nikinikiniki | Komentáře u knih | Databáze knih

nikinikiniki Online nikinikiniki komentáře u knih

Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Sladká romantika, jednoduché čtení, hezké vylíčení postav a některé pasáže mi vykouzlily úsměv na tváři. :) Od autorky jsem již četla Vzpomínky na něj a ty mi přijdou o kousek lepší. Nicméně povedená kniha, možná trošku naivní, ale to ostatně k romanťárnám někdy patří... :) A jak již bylo zmíněno - taky bych to přiřadila k žánru young adult. :)

26.08.2024 3 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Zajímavá kniha, místy věci dost vyumělkované a přitažené za vlasy. Konec divný. Nepochopila jsem, proč v příběhu Emmy chybí přímá řeč. Netuším, co to bylo za záměr, každopádně přímá řeč chyběla, naštěstí v příběhu Jane to bylo jak má být. Edward zajímavá postava, člověk chce vědět, jak to bude dál, četlo se to dobře, avšak více jak tři hvězdy nee.

02.03.2024 3 z 5

Zahrada kostí Zahrada kostí Tess Gerritsen

Výborná kniha, kterou rozhodně doporučuji! Syrové popisy medicínských praktik dřívějších dob, velmi zajímavý a chytlavý příběh. K autorce jsem se dostala úplnou náhodou a rozhodně to není poslední kniha, co jsem od ní přečetla. :)

26.10.2022 5 z 5

Můj syn feťák: skutečný příběh Můj syn feťák: skutečný příběh Eva Hacalová

Příběh ze života rodiny, do které se dostanou drogy. Obdivuji Honzovu maminku, že to zvládala, myslím, že musí být opravdu silná žena. Já bych už na jejím místě byla někde v Bohnicích. Rodina měla velkou výhodu také v tom, že měli dost peněz, avšak ne vždy to pomůže... Jinak Sandra mi byla od začátku nesympatická, vypočítavá potvora!
Kniha se velmi dobře četla. :) Zápisky z deníku ze života je fajn. Jinak část "Feťákova matka" rozhodně lepší. Má to spád.

18.07.2022 4 z 5

Temné šílenství Temné šílenství Wulf Dorn

Super kniha, která Vás nenechá vydechnout. :) Konec velmi překvapivý, to člověk vůbec nečeká. Čtivá, napínavá až do konce! Určitě doporučuji a od spisovatele si hned přečtu další knihy! :)

06.12.2020 5 z 5

Duchařské příběhy Duchařské příběhy Olga Krumlovská

Bezva příběhy, někdy běhal mráz po zádech, někdy tomu člověk nevěřil, nicméně moc dobře se příběhy četly. Skoro mi někdy přišlo líto, že příběhy nejsou delší. :) Jsem ráda, že jsem na tuto knihu narazila - a zcela náhodně - spadla mi do ruky v knihovně :))

31.10.2020 4 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Závěr nečekaný... :)

30.07.2020 4 z 5

Trhni si! Trhni si! Andrea Kabeláčová

Sakra, o čem ta knížka vlastně je...?! O holce, která by měla být připoutaná na klecovým lůžku na psychiatrii a léčit se s agresí?!! Knížka je absolutně bez pointy, prakticky o ničem. Spisovatelčin styl psaní mi přijde, jak kdyby to psala 12tiletá holka, co neví o životě absolutně nic... Možná, že mladším čtenářkám by se to líbilo, mě to přijde bez zápalu, o ničem. Možná jen o holce, co by se vážně měla léčit s agresí, protože její výlevy normální prostě nejsou :)

08.02.2018 1 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Na to, že je ta kniha tak slavná jsem čekala nějakou bombu. Vůbec o nic jsem nepřišla, když jsem asi 50 stránek přeskočila, přijde mi, že se tam spoustu věcí opakuje a ke konci mě to opravdu už nebavilo. No a ten konec :D Hotovo, fakt. Spisovatelka chtěla dát důraz na dramatičnosti asi :D Spíš mi to přošlo vtipný ;) No a jinak hlavní hrdinka blboučká, naivní a tupá, co dodat. Asi bych to nedoporučovala.

