Nofar197

Kdysi mě inspiroval úryvek v čitance, snad v šesté třídě, ale kniha samotná mě zklamala, čekala jsem něco víc.
Tuto knihu jsem rovněž objevila v babiccine knihovně. Četla se docela dobře a čtenář musí chtě nechtě obdivovat Bendovu vytrvalost i Ludmilinu palicatost, s níž šla za svým životním cílem a vzdorovala své starosvetske matce. Psal se rok 1928,takze asi těžko můžeme mít paní Filomene za zlé její postoje. Bavila jsem se, když Lidka dávala najevo svou nechuť vůči Franku Rackovi. Není ale škoda, že nakonec od svého cíle studovat medicínu ustoupila, když mu předtím věnovala tolik úsilí?

Sebestřednost, krutost a neskutečná naivita - nejhorší možná kombinace.

Kdysi jsem si ji koupila na cestu do vlaku - nic jiného v trafice neměli. Z toho, co se dělo pod kopulí, jsem měla noční můry. Jinak na to, že šlo o sovětskou sci-fi -film, to docela šlo.

Nostalgie. Otec mi ji přivezl ze služební cesty do Martina. Skvělá kniha, čtivý překlad. Jen mě mrzelo, že Jin Win a Margaret nakonec nebyli svoji.

Kniha celkem usla, bohužel byla napsána pro dnešní dobu příliš archaickým jazykem, což je samozřejmě pochopitelne.

Jedna z prvních knih, kterou jsem četla v originále ještě v Čechách. Vtipné i smutné.

Líbil se mi konec, kdy Radim ze Světlíka dokázal přemoci sám sebe. Jinak nic moc, když po nocích vzdychal po panne Katerince, měla jsem chuť ho nakopnout.

Právě jsem dočetla Nikdy se neodvracej -plnou verzi v hebrejskem prekladu. Další skvělá kniha kanadského autora, od které se nebudete chtít odtrhnout. Spokojená rodina - a během tří dnů, kdy David Harwood prožije peklo, se ukáže, že co považoval za postavené na pevném základě, stojí ve skutečnosti na tekutých piscich.

Věř svým očím je vynikající thriller, který se vám nebude chtít odložit ani na pět minut.

Kdysi jsem ji našla u babičky a přečetla na jeden zátah. Doporučuji všem.

To tedy byla hodně silná kniha o životě neobyčejně silné ženy, která dokázala téměř nemožné.

Dva mladí lidé spokojeně žijící svůj osobní i profesní život v Sýrii. A pak jednoho dne se rozpadl na kusy. Právě banalita události provazejicich jejich cestu ze Sýrie do Turecka, pobyt v Řecku i čekání na interview v Británii zdůrazňují onen ztracený ráj i snahu vystavět si nový život na troskách.

Kniha byla výborně zfilmována, tak doufám, že se k ní dostanu a, budu do moci udělat vlastni názor.

Vynikající. Kdysi jsem si ji koupila ve Velké synagoze v Plzni a za četla jsem se ještě v autobuse. Dodnes mě fascinuje rozdíl mezi nesavskym a rachmanivskym chasidskym dvorem a jeho cadiky.Rachmanivsky elegantní a vzdělaný rabín s neméně elegantní a hlavně vzdělanou manželkou, což víte době bylo velmi neobvyklé, a nesavskym rabín dryacnik s rozcuchanym plnovousem a v pomackanem kaftanu..... Jeho dcera Serele, neschopná vymáčknout ze sebe kloudnou větu jednoduchou a její protiklad, lítá, ale inteligentní Malkele..... Vážně se nedivím, že z toho všeho Nachumovi hrablo a raději hodil všechno za hlavu a odkráčel středem.

Začátek dobrý, druhá polovina knihy mě dost zklamala.