Nuttelka Nuttelka komentáře u knih

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

(Audiokniha)
Jedním slovem PECKA !!! Tohle mělo grády a vůbec jsem se nemohla odtrhnout... I když je to místy "chuťovka", nedoporučuji u toho jíst :-))) Sam Porter v podání Vasila Fridricha a "Opičák" v podání Kajetána Písařovice mě k poslechu doslova přilepili a hltala jsem jednu kapitolu za druhou. Z každé kapitoly deníku mi naskakovala husí kůže, ani si vůbec nechci připustit takové chování sociopatů... Je to hodně "strašidelné".
Vrhám se do dalšího dílu a momentálně jsem jaksi frustrovaná, že 3. díl ještě není v audio verzi :-/

20.02.2022 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Dana Stabenow

S neohroženou Kate to mám trošku jako na houpačce :-) V jednom díle je tempo pozvolné, z dalšího zase adrealin vyložene stříká a další díl opět takový pozvolný vláčný, což je i v případě tohoto dílu. Nečekejte žádné akční scény, do kterých se bude Kate opět vrhat po hlavě, tady je spíše takové sbírání informací a dopátrat se pravdy, co se vlastně stalo, i když s tím vůbec nebudete souhlasit a budete zoufale bezmocní. Nechápu (vlastně ani nechci) náboženský fanatismus, nikdy se s tím nechci setkat a v tomto případě mě to zase jen utvrdilo, že ti lidé jsou úplně mimo realitu.
Jsem ráda, že jsme tu opět měli i více Bobbyho, ten chlap mě fakt baví :-)

19.02.2022 4 z 5

Skutečná Skutečná Petra Nesvačilová

(Audiokniha)
Abych pravdu řekla, vůbec jsem nevěděla, co můžu od této knihy očekávat a o to víc jsem mile překvapena.
Petra je pro mě krásná sympatická a talentovaná žena s velmi charismatickým hlasem a tato její kniha v sobě schovává vše... vtip, radost, smutek, dojetí, smích... jednoduše shrnuto "ze života" :-)
Doporučuji na jedno pohodové odpoledne.

18.02.2022 4 z 5

Rande s knihomolkou Rande s knihomolkou Emma Hart

Jedna hvězda za to, že je Kinsley knihomolka a druhá hvězda za to, že je spolumajitelka knihkupectví, tím bohužel má chvála končí.
To byla taková nuda a jak já se na knihu těšila. Na to, že je všem skoro 30, celou dobu jsem měla pocit, že čtu o -náctiletých, protože v tomto věku řešit to, co tomu řekne bratr??? Ne ne a ne... Nuda, bez nápadu, žádný nový překvapivý děj a jakože vtipné scény mi přišly i trapné, jak to autorka bere na dřeň, aby to bylo "knihomolsky" vtipné :-( Ach jo, je to škoda...

17.02.2022 2 z 5

Plaváček Plaváček Martin Goffa

(Audiokniha)
Hned jak vyšla audioverze musela jsem začít poslouchat, Miko je prostě můj oblíbenec a tento díl se mi opět opravdu moc líbil. Až teda ten závěr, jak já nesnáším nespravedlnost, tak budu doufat, že třeba v dalších dílech budě k tomuto případu nějaká další zmínka? Nebo je to jen mé zbožné přání :-) A pořád Tereze nemůžu přijít na chuť :-)))
Martin Preiss a Libor Hruška mě opět přikovali k poslechu a moc povedené, tato dvojka je skvělá!
A moc se mi líbí doprovodná hudba k této sérii, prostě maximální spokojenost se vším :-)

17.02.2022 5 z 5

Promlčení Promlčení Jiří Březina

(Audiokniha)
Velmi povedená česká detektivka. Zvolila jsem audio verzi, protože miluju hlas Jakuba Saice :-) Sice jsem opět měla trošku problémy, když se prolínala minulost s přítomností, ale díky konečnému rozuzlení jsem vlastně i spokojená. Určitě si časem dám další díly.