21.08.2013 2 z 5

Nová dívka Nová dívka Robert Lawrence Stine

Občas jsem se u té knížky fakt bála :) Doporučuji, dobře se to četlo.

01.04.2013 4 z 5

Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Charles R. Cross

Kdo má rád Kurta Cobaina či Nirvanu a vše o ní, tak určitě tuto knihu vřele doporučuji, najdete tam všechno, co Vás zajímá a dojemný konec se Vám možná postará o ukápnutí slzičky :)

01.04.2013 4 z 5

Vetřelci Vetřelci E. E. Richardson

Náhodou, mě se tahle knížka moc líbila a pěkně jsem se u ní bála ;) A taky jsem se bála té básničky: Umřu -li než přijde ráno, vem mě k sobě svatá panno! Úplně si vybavuju, jak jsem do té knížky byla zažraná :D Ale to mi bylo taky cca 12-13 let, teď by to možná bylo jinačí :)

19.03.2013 5 z 5

Počkej na mě, Radko! Počkej na mě, Radko! Lenka Lanczová

Nejúžasnější knížka, kterou jsem kdy četla. Pořád se k ní vracím a asi stále vracet budu. Líbí se mi popis a chování hlavního hrdiny Pavla, který Radku úplně změní a je tam spoustu krásných chvil :)

19.02.2013 5 z 5

Memento Memento Radek John

Četla jsem hodně knih o drogách, ale tahle mě zaujala nejvíc. Předčila dokonce i známé My děti ze stanice Zoo.

19.02.2013 5 z 5

Vražedkyně Vražedkyně Pavel Kohout

Kdo si rád přečte detektivku, rozhodně nesáhne vedle. Příběh měl spád, líbila se mi zápletka a vždy začátek odstavce, kdy si člověk něco myslí a pak zjistí, že je to vlastně jinak. :)

31.01.2025 4 z 5

Ženy za mřížemi Ženy za mřížemi Petr Šámal

Drsné a osobité příběhy vězeňkyň a ostatního personálu. Člověk si udělá obrázek o životě za zdmi. Zajímavá kniha. Doporučuji prokládat jí odlehčenou literaturou, jelikož příběhy jsou dost husté.

15.09.2024 4 z 5

Špína Špína Barbora Bernátová

Styl psaní Barbory Bernátové jsem si oblíbila - píše zajímavě a čtivě. Nicméně první díl - Dívka v mlze o mnoho lepší, než tento. V knize mnoho zbytečných věcí, které s případem nesouvisí, zbytečně moc postav, a konec mi přišel takový nijaký, nedomyšlený... Každopádně jsem zvědavá na třetí autorčinu knihu. :)

05.07.2024 3 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Strašně zbytečně zdlouhavě popsané postavy, nebavilo mě. Po 130 stránkách se stále nic neděje... Nuda. Odloženo.

25.12.2023

Hříšnice Hříšnice Tess Gerritsen

Spisovatelku mám ráda, ale tahle kniha mě nijak nenadchla. Ke konci jsem se už musela nutit, abych knihu dočetla. Dost zamotané, nudné a někdy zbytečně moc protahované pasáže. Takže tato kniha nene.

06.08.2023 3 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

(SPOILER) Druhá knížka od autorky byla napsaná hezky, o tom žádná, nicméně - nemám ráda knihy s tématikou koncentračních táborů, takže kdybych věděla, že to bude z části druhoválečná tématika, nikdy bych knihu nezačala číst. Chvílemi jsem přemýšlela, že knihu odložím, ale jelikož jsem byla za půlkou, chtěla jsem vědět, jak bude děj pokračovat. Takže zajímavé... Každopádně na Zahradu kostí to nemá.

20.11.2022 3 z 5