Noisette73 Noisette73 komentáře u knih

Tvrdý úder Tvrdý úder Dick Francis (p)

Skvělé, jedna z nejlepších, ale zase se zde ubližuje zvířátkum , takže pozor, pozor...

20.08.2022 5 z 5

Smrtící zkouška Smrtící zkouška Dick Francis (p)

Tentokrát velmi zajímavé, propojené s Ruskem a Aljošou, no nepřišla jsem na to až do konce , co nebo kdo to je. Překvapivé vyústění.

20.08.2022 5 z 5

Motiv koní Motiv koní Dick Francis (p)

Skvělá kniha, vedlejší téma je umění, obrazy, malířství a fungování galerií, plus rady jak rozpoznat falsifikáty. Zajímavá a navíc se velmi svižně četla.

20.08.2022 5 z 5

Hrozba Hrozba Dick Francis (p)

Vydáváme se netradičně do Itálie a nahlídneme pod pokličku zdejší mafie i přesto, že romány kde mafie vystupuje moc nemusím, tady se mi to líbilo a bylo to velmi příjemné osvěžení.

20.08.2022 5 z 5

Do černého Do černého Dick Francis (p)

Krása, zde je jako vedlejší téma spisovatelství, tvořivost a popis nakladatelské činnosti, což mě velice zajímá, neboť už od malička si píšu příběhy do šuplíku a sním o dráze spisovatelky.
Děkuji za možnost krásně se zasnít.

20.08.2022 5 z 5

Divocí koně Divocí koně Dick Francis (p)

Má úplně první Francisovka, čtena v mých patnácti letech, je z filmového prostředí a především odkrývá obor režie, toto prostředí a problematika mě moc neoslovují, v knihách ji nemusím, ale opět napsané a vymyšlené je to pěkně, kdo se o Film zajímá bude opět nadšen, je to skvěle propracované a nastudované.

20.08.2022 3 z 5

Vyšetřovací komise Vyšetřovací komise Dick Francis (p)

Tato kniha byla Francisova slabší, vyšetřovalo se zde až příliš.

08.08.2022 4 z 5

Úkryt před světlem Úkryt před světlem Barbara Erskine

(SPOILER) Obálka nádherná, jinak škoda papíru, já se tak těšila na příběh o procesech, čekala jsem, že knížka se bude odehrávat jen ve středověku a ono ne, oni se do toho míchají noční můry nesympatické právničky....je to o jejích terapiích, o spánkové paralýze , po čarodějnických procesech jen malé stopy....ne toto je slátanina.

26.05.2021

Sestry Foxovy Sestry Foxovy Lucie Hlavinková

Čteno před delší dobou, ani tehdy mě nebavila byla odložena nedočtená.

19.05.2021

7 návyků šťastné rodiny 7 návyků šťastné rodiny Stephen R. Covey

Tuto knížku jsem si přečetla docela ráda, ale nebudu ji hodnotit hvězdičkami, protože na problematiku popsanou v knize nejde aplikovat žádná šablona a člověku nestačí jen si toto přečíst, musí mít v sobě cosi zakořeněné, co ho bude motivovat na vztazích pracovat, nelze toto brát jako nějaký manuál podle kterého se musí člověk řídit, to by mu vydrželo při hodně dobré vůli tak týden a pak by to bylo odsouzeno k zániku, navíc by člověk dosáhl možná i nějakého znechucení.
To, že se má člověk chovat slušně k lidem, zvláště pak těm jemu blízkým, je snad jasné i bez této knihy, navíc je to knížka která má svá léta a to co oni považovali v 90. letech za alarmující, je dnes pro rodiny jen pohádkovou představou, času je ještě méně, peníze hýbou světem ještě víc, techniky je daleko víc a je běžná, to není nic špatného a kdo chce čas si i dnes nejde a techniku na chvílí odloží, takže ne že by to byla knížka úplně zbytečná, ale recept na šťastnou rodinu v ní nehledejte, ten najdete jen ve spolupráci s ostatními sami u sebe.

19.05.2021

Milenec rudé komisařky Milenec rudé komisařky Jan Bauer

Ne, tak toto byla slátanina, která by urazila všechny co tyto hrůzné události zažili, nehorázná smyšlenka.

13.10.2020

Memento Memento Radek John

Aktuální téma, ale trošku zastaralé prvky. Děti ze stanice zoo určitě lepší.

12.10.2020 3 z 5

Kletba panství Tyringham Kletba panství Tyringham Rosemary McLoughlin

Tohle se mi líbilo moc, sice to nepřipomíná Panství Downton, ale bylo to čtivé a strhující.
Jen nedoporučuji lidem co jsou citlivý na špatné zacházení s dětmi a zvířaty.
Nevím čím to, ale přesto, že z knihy dýchá čiré a promyšlené zlo, četla se dobře.

09.09.2020 5 z 5

Na velikosti záleží Na velikosti záleží Alison Bliss

Toto nebyl můj šálek kávy, čekala jsem humorný, odpočinkový příběh o životě a strastech jedné baculky. Vyklubal se z toho prvoplánový erotický román, které já z duše nenávidím.... Hrdinové měli ploché charaktery a smýšleli pro mě velice zvláštně.
Obálka také jaksi nesedí, slečna na obálce rozhodně žádná baculka není a vypadá jako ze žurnálu, takže škoda papíru.

09.09.2020 1 z 5

Nespoutané sny Nespoutané sny Kathryn Harvey (p)

Hrozná obálka, zkažené charaktery, šílené prostředí.......

28.08.2020 2 z 5

Královnina guvernantka Královnina guvernantka Karen Harper

Obálka zvláštní, obsah skvělý, ale malé Alžběty mi bylo líto.

21.08.2020 5 z 5

Čarodějnice: Salem, 1692 Čarodějnice: Salem, 1692 Stacy Schiff

Zfanatizované davy lidí, kteří se báli neexistujících věcí o to, to celé bylo nebezpečnější a zbytečnější.

21.08.2020 3 z 5

Dívky beze jména Dívky beze jména Martha Hall Kelly

Všechny tři osudy měly něco poutavého co mě nutilo číst dál, jistě, že Hertě člověk rozumět nemůže, ale i tak byl její pohled na dobu něčím zajímavý, Caroline byla mě osobě vzdálená a její příběh mě zaujal nejméně, ta dostaveníčka s ženatým mužem, no..... nic co bych chtěla pochopit, Kasia komplikovaná a občas uštěpačná, ale silná osůbka, její příběh byl nejvíc dojemný a takový k zamyšlení.

01.04.2020 4 z 5

Hotel Sacher Hotel Sacher Rodica Doehnert

Mě se to moc líbilo, jen jsem čekala, že více nahlédneme pod pokličku chodu hotelu Sacher, ale nevadí.

01.04.2020 5 z 5

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Sen o Somersetu byl o kousíček lepší, ale tohle bylo taky skvělé. nejvíce mě uchvátil způsob komunikace rodiny skrze růže, jen některé z těch dam mi trošku lezly na nervy.

01.04.2020 4 z 5