Nuttelka Online Nuttelka komentáře u knih

Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Po této sérii pokukuji už nějakou dobu.. a jelikož vydali hned 3 díly v audio verzi, tak konečně na Madison došla řada.. No, první půlka je taková trošku nezáživná, ale chápu, je to úvod a nějak se s Madison a Natem musíme seznámit. Na skoky v čase jsem si také musela zvyknout, abych věděla, v jakém období se momentálně nacházím.. Tento styl postupného odhalování, co se stalo, kdo.. jak.. proč.. Je to zase něco úplně jiného, než na co jsem zvyklá. Případ jako takový je docela drsný, i když to zpočátku tak nevypadá. A jestli je závěr přitažený za vlasy? No a, to už prostě k těmto sériím i patří :-) Hned si pouštím další díl, jelikož na rozuzlení případů kolem Madison a Natea si asi nejspíš budu muset počkat až na závěr celé série..

Poslední objednávky Poslední objednávky Caimh McDonnell

Závěrečný díl je jednoznačně nejpovedenější, opět plný humoru, nečekaných zvratů a skvěle vykreslených postav. Skvělé zakončení série, které mě drželo napjatou a zvědavou skoro až do poslední minuty. Pořád se něco děje, vesměs je to taková horská dráha a je adrenalin se na této dráze udržet :-)) A po takovém závěru bych vlastně brala i nějaké pokračování, jelikož agentuře BPB se rozhodně nikdo a nic nevyrovná :-))

Odkaz Odkaz Elle Kennedy

Sérii jsem četla přesně před 7 lety a i tak si příběhy všech postav vybavuju. A díky tomuto "bonbonku" na závěr jsem si všechny připomněla a moc ráda, jelikož jsem se zase ujistila v tom, proč tuto autorku mám tak ráda. Její knihy jsou velmi čtivé, svižné, plné humoru a lásky. Užila jsem si každou kapitolu a klidně bych brala další pokračování :-)) A třešničkou na dortu panenka Alexander a další nalezená Kassandra :-))) Jsem ráda, že na mě stále čeká série Briar U :-)

01.09.2024 5 z 5

Historky ze tmy Historky ze tmy * antologie

Tato sbírka povídek mi také hodně sedla.. Některé povídky mi přivodily i husí kůži a mrazení po těle.. Já mám hodně bujnou fantazii (nemám ráda tmu) a hlavně, když s manželem koukáme "Po stopách duchů" :-)) A souhlasím s tím, že máme v naší zemičce spoustu nadaných mladých spisovatelů - spisovatelek a jsem zvědavá, s jakou další sbírkou povídek nás překvapí..

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Poslech jsem si maximálně užila, bavila jsem se, dojímala, občas i kroutila hlavou a jiskření mezi hlavními postavami bylo žhavé :-) Doufám, že se dočkáme v audio podobě i dalších dílů, až u nás vyjdou, jelikož tato autorka mě opravdu baví. Brielle je skvělá postava, co na srdci, to na jazyku.. s nikým a s ničím se nepáře, ale moc rychle Julianovi odpouštěla. Julian Masters je opět skvěle popsaný "alfa samec", vdovec se skvělými dětmi, i když osud jejich matky nebyl veselý (ale to už u těchto knih bývá zvykem). Willow a Sam beru už jako třešničku na dortu, ale dost jsem s nimi soucítila. No prostě výborný poslech v tomto žánru a já opravdu knihu doporučuji, interpretace René Slováčkové a Michala Slanýho je bez chybičky..

30.08.2024 5 z 5

Rozsudek smrti Rozsudek smrti David Urban

(SPOILER) Tato kniha je docela velké sousto.. po poslechu mě stále mrazí, jen na policistu Jardu pomyslím.. co všechno se může "po**at", když jsem v nesprávný čas na nesprávném místě a následný slet událostí.. a úplně nejhorší je, že toto klidně může být realita (doufám, že tento příběh je opravdu jen fikce), jelikož je to opravdu velmi smutný osud sympatického policisty, který ne svou vinou přijde úplně o vše a pohltí ho hon za pomstou.. závěr knihy je opravdu krutý..

28.08.2024 5 z 5

Za pět minut zvoní Za pět minut zvoní * antologie

Hodně povedená sbírka povídek.. i když nejsem cílová skupina, knihu jsem si koupila do své knihovny, jelikož tyto série povídek mají opravdu moc krásná vydání.. Nemůžu říct, že bych se u nějaké povídky nudila, každá má zase něco do sebe, ať už je to humor, smutek, či nostalgie, zavzpomínala jsem si na svá studijní léta, a ne vždy vše bylo veselé.. ale to asi zažil snad každý.. jen tak dál, ráda budu tyto povídky podporovat dál..

28.08.2024 4 z 5

Razerova jízda Razerova jízda Jamie Begley

Od této jednohubky jsem nic neočekávala a dostala se mi velmi pikantní jízda :-) Samozřejmě musím opominout všechny ty absurdity a hlavně to, že se Razer s Beth k sobě vůbec nehodí :-))) Ale co, kniha mě bavila a to je hlavní.. na další díly jsem zvědavá, jelikož tyto pikantní jednohubky já můžu :-)

28.08.2024 5 z 5

Aforkalypsa Aforkalypsa Jakub Bouda

Tohle opravdu není o ději :-)) Občas jsem se zasmála, ale jako naprosto nenáročný poslech doporučuji, vypnout hlavu a nechat se unášet proudem :-))) Jen tedy prostě interpret mi nesedí, vůbec nelahodí uchu..

