nikca1994 nikca1994 komentáře u knih

Chrt na vřesovišti Chrt na vřesovišti Lucy Daniels

Kniha se četla dobře a rychle. Obálka je pěkná k téhle autorce jsem se vrátila po velmi dlouhé době. Příběh byl zajimavý a zábavný dokonce i duchařký i dobrodružný což je fajn pro děti. Mam ráda knihy o zvířatech a taky ptoto se k ním ráda vracím zpátky.

27.04.2024 5 z 5

Příliv - Temné hlubiny Příliv - Temné hlubiny Lucie Schánělová

Tahle kniha se mi líbila více než první díl. Nejen tím, že má o trochu větší písmo, ale také má kratší kapitoly což je fajn a je to i lépe rozdělené. Děj byl hezký jen mi bylo dost líto co se stalo Danielovi a jak se pak ke všem choval, ale na druhou stranu to bylo pochopitelné, držela jsem mu palce aby se uzdravil. Nakonec to vše dobře dopadlo skvěle.

24.04.2024 4 z 5

Příliv Příliv Lucie Schánělová

Tahle kniha se mi líbila měla krásný příběh o surfování a o Kalifornii a Aljašce. Příběh rychle plynul četla se celkem dobře a byla zajímavá a dost jsem se dozvěděla o surfování. Dokonce jsem si oblíbila všechny postavy jen je škoda, že tam nebylo více téma o vedlejších postavách i když to by se mělo objevit v dalším dílu. Jen co mi dost vadilo je, že to bylo psáno dost drobným písmem což mi ze začátku docela vadilo než jsem si na to zvykla. Další věc, která mi také vadila, že mi tam několik stránek chybělo a dokonce jsem tam měla několik stránek stejného textu což byla škoda , protože jsem se nedozvěděla co bylo na chybějících stránkách. Knihu jsem měla půjčenou z knihovny a nejedná se o to že by stránky byly vytrženy, ale prostě špatný výtisk možná se v této edici jednalo pouze o tuto knihu. Jdu na další díl tak snad bude v pořádku.

19.04.2024 4 z 5

Vraky Vraky Michael Robotham

V této knize jsme se dozvěděli o dvou různých případech jeden se odehrává v Bagdádu a druhý v Londýně,které se ke konci knihy spojily v jeden. Profesor Joseph O'Loughlin tam skoro nebyl což byla škoda. Bývalý detektiv Ruiz byl fajn jak dokázal vyšetřit tento případ se svými společníky. Padouch Kurýr byl krutý a zlý.
Jestli máte rádi špionážní literaturu pak je to tato kniha ta pravá.

31.03.2024 4 z 5

Střepy Střepy Michael Robotham

Takle kniha se mi líbila víc než první díl. Tenhle příběh rychle plynul. Pachatel byl geniální, ale psycholog Joe O'Loughlin a jeho kamarád Ruiz - vysloužilý policajt na to stejně přišli i s inspektorkou.Četla se dobře a dokonce se tam dozvíte i něco o psychologii. Dobrý psychothriller, ze kterého několikrát i mrazí.

25.03.2024 4 z 5

Relikvie Relikvie Lincoln Child

Kniha se mi libila a četla se dobře. Děj byl zajimavý a rychle utíkal. Kniha mě vtáhla do děje a nemohla jsem se dočkat jak to vše dopadne. Kapitoly byly krátké a člověka nutily číst dál. Postavy se mi tam libily i když ne všechny. Kniha byla napínavá a z části někde i dost děsivá prostě skvělá. Jdu na další díl.

15.03.2024 5 z 5

Česká vánoční kuchařka Česká vánoční kuchařka Hana Sedláčková - Pačová

Výborná kuchařka.Hodně receptů velmi rozsáhlá kniha.Každý si najde své recepty.

19.12.2023 3 z 5

Volání úplňku Volání úplňku Keri Arthur

Mě se kniha moc líbila.Taková romantika s nádechem nadpřirozena.Takové fantasy mám ráda.Pohodové čtení uvidím jestli i další díly budou fajn tak jako tato kniha.Jdu číst další díl.

25.11.2023 5 z 5

Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

Tenhle druhý díl se my líbil víc než první,protože byl daleko napínavější.Knihu jsem přečetla za pár dní bylo to fajn čtení.

03.10.2023 4 z 5

Chci to taky! Chci to taky! Ellen Berg

Tato kniha se mi moc libila byla vtipná, napínavá, super příběh tato kniha se mi líbila dokonce víc než první kniha co jsem od této autorky četla a ta se jmenovala Kvůli tobě i zhubnu.Určitě budu pokračovat v čtení dalších knih od této autorky.

31.07.2023 5 z 5

Pyrofobie Pyrofobie Jack Lance (p)

Kniha se mi líbila,ale čekala jsem od ní víc. V první polovině jsem se nemohla začíst,ale od druhé poloviny to bylo lepší a ke konci to bylo napínavé.

