niknikita niknikita komentáře u knih

Básník neviditelného světa Básník neviditelného světa Michael Golding

Nedočteno. Asi jsem se nedokázela soustředit v letošním tropickém létě. Zpočátku měl příběh opravdu spád ale v poslední třetině začínal nudit a já se neumím nutit.

02.08.2018 3 z 5

Melodie stále zní Melodie stále zní Mary Higgins Clark

Nebylo toho moc, co by mne zaujalo a nebyla jsem si jistá, jestli dočtu až do konce...

21.05.2018 3 z 5

Eva Eva Wm. Paul Young (p)

Nebyla jsem ve formě, nebo nenastala ta správná chvíle proplétat se slovy převyprávěného biblického příběhu? Vzdala jsem to po první třetině, a jen z pokory k dlouholetému úsilí autora hodnotím tak, jak hodnotím.

13.05.2018 2 z 5

Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Úkryt v zoo - Skutečný příběh z válečné Varšavy Diane Ackerman

Všechna čest filmovému zpracování, ale tím nechci říkat, že kniha je horší. Jenže - poskytuje obrovské množství informací a zpracovat je do poutavého příběhu asi nebylo snadné, ale přesto se podařilo.

"Dělali jsme to, protože to bylo správné."
Tak končí příběh manželú Žabiňských z válečné Varšavy.

18.04.2018 3 z 5

Úsměvy žen Úsměvy žen Nicolas Barreau

Budu si muset zapamatovat, že se nemám nechat zlákat obálkou s eifelovkou ani každou knížkou o Paříži...

23.03.2018 2 z 5

Vypadni z mýho života! Vypadni z mýho života! Marta Davouze

Nevím, jestli tuhle knihu někdy dočtu, ale zatím ji odkládám.Neumím přesně pojmenovat proč, ale opravdu mi tentokrát nesedla a to mne mrzí, ale možná za to může srovnání s knihami o Bretani.

24.11.2017

Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Neale Donald Walsch

Musím si ta skvělá a moudrá slova co nejdříve zopakovat a zkuste to taky, bez ohledu na to, jestli jste věřící.

18.10.2017 5 z 5

Monzun Monzun Wilbur Smith

Jak jsem očekávala, dostalo se mi vyprávění plné napínavých a dobrodružných situací.

04.10.2017 4 z 5

Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše Josef Jonáš

Hodně odborné a hodně užitečné informace.

04.10.2017 4 z 5

Einstein & Einstein Einstein & Einstein Marie Benedict (p)

Moc často se mi nestává, že si nevím rady s hodnocením knihy, tak jako tentokrát. Napsané to bylo skvěle a přesto jsem občas propadala jakési nepopsatelné antipatii, kterou u mne střídavě vyvolávali oba geniální manželé a ta se střídavě měnila v obdiv k jejich vzdělanosti a inteligenci. Nelze být soudcem jejich vzájemného vztahu, ale každopádně jde o výbornou biografii.

27.09.2017 5 z 5

Karel Černoch:  Já bejval divnej kluk Karel Černoch: Já bejval divnej kluk Jaroslav Holoubek

Příjemné nahlédnutí do života Karla Černocha a pár textů a fotek k tomu je hezkou vzpomínkou na všestranného muzikanta.RIP

16.09.2017 4 z 5

Už nikdy Už nikdy Reinhold Messner

Reinhold Messner je fenomén a jeho výkony nad hranicí lidského chápání. Má můj obdiv už proto, že ke všem svým dobrodružstvím přistupuje s pokorou.

08.07.2017 5 z 5

Renoir Renoir Peter H. Feist

Malá kniha o velkém člověku. Je mi ctí, vlastnit tuto výtvarnou galerii a pomyslně pobývat ve společnosti mistra Renoira.

12.06.2017 5 z 5

Informatorium školy mateřské Informatorium školy mateřské Jan Amos Komenský

Povinná četba studentů učitelství. Povinná a nadčasová a nesmírně užitečná.

01.06.2017 4 z 5

Potok stínů Potok stínů Joy Fielding

To není Joy Fieldingová, jakou mám ráda.

01.06.2017 2 z 5

Bůh pouště Bůh pouště Wilbur Smith

K této knize jsem, asi díky komentářům přistupovala s nedůvěrou, ale po pár stránkách bylo všechno jinak. Skvěle se četla a nerada jsem se s ní loučila. To jsem zvědavá jak budu hodnotit až si přečtu tolik opěvovaný první díl?

01.12.2016 5 z 5

Smrtící samota Smrtící samota Lisa Gardner

Zajímavý, trochu překombinovaný příběh, který se asi v polovině knihy nějak zasekl...naštěstí jsem s knihou nesekla já a dočkala jsem se překvapivého konce.

16.11.2016 4 z 5

Hostitel Hostitel Stephenie Meyer

Asi v polovině jsem myslela, že asi stačí, protože díky filmu vím, jak všechno skončí, ale Stephenie Mayer se prostě čte sama. Ale přiznávám, že jsem tentokrát musela občas pár stránek přelistovat.

11.08.2016 4 z 5

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Páni, co budu dál číst, když jsem tak pěkně namlsaná? Jasně, jasně, na Stmívání to nemá, ale pořád je to romantická pohádka se štěstím na konci. Nebo to není konec?

09.07.2016 4 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Krásná pohádka pro romantické duše všech věkových kategorií, od které se nemůžete odtrhnout. Realistům bych poradila, aby neztráceli čas.

30.06.2016 5 z 5