15.02.2022 4 z 5

Psáno s nadějí Psáno s nadějí Aly Martinez

Finále tohoto příběhu jsem musela dát na jeden zátah, aby mé srdce mohlo v klidu fungovat. Pokračujeme jízdou na celé škále emocí a pocitů a neustále čekáme, kdy se zas co podělá nebo na nás vypustí bombu. Celou dobu jsem ani nedutala a jen otáčela stránky se zatajeným dechem... Nemůžu vůbec nic vytknout, je to příběh plný bolesti, utrpení, viny... ale hlavně plný lásky, naděje, uzdravení, pochopení i smíření a třešničkou na dortu samotná Růženka, která je prostě úžasná. Aly Martinez, smekám klobouček a tvé knihy budou mít vždy své čestné místo v mé knihovně ️

15.02.2022 5 z 5

Psáno s lítostí Psáno s lítostí Aly Martinez

No páni! Asi ani nemám slov... tohle je jízda od začátku do konce, kdy konec vás vystřelí z trenek a rovnou po hlavě do pokračování, protože tento děj se do vás pořádně zakousne a nepustí. Jak už je tu zmíněno, kniha má v sobě úplně všechno, všechno procítíte do úplně poslední emoce a jen si přejete se zase hezky poskládat dohromady a doufat ve šťastný konec. Tohle si prostě chcete přečíst, ale hned s pokračováním po ruce.

14.02.2022 5 z 5

Šeptuchy Šeptuchy Alena Sabuchová

(Audiokniha)
Ani moc nevím, co k tomuto příběhu napsat. Opět jsem úplně vybočila ze svých žánrů, které ráda čtu, abych si zase rozšířila obzory jinde, ale ne vždy je má volba správná nebo to prostě neumím docenit... Byl to pro mě takový průměrný děj, ráda jsem si také zavzpomínala na své dospívání, kdy jsem hltala Bravíčko, koukala na telenovely, s holkami jsem sympatizovala, ale jinak to bylo asi vše. Myslím si, že kdybych zvolila knihu a ne audioknihu, asi bych ji nedočetla, takto mě u poslechu držela skvělá Dana Černá, její hlas uchu nadmíru lahodí :-)

13.02.2022 3 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Tak jsem také konečně podlehla mánii Darcy Coates a vrhla se na první díl "Strašidelných domů". Začala jsem číst večer v posteli a to byla chyba :-))) Moje vesměs první seznámení s duchařinou a já byla poprděná strachy tak, že jsem v půlce knihu zaklapla a dočetla až ráno za světla :-))) Samozřejmě to vše beru ze strany fikce a neřeším, zda je to uvěřitelné či ne. Svůj účel to splnilo a další díly budu číst s odstupem, abych nezešílela strachy a normálně si i v noci došla na záchod :-) Ano, jsem bábovka, na horory nekoukám a toto je můj vrchol "strašení", i když pro někoho je to třeba jen procházka růžovou zahradou :-)))

13.02.2022 5 z 5

Černé zlato Černé zlato Dana Stabenow

Hergot, tohle bylo jak na horské dráze nebo někde v cirkusu :-))) Jak se Kate dostala na ropné pole, jaksi jsem nestíhala místnímu tempu. Konečné rozuzlení mě ani moc nepřekvapilo, spíš jen opět "nevyčerpatelná" Kate :-)
Ale musím opravdu přiznat, že Aljaška mě velmi láká a vidět tu přírodu naživo musí být neskutečný zážitek...

12.02.2022 4 z 5

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Martin Goffa

(Audiokniha)
U tohoto dílu mi to trošku drhlo. Nevím, zda námětem či celkovým dojmem, ale občas jsem se trošku ztrácela. Klukům jsem držela palce, trpěla s nimi a teda ten konec, doufám, že jsem ho dobře pochopila, musela jsem si ho pustit 3x :-) A přiznám se, že mi není sympatická Tereza, pro Mika bych si představila někoho jiného, lepšího... Ale pořád mě to baví a jsem zvědavá, co dalšího Miko s kolegy bude vyšetřovat.

11.02.2022 4 z 5

Na vrcholu Na vrcholu Laurelin Paige

Proč tu ksakru není uvedeno, že se jedná o sérii??? Tohle opravdu nesnáším, otevřené konce bez dalšího dílu po ruce! Ach jo...
Jinak tedy opět nic překvapivého, kromě tedy toho konce, ale už toho mám asi opravdu načteno hodně, aby mě něco dokázalo upoutat, překvapit, či dokonce šokovat :-) Jako oddychovka na odpoledne optimální...