14.07.2023 3 z 5

Moje (tak trochu) dočasná chůva Moje (tak trochu) dočasná chůva Penelope Bloom

Další a poslední díl této série co mám přečteno. Kniha se mi četla rychle a dobře. Je to kniha na dva večery. Není to tak hodně vtipné jako ty dva předešlé díly, ale také jsem se smála.Je to oddechové čtení. Doporučuji Vám ji abyste si ji přečetli.

03.12.2024 5 z 5

Purpurová síť Purpurová síť Carmen Mola

Druhý díl s inspektorkou Elenou Blancovou a tentokrát hledání syna a zničení purpurové sítě. Kniha se mi líbila, četla se rychle a dobře, měla krátké kapitoly to bylo fajn jen co dělali dětem to bylo hrozný a takový konec jsem tedy nečekala. Určitě doporučuji přečíst.

26.11.2024 5 z 5

Dům hedvábí Dům hedvábí Anthony Horowitz

Líbí se mi knihy s dějem o Sherlocku Holmesovi a o Dr. Johnu H. Watsonovi. Na začátku jsem se nemohla začíst,ale pak už to šlo rychleji. Konec mě překvapil, nečekala jsem takové šokující rozuzlení. Jinak je to odpočinková četba. Doporučuji.

20.11.2024 3 z 5

Sherlock Holmes a vraždy v ledovém paláci Sherlock Holmes a vraždy v ledovém paláci Larry Millett

Sherlocka Holmese mám ráda. Líbilo se mi, že řešily případ mimo Anglii. Téma bylo zajímavé. Také bylo fajn soupeření mezi Sherlockem a Raffertym jak se předháněli kdo toho zjistí víc a další věci se mi líbily,ale teď co se mi moc nelíbilo a to bylo, že skoro na každé druhé straně byly vysvětlivky na mě až moc a docela mě to odvádělo od děje trochu bych ubrala. Další co bych ubrala je počet stran připadalo mi to docela zdlouhavé. Je to taková průměrná kniha,ale i tak se mi líbí a doporučuji abyste si ji přečetli.

12.11.2024 3 z 5

Sherlock Holmes a Ztracená závěť Sherlock Holmes a Ztracená závěť George Mann

Příběh je tvořen ze dvou případů. Jeden je o ztracené závěti.Druhý je o parních železných mužích. Kniha se četla dobře a rychle.Určitě doporučuji pro milovníky Sherlocka Holmese.

07.11.2024 4 z 5

Rudý kruh a jiné případy Sherlocka Holmese / The Adventure of the Red Circle and other Cases of Sherlock Holmes Rudý kruh a jiné případy Sherlocka Holmese / The Adventure of the Red Circle and other Cases of Sherlock Holmes Arthur Conan Doyle

Tahle kniha obsahuje tři krátké a různé povídky o Sherlocku Holmesovi a jeho parťáka doktora Watsona. Kniha je dvojjazyčná, takže se můžete pomoci této knihy naučit anglicky a když si nebudete vědět rady stačí se podívat na druhou stranu a můžete pokračovat dál ve čtení. Kniha se mi četla dobře a rychle. Kniha byla zajímavá. Oddechové čtení.

31.10.2024 3 z 5

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Začátek nové série od tohoto autora. Tento děj začíná tím, že v dozvucích příšerného zločinu je v tajné místnosti nalezena dívka. Je téměř umořená hlady, špinavá a odmítá komukoli říct, jak se jmenuje, jak je stará i odkud pochází. Není uvedená v žádném seznamu pohřešovaných osob a ani její DNA se s nikým neshoduje. O šest let později, stále neidentifikovaná, žije v bezpečí dětského domova pod novým jménem – Evie Cormacová. Na požádání sociálního pracovníka Gutrieho je psycholog Cyrus Haven požádán, aby posoudil Evie zda může být propuštěna a zplnoletněná do společnosti. Také je o vraždě Jodie krasobruslařské hvězdy.Kniha byla napínavá, zábavná, smutná, dojemná.

29.10.2024 3 z 5

Zavři oči Zavři oči Michael Robotham

Tento příběh je o profesorovi O'Loughlinovi a o tom jak někdo použil jeho jméno jako doporučení k policejnímu vyšetřování případu o dvou vraždách,ale pak to prozradil médiím a tak se k tomu přidal na požádání od policie profesor O'Loughlin, aby přezkoumal případ a ten si později přizval svého kamaráda Ruize bývalého policistu se,kterým případ řeší. Také se dozvíme více informací o jeho životě a rodině.

25.10.2024 3 z 5

Sleduji tě Sleduji tě Michael Robotham

Po delší době jsem se vrátila k této sérii o profesorovi O'Loughlinovi - Sleduji tě.Tentokrát se Joseph s detektivem ve výslužbě Ruizem snaží pomoct najít manžela své pacientky. Kniha se četla rychle a dobře.
Moc pěkný thriller, možná i trochu sociální román.
Doporučuji Vám číst sérii postupně od prvního dílu abyste věděli co se komu stalo v předchozích knihách, abyste porozuměli určité souvislosti k této knize.

20.10.2024 4 z 5