Noisette73 | Komentáře u knih | Databáze knih

Noisette73 Noisette73 komentáře u knih

Černobílý svět Černobílý svět Kathryn Stockett

Těžko uvěřit, že opravdu lidé takto smýšleli ještě pár let nazpět a údajně civilizovaný stát stavěl národní politiku na tom, že národ rozděloval na černé a bílé, to co je v knize vylíčeno je děsivé už jen proto, že v některých lidech tohle nesmyslné rozdělení přetrvává a i dnes se s tím setkáme a to nejen v Americe a pak, že je člověk tvor rozumný.

Dívky beze jména Dívky beze jména Martha Hall Kelly

Všechny tři osudy měly něco poutavého co mě nutilo číst dál, jistě, že Hertě člověk rozumět nemůže, ale i tak byl její pohled na dobu něčím zajímavý, Caroline byla mě osobě vzdálená a její příběh mě zaujal nejméně, ta dostaveníčka s ženatým mužem, no..... nic co bych chtěla pochopit, Kasia komplikovaná a občas uštěpačná, ale silná osůbka, její příběh byl nejvíc dojemný a takový k zamyšlení.

01.04.2020 4 z 5

Narodili se, aby přežili Narodili se, aby přežili Wendy Holden

Silné, naprosto nepředstavitelné podmínky pro příchod nového života, o to vetší obdiv všem třem maminkám patří. Zázrak, že všechny ty děti přežily a vyrostly ve spokojené osobnosti.

Deník Deník Anne Frank

Tuhle knihu jsem četla poprvé, když mi bylo zhruba patnáct a tolik mě zasáhla, že se k ní musím stále vracet, je to jedna z těch knih, které se mi zabydlely v srdci a už tam zůstanou, z deníku opravdu dýchá víra, kterou Anne chovala v přežití, její velká energie a především obrovská touha žít a tu jí nacisté bohužel vzali, v osobě Anne svět přišel o skvělou slečnu posléze ženu, talentovanou spisovatelku a určitě i o spoustu dalších takových lidí, kteří tam tehdy byli spolu s Anne. Snad jí tam někde nahoře dělá radost, že její deník se stal obžalobou nacistů a je ikonickým dílem, které se dodnes čte, takže tu slávu vlastně získala, jen už si ji bohužel nemá příležitost užít, ale její odkaz je tu pořád.

01.04.2020 5 z 5

Poslední svědci: Sólo pro dětský hlas Poslední svědci: Sólo pro dětský hlas Světlana Alexijevič (p)

Tohle bylo opravdu smutné a těžké čtení. Už jako děti toho ti lidé viděli a zažili tolik...Když má někdo taková zvěrstva vtisknutá do paměti, duše a vepsaná v očích je opravdu těžké existovat normálně bez pocitu bezvýchodnosti, zkrátka mají dětští světci můj obrovský obdiv.

Hotel Sacher Hotel Sacher Rodica Doehnert

Mě se to moc líbilo, jen jsem čekala, že více nahlédneme pod pokličku chodu hotelu Sacher, ale nevadí.

01.04.2020 5 z 5

Černobyl. Historie jaderné katastrofy Černobyl. Historie jaderné katastrofy Serhii Plokhy

Obrovský kus práce z autorovy strany, kniha je spíše zaměřená na fakta a technické stránky dané katastrofy na což poté navazuje podrobní rozbor tehdejší politické situace a mimo jiné je z knihy skvěle cítit i ta ponurá atmosféra plná strachu, která se ve světě rozlila, protože lidé to zlé tušili, ale pravdu ještě hodně dlouho neznali.

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Sen o Somersetu byl o kousíček lepší, ale tohle bylo taky skvělé. nejvíce mě uchvátil způsob komunikace rodiny skrze růže, jen některé z těch dam mi trošku lezly na nervy.

01.04.2020 4 z 5

Sen o Somersetu Sen o Somersetu Leila Meacham

Nádherná kniha, četla jsem ji v letních dnech bylo neskutečné horko a mě ta nádherná obálka, navíc zlatá vazba knihy opravdu parné léto evokovala. Pamatuji si, že touhle knížkou jsem žila a po dočtení se mi stýskalo po hrdinech.

01.04.2020 5 z 5

Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Světlana Alexijevič (p)

Styl psaní téhle autorky mi moc vyhovuje, díky výpovědím konkrétních účastníků téhle tragédie tuhle knihu vystihuje jedno slovo a to: Autentičnost. Co dodat, obrovská tragédie postihující spoustu nic netušících rodin, které měly své plány, těšily se na oslavy prvního máje a ono přišlo tohle.... Díky aroganci a tuposti tehdejších sovětských představitelů přišlo o život tolik lidí, dětí....No nemám slov