10.02.2022 3 z 5

Bez těla Bez těla Martin Goffa

(Audiokniha)
Miko boduje a takovým stylem, že bych se s ním i ráda osobně seznámila :-)))
Opět jsem se chytla od samého začátku a skvělý Martin Preiss se postaral o to, abych se ani jednu sekundu nenudila. Hlavně mě baví, jak všichni společně spolupracují a nehází si klacky pod nohy, jak se u některých detektivek stalo zvykem... No, každopádně jdu na další díl :-)

08.02.2022 5 z 5

Sleduj mě Sleduj mě Kathleen Barber

S touto knihou jsem se trošku trápila. Čekala jsem nějakou pecku a ejhle, nic úchvatného ani napínavého. Ano, je to varovný signál ohledně sociálních sítí, ale stále jsme dospělí a víme, co děláme, proč to děláme a následky jdou jen a jen za námi... Ani jedna postava mi nebyla sympatická, tak nějak mě všichni rozčilovali, teda kromě Nicka :-)
A já za sebe bych určitě nechtěla žít život, kde bych jen přemýšlela, jak co nafotit, co se hodí na insta, kolik mi to přinese "sledovatelů-followerů", osobně mě to dost vytáčí :-)

08.02.2022 3 z 5

Muž s unavenýma očima Muž s unavenýma očima Martin Goffa

(Audiokniha)
Loni jsem poslouchala sérii s Terencem, letos si dám Mika a musím říct, že opět jeden velký palec nahoru. A nejspíš Mika budu mít radši než Terence, uvidím, jaké budou další díly. Možná je to i tím, že Martin Preiss se mi poslouchá lépe než Jan Maxián :-) A Libor Hruška tomu opět dodává skvělou třešničku na dortu.
Za sebe můžu jen a jen doporučit...

06.02.2022 5 z 5

Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Jo, tyhle oddychovky na odpoledne jsou skvělé. Sice opět dost velká náhoda, že se Rachel s Cainem po tolika letech opět setkají, ale budiž, těmto příběhům je to odpuštěno :-) Po několika detektivkách, brutálních vraždách jsem dostala přesně to, co jsem na odlehčení a odreagování potřebovala. Ale probůh, zakažte někdo dávat do překladu slovo "číča", pokud se opravdu nejedná o čtyřnohé zvíře :-)))))

05.02.2022 5 z 5

Jedno malé prasátko Jedno malé prasátko Rob Ashman

Po přečtení prvního dílu jsem se musela vrhnout hned na další díl a teda, autor se s námi nemazlí. Způsob vraždění je opravdu nechutný... Bohužel, jak už během čtení vím, kdo je vrah, není to pro mě tak napínavé :-( A konečné rozuzlení mě vlastně i svým způsobem zklamalo. Ale i tak si další díly nenechám ujít, pokud u nás vyjdou.

04.02.2022 4 z 5

Bez tváře Bez tváře Rob Ashman

Do knihy jsem se pustila ze zvědavosti a vtáhla mě snad hned od první řádky... Ale teda dala mi zabrat, celou dobu jsem měla husí kůži a strašně divný pocit po těle. Popisy vražd, místa činu, myšlení vraha, brrrr... Pořád jsem si musela říkat, že je to jen kniha, je to vymyšlené (teda doufám :-))) ). Sice mám radši, že do poslední stránky nevíme, kdo je vrah a tady už od začátku se střídají kapitoly z pohledu vraha a z pohledu vyšetřování - inspektorky Rosalind Krayové. I tak mě to hodně bavilo a Roz je skvělá. A její nadřízení? Ti mě fakt vytáčeli. No, chtěla jsem si dát něco na odlehčení, ale pouštím se do dalšího případu :-)

03.02.2022 4 z 5

Italské trojhubky Italské trojhubky Marta Kučíková

(Audiokniha)
Paní Marta to prostě umí a Lucie Juřičková zase skvěle podat, opět jsem se moc bavila :-)
Opravdu doporučuji, když se chcete odreagovat... Musím najít díl "Show Jana Krause", kde paní Marta byla. Tomuto zážitku je i věnována jedna kapitola, jsem zvědavá :-)

03.02.2022 4 z 5