu velkou "kalamitu". Autorka dokonale propojuje životy jednotlivých lidí, vykresluje jejich pocity a pohnutky a já nemůžu zase jinak než dát pět hvězdiček a vřele doporučit.

12.01.2017 5 z 5

Kéž je nám odpuštěno Kéž je nám odpuštěno A. M. Homes

Tak krásně se četly recenze na přebalu knihy a takové trochu zklamání. Někomu se může zdát, že hlavní postava proplouvá životem s lehkostí, ale řekla bych, že to není proto, že by ten člověk bral život s takovým nadhledem, ale spíš proto, že to byl "idiot". Něčemu jsem se zasmála, ale že bych se při tom lámala v pase? To rozhodně ne. Knihu odkládám, jsme v půlce a zdá se mi, že se vůbec nic neděje. Rozjezd knihy dobrý, ale že by příběh ještě nabral na obrátkách? Pokud tím chtěl někdo říct, že k horšímu, pak měl samozřejmě pravdu.

01.01.2017 2 z 5

Velké kouzlo Velké kouzlo Elizabeth Gilbert

Inspirativní, okouzlující, pozitivní a povzbuzující. S každou kapitolou člověk má novou a novou naději. Nemohu říct, že bych s něčím v knize nesouhlasila. Některé teorie jsou dokonce tak zvláštní až v nich nevidím nereálnost, ba naopak, čím divnější se můžou zdát, tím se přikláním k tomu, že jsou pravdivé. Už jsem se setkala s tolika věcmi popsanými v knize, že jsem občas měla pocit, jako by mi autorka viděla do hlavy a brala mi věty přímo z mé mysli. Dávám pět hvězdiček a knihu si kupuji.

01.01.2017 5 z 5

Běsnící světlo Běsnící světlo Estelle Laure

Nadherny pribeh, realny a o to vic sokujici. Je hrozny, kdyz deti vykoristuji rodice, ale jeste horsi je, kdyz rodice stavi do pozice zodpovednych, silnych a dospelych deti. Uz jsem to parkrat v zivote videla, a o to vic me pribeh dojal. Nic mi neprislo v pribehu zbytecny, odporny ani nepravdepodobny. A styl s jakym byl napsan? Nemam slov, je to preste styl, jakym by pribehy mely byt psany. Jednoduse, presto k veci, emoce v presvedcive mire a krasne popsane. Nemuzu jinak nez za pet hvezdicek a urcite si prectu i jine knihy pokud autorka napise :-)

07.12.2016 5 z 5

Osvoboď nás od zlého Osvoboď nás od zlého Kjetil Try

Čtivá detektivka u které jsem do pár posledních stran nedokázala vraha odhalit ani tipnout. Za to prostě pět hvězd. Taky se mi líbil konec, žádný přehnaný závěr, ale naprosto dokonalá a jednoduchá duchaplnost oběti. Vřele doporučuji :)

21.10.2016 5 z 5

Otrávené štěstí Otrávené štěstí Irma Krauss

Čekala jsem něco jiného, ale nakonec kniha ani příběh nebyl zas tak špatný. Brava jsem neskutečně obdivovala, protože nesl ještě dobře, jakým stylem se jeho láska chovala. Byl hodný, řekla bych až blbý. Už jen to, jakým stylem Amanda rozfofrovala jeho peníze, ustál velice dobře a důstojně. Já bych tu holku kopla do "řitě". Už v půlce knihy jsem si skoro rvala vlasy a chtěla řvát, aby se Bravo probral - jako by mě mohl slyšet :D - a za to dávám čtyři hvězdičky. Autorka dokázala vzbudit emoce, které už jsem při čtení dlouho nepociťovala :D.

08.10.2016 4 z 5

Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Do-ko-na-lý! Jestli si představuji nějak týranou osobu, pak tohle je přesně to čtení. Pokud chci věřit, že člověk nemá východiska a musí snášet takové srač*y, tak tohle je ten příběh, velice dobře zpracovaný, jako by spisovatelka byla hlavní hrdinkou a věděla o čem píše. Rozhodně doporučuji.

22.09.2016 5 z 5