nokid nokid komentáře u knih

Mých třicet milenců Mých třicet milenců Eda Bínová

Milostné zážitky z ženského pohledu vnímání

23.04.2018

Tvoje strava je tvůj osud Tvoje strava je tvůj osud Josef Jonáš

Je to všechno asi pravda, nicméně žít zdravě se podle tohoto návodu rovněž nedá - je to logisticky nemožné. Dnešní systém zásobování vám neumožní, abyste požívali jen zdravé potraviny...

11.03.2018

Dějiny prostituce I. - Starý Orient, Egypt, Izrael, Řecko Dějiny prostituce I. - Starý Orient, Egypt, Izrael, Řecko Pierre Dufour (p)

Bylo vydáno celkem 8 dílů, řazených za sebou chronologicky. Tyto vycházely i v češtině, v létech 1924-6.

25.02.2018

Alfíkovy trampoty Alfíkovy trampoty Gerhard Holtz-Baumert

Takový DDR-Bořík. Už si to moc nepamatuju, ale našel jsem ten sešit ve svojí knihovně.

10.02.2018

Anatom Anatom Federico Andahazi

Dost nechutný závěr...

30.11.2016

Příběhy psohlavce aneb Jak se také bránila státní hranice Příběhy psohlavce aneb Jak se také bránila státní hranice Antonín Stratil

Knihu raději nehodnotím hvězdičkami. Na jedné straně autor prokazuje velmi dobrý sloh a bohatou slovní zásobu; na straně druhé, jakmile popisuje věčné chlastání vojáků a zneužívání služebního průkazu pro soukromé účely - tak za to by zasloužil leda tak nakopat prdel.
V každém případě tento příběh-nepříběh (dějově neskutečně nudný a opakující se) popisuje velmi názorně bojovou "připravenost" čs.lidové armády...

14.11.2016 1 z 5

K. J. Obrátil - Komenský sexuální osvěty K. J. Obrátil - Komenský sexuální osvěty Kamil Janiš

Kdo viděl antidokument Tajemství červených střevíčků, nenašel tu nic moc nového.

23.10.2016

Ve sladké tísni klína Ve sladké tísni klína Jakub Šofar

Autoři ani tentokráte nezklamali.

Noční škola Noční škola Richard Wiseman

Aneb Jak spát profesionálně.

Aeskulapův úsměv Aeskulapův úsměv Svatopluk Káš

Humor místy až černý. Ale to se dalo, vzhledem k prostředí, čekat. Dobré.

Techniky přežití Techniky přežití Alexander Stilwell

Dobré oživení znalostí z mých skautských let.

11.04.2016

Panoptikon Panoptikon Jenni Fagan

Souhlasím vpodstatě se všemi předešlými názory. Nejvíc mi asi chybí reflexe toho, co antihrdinka skutečně udělala: přizabila tu policajtku anebo ne? Když ano, proč? Některé činy se dají pochopit, známe-li kontext. Ale ten zde není.
Vskutku se to nedá srovnat se stanicí ZOO, není to ani imitace. Stanice je takřka generační výpovědí, zoufalým voláním o pomoc. Ale co je tohle?

11.12.2015

Dávat a brát Dávat a brát Adam Grant

Myslím si totéž.

10.03.2015

Schůzky s erotikou Schůzky s erotikou * antologie

Souhlas s Weilem.

26.09.2014 2 z 5

Tajné sexuální fantazie švédských žen Tajné sexuální fantazie švédských žen Kateřina Janouchová

Pro mě nic překvapivého.

26.09.2014 3 z 5

Normální a patologická láska Normální a patologická láska Otto F. Kernberg

Poměrně obtížné a těžko srozumitelné čtení

26.09.2014 2 z 5

Golden Kids – 40 let s legendou Golden Kids – 40 let s legendou Antonín Matzner

Chybí mi tu kompletní diskografie když ne všech členů, tak alespoň zmíněné skupiny... Nebylo toho mnoho, tak by se daly přetisknout i obaly alb, co říkáš, nakladateli?

26.09.2014 3 z 5

Nehody ctnosti Nehody ctnosti Donatien Alphonse François de Sade

Zajímavé. Tento překlad od MUDr. Pecha neobsahuje jediné sprosté slovo!
Ale postave zlotřilého penězokazce zde je !!!

24.02.2014 3 z 5

11 tisíc prutů aneb Rychtářovy lásky 11 tisíc prutů aneb Rychtářovy lásky Guillaume Apollinaire

Měl jsem si sice jen prezenčně půvčenu v knihovně, ale po nahlédnutí jsem ji vyřadil z poptávky v bazaru. Takovou sbírku nechutností skutečně nehodlám číst, a ani ostatním to nedoporučuji !!! (Podrobnosti se mi ani nechce uvádět...)

13.01.2014

Štatl za Husáka Štatl za Husáka Jana Soukupová

Docela to sedí, v kapitole o modré knížce jsem se docela poznal... I ty doktory jsem viděl osobně.
Hodnotím knihu spíš pozitivně, i když je v ní spousta vynechávek a nepřesností. Kam zmizely například takové rázovité postavy jako Šulináč nebo Tonda Bureš? Rovněž o zhůvěřilém zdravotnictví a úplatky beroucích doktorech ani zmínky.
Jedna osobní příhoda z výstaviště: Konala se Salima (asi 1980?), kdy jsme jako kluci zahlédli mezi stánky kráčejícího majora Zemana (J.Brabce). Seriál byl tehdy velice populární a on před námi utíkal, v rukou 4 nadité kabely igelitky, ve tváři červený jako rak...
Ještě malou připomínku - spíš pro autorku: Je fakt, že u vojenského odvodu jsem tím vyhrožoval, ale ve skutečnosti jsem nikoho nezastřelil! Ostatně, na pravou míru to uvádím zde v blogu:

10.01.2014 4 z 5