Nita17 Nita17 komentáře u knih

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Pro koho by tenhle příběh nebyl splněný sen? Čí srdce by netoužilo najít a poznat takovou lásku? Tohle je pravá červená knihovna, žádná levná oddechovka, ale jedno velké přání. Úsměv i dojetí.
Je pravda, že na styl psaní Sparkse jsi musíte zvyknout, ale tahle stojí za to.

08.06.2017 5 z 5

Hrbáč Hrbáč Paul Féval

Co napsat - moje oblíbená. Historie, doba kdy muži byli skutecní muži a ženy opravdu dámami, zrada, odvaha, spravedlivá odplata a láska.

08.06.2017

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Pan Darcy - kdo by tomuhle odolal.
Tato kniha je postavena na připomínce tohoto ideálu, no.. v této knize je vidět jak by to s ním dopadlo v dnešní dobe, kolik by z něj a příběhu zbylo. Porovnávání se nehodí, samozřejmě, že na klasiku to nemá, ale přesto se mi to na odreagování stačilo. :)

08.06.2017 3 z 5

Kde je ta holka? Kde je ta holka? Alexandra Potter

Kniha s dobrým nápadem, jako obvykle příjemná oddechovka, místy pobavila, ovšem nedá vám to víc.

08.06.2017 3 z 5

Není přání jako přání Není přání jako přání Alexandra Potter

Knihy této autorky mají dle mě stále stejný podklad - životní zvrat, hledání toho pravého ( nejen muže ale i cesty) a zanechávají malé zamyšlení. A romantika samozřejmě, v tomto případě příjemná, předvídatelná, ale hezky nenucená. Za mě dobrá oddechová četba.

08.06.2017

Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Láska a bolest z dávných dob. Tento příběh je pro mě krásný ať už v knižní podobě či divadelní. Nejlépe v operní :) .

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Předně jsi každý musí uvědomit jak těžký úkol jsi na sebe Lagercrantz vzal. Srovnávaní by nebylo správné, a cením jsi nálepky " inspirováno sérii Steiga Larssona". Myslím, že je to vydařené dílo, postava Lisbeth i jiné k mé radosti znovu ožili a vtáhli nás k sobě do napětí. Pokud bude plánováno další pokračování ( což zase konec knihy lehce umožňuje), ráda se připojím, nejsem připravena se s Lisbeth jen tak rozloučit :) .

07.06.2017 3 z 5

Božská komedie Božská komedie Dante Alighieri

Peklo, Očistec a Ráj - a poezie. I přesto, že je toto dílo klasikou je kupodivu moderně pojato. Pro někoho těžší čtení, ovšem za mě úžasné dílo. :)

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Náhled do profesního úskalí herectví s notnou dávku humoru. Příjemné oddechové čtení. :)

Návrat z nicoty Návrat z nicoty Kurt Mahr

Teda dlouho jsem nečetla tak nezáživnou knihu :(

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Kniha nebyla špatná, ovšem za mě taky nééé top. Příběh se vcelku dal, posledních pár stránek však bylo asi nejzajímavějších z celé knihy. Ovšem nějaký trvalý dojem z ní mě jaksi bohužel minul. :(

07.06.2017 3 z 5

Útěk do samoty Útěk do samoty Nicholas Sparks

První moje kniha tohoto autora. Poutavý příběh o síle lidské mysli, jak v tom dobrém i zlém. Dokáže nás spoustat a zároveň i osvobodit. Našli se dva lidé, kteří jsi ve svém životě prožili nepríjemné, vyrovnávájí se s tím každý po svém. Podělit se o radost i smutek.

07.06.2017 4 z 5

Otrok Otrok Sylva Lauerová

Kniha, kterou by jsi měl povinně přečíst každý kdo se rozhodne vstoupit a ochutnat vody BSDM. Přímočaře popsáno jak to může být špatně, co ukrývá lidská mysl a jakou cenu může mít lehkovážnost. Rozhořčení je myslím správná reakce na přečtení této knihy, ovšem nikoliv žádné odsuzování BSDM životního stylu. Řekněme, že je to náhled na ta temná a nepřípustná zákoutí.

07.06.2017

Nebe nezná vyvolených Nebe nezná vyvolených Erich Maria Remarque (p)

Osud a život. Na to v jaké době se příběh nachází je překvapivě poutavý. Remarque mě nemůže nikdy zklamat :)

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Kniha, která mě překvapila. Hodnotím ji mnohem lépe než "Zmizelá". Hlavní hrdinka je ze začátku trochu nesympatická, což se s příběhem mění. Není divu, tolik zvratů, čtenář ma spoustu prostoru hádat jak to ve skutečnosti bylo.

07.06.2017 4 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

K této knize mě přivedli její recenze. No, musím přiznat, že pro mě zas takovým bestsellerem nebyla. Nějak se mi jí stěží prokousávalo. Skvělý potenciál příběhu, ale pro me nééé zas tak dobře využitý. A konec nějak useknutý, finále by to chtělo vážně lepší :)

Chrám Matky Boží v Paříži Chrám Matky Boží v Paříži Victor Hugo

Ačkoliv jsem k této knize přišla v rámci povinné četby ve škole, stala se mou oblbenou. Paříž, historie a krásný příběh, skvělé čtení a ráda se k ni vracím :)

07.06.2017 5 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Ani tento díl mě nezklamal. Prostě Lisbeth je nezapomenutelná. Jako vždycky poutavé a napínavé od začátku do konce. Jen škoda, že pokračování z pera Stiga Larssona už se nedočkáme :(

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

V 2. Díle jsem se konečně dozvěděla to, co mi vrtalo hlavou od začátku setkání se s Lisbeth. Je skvělé, že se autor vydal tímto směrem. Pokračování je malinko záživnější než v jedničce.

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Celá série Milénium se stala mým nej. Larsson byl opravdu skvělý spisovatel. Kniha je sice opravdu místy náročnější, zvláště zorientovat se v příběhu a postavách, ovšem vytrvalost stojí za to. Mikael a zvláště Lisbeth jsou nezapomenutelní, už ani nepočítám kolikráte jsem se k nim zas a znovu vrátila.