niknikita komentáře u knih
Nedočteno. Asi jsem se nedokázela soustředit v letošním tropickém létě. Zpočátku měl příběh opravdu spád ale v poslední třetině začínal nudit a já se neumím nutit.
Nebylo toho moc, co by mne zaujalo a nebyla jsem si jistá, jestli dočtu až do konce...
Nebyla jsem ve formě, nebo nenastala ta správná chvíle proplétat se slovy převyprávěného biblického příběhu? Vzdala jsem to po první třetině, a jen z pokory k dlouholetému úsilí autora hodnotím tak, jak hodnotím.
Všechna čest filmovému zpracování, ale tím nechci říkat, že kniha je horší. Jenže - poskytuje obrovské množství informací a zpracovat je do poutavého příběhu asi nebylo snadné, ale přesto se podařilo.
"Dělali jsme to, protože to bylo správné."
Tak končí příběh manželú Žabiňských z válečné Varšavy.
Budu si muset zapamatovat, že se nemám nechat zlákat obálkou s eifelovkou ani každou knížkou o Paříži...
Nevím, jestli tuhle knihu někdy dočtu, ale zatím ji odkládám.Neumím přesně pojmenovat proč, ale opravdu mi tentokrát nesedla a to mne mrzí, ale možná za to může srovnání s knihami o Bretani.
Musím si ta skvělá a moudrá slova co nejdříve zopakovat a zkuste to taky, bez ohledu na to, jestli jste věřící.
Jak jsem očekávala, dostalo se mi vyprávění plné napínavých a dobrodružných situací.
Hodně odborné a hodně užitečné informace.
Moc často se mi nestává, že si nevím rady s hodnocením knihy, tak jako tentokrát. Napsané to bylo skvěle a přesto jsem občas propadala jakési nepopsatelné antipatii, kterou u mne střídavě vyvolávali oba geniální manželé a ta se střídavě měnila v obdiv k jejich vzdělanosti a inteligenci. Nelze být soudcem jejich vzájemného vztahu, ale každopádně jde o výbornou biografii.
Příjemné nahlédnutí do života Karla Černocha a pár textů a fotek k tomu je hezkou vzpomínkou na všestranného muzikanta.RIP
Reinhold Messner je fenomén a jeho výkony nad hranicí lidského chápání. Má můj obdiv už proto, že ke všem svým dobrodružstvím přistupuje s pokorou.
Malá kniha o velkém člověku. Je mi ctí, vlastnit tuto výtvarnou galerii a pomyslně pobývat ve společnosti mistra Renoira.
Povinná četba studentů učitelství. Povinná a nadčasová a nesmírně užitečná.
K této knize jsem, asi díky komentářům přistupovala s nedůvěrou, ale po pár stránkách bylo všechno jinak. Skvěle se četla a nerada jsem se s ní loučila. To jsem zvědavá jak budu hodnotit až si přečtu tolik opěvovaný první díl?
Zajímavý, trochu překombinovaný příběh, který se asi v polovině knihy nějak zasekl...naštěstí jsem s knihou nesekla já a dočkala jsem se překvapivého konce.
Asi v polovině jsem myslela, že asi stačí, protože díky filmu vím, jak všechno skončí, ale Stephenie Mayer se prostě čte sama. Ale přiznávám, že jsem tentokrát musela občas pár stránek přelistovat.
Páni, co budu dál číst, když jsem tak pěkně namlsaná? Jasně, jasně, na Stmívání to nemá, ale pořád je to romantická pohádka se štěstím na konci. Nebo to není konec?
Krásná pohádka pro romantické duše všech věkových kategorií, od které se nemůžete odtrhnout. Realistům bych poradila, aby neztráceli čas.