17.08.2024 3 z 5

Přežij, dokud můžeš Přežij, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Ještě že je Laurel taková jaká je, jde na věci přímo a ničeho se nebojí. Je to úžasná postava a já se těším na další díl - díly.. A hlavně se těším na díl, ve kterém konečně Abigail dostane, protože to je tak strašná postava, že se úplně bojím, co všechno si na nás ještě autorka připraví..
V tomto díle jsem vraha vůbec netipla správně, miluju ty zvraty, které vždy vyplují na povrch, a mně padne brada překvapením. A krásnou třešničkou je osobní život Laurel s Huckem, krásně to děj doplňuje. Sérii opravdu doporučuji všemi deseti!

17.08.2024 5 z 5

Muž, který zemřel dvakrát Muž, který zemřel dvakrát Richard Osman

Další díl s touto povedenou partičkou opět nabízí příjemný mix humoru a napětí, který vás zaručeně pobaví. Naši dobří známí staříci se znovu zapletou do detektivního případu, kde hlavní roli hrají diamanty a bývalý manžel Elisabeth. Díky skvěle načteným postavám (duu Švormová a Vlasák opět tleskám) a svižnému tempu je audiokniha ideální volbou pro ty, kdo hledají oddychovou, ale přitom i přiměřeně napínavou záležitost. Ačkoli i tento případ může místy působit předvídatelně, humor a šarm to bohatě vyváží. Moc jsem se bavila u vtipných dialogů, příhody s novodobou technikou a sociálními sítěmi :-))

17.08.2024 4 z 5

Den, který nikdy nepřijde Den, který nikdy nepřijde Caimh McDonnell

Po hodně dlouhé době jsem si dala další díl z této trilogie, jelikož první díl mě tak úplně nechytl a musím uznat, že tento díl se mi líbil o mnohem více. Příběh chytře kombinuje humor a napětí, což z něj dělá zábavný zážitek od začátku do konce. Všechny postavy mají něco do sebe a díky skvělé interpretaci Filipa Švarce zůstává příběh živý a poutavý. I když jsem měla občas trošku problém se chytit, v jakém časovém úseku se nacházíme, knihu doporučuji všem, kdo se chce pobavit, ale i vyšetřovat nějaký případ, co se stalo a proč..

17.08.2024 4 z 5

Jediná šance Jediná šance Kendall Ryan

Chtěla jsem něco nenáročného, krátkého, ale i trošku toho "vzrůša" :-) Co jsem chtěla, to jsem i dostala. I když teda nic originálního, tato kniha zapadne mezi spoustu dalších takových.. za chvíli nebudu vědět, o čem to bylo :-)) Neurazí, nenadchne.. ani obálka knihy se mi teda moc nezamlouvá..

11.08.2024 3 z 5

Nives, co to povídáš? Nives, co to povídáš? Sacha Naspini

(SPOILER) Tož toto dílko, to je teda docela psycho :-)) Všechno začíná "uhranutou" slepicí, kdy jsem si říkala, že tohle snad ani není možné.. Nives je jedna velká pohroma, co všechno může s člověkem způsobit nenaplněná láska a její důsledky.. hází jednu bombu za druhou.. Loriana mi bylo opravdu líto.. Skvělá ukázka toho, jak se ženy perou se svou zahořklostí a během chvíle dokážou "ničit" životy druhých.. Na druhou stranu, každý má nějakou tu svou "Rosu"..

11.08.2024 4 z 5

Maigretova gangsterská partie Maigretova gangsterská partie Georges Simenon

Audioknihy s Maigretem volím vždy, když nechci nic dlouhého, ale aby to bylo poutavé a dokázalo mě to vtáhnout. A tentokrát se Maigret ocitá tváří v tvář gangsterskému podsvětí, které představuje proslulý americký gang. Na Maigretovi se mi líbí jeho osobnost a jak s rozmyslem dokáže případy vyřešit.
No a paní Lognonová, to byl teda dáreček :-)))

11.08.2024 4 z 5

Stezka Českem Stezka Českem Martin Úbl

Zajímavá, naučná a inspirativní kniha.. dozvěděla jsem se spoustu poučných fakt, popisy jednotlivých tras celé Stezky Českem a zavzpomínala na určitá místa, kde jsem už byla.. smekám před každým, kdo Stezku absolvuje, ať jen jednotlivou trasu nebo úplně celou, všichni máte můj velký respekt!

O lidech a psech O lidech a psech * antologie

První půlka mě bavila hodně, druhá už moc ne.. proto dávám takový lepší průměr 3,5* Povídky jsou to opět různorodé, emoce se střídají a každý autor má svůj určitý pohled na dané téma.. Jako malá jsem se psů bála a stále k nim mám trošku odstup a respekt.. Takže mě asi tyto povídky úplně nezasáhly tak, jak by se očekávalo..

09.08.2024 3 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Poe a Tilly.. Tilly a Poe.. miluju tuto dvojku! I když mě první díl bavil o chlup více, tak i tento případ je dosti záludný.. nastalo pár chvil, kdy to bylo takové trošku rozvláčnější, ale i tak jsem si poslech opravdu užila. Nevím, zda je něco takového v "reálu" možné, ale čert to vem, je to další skvělá detektivní série, která mě asi nenechá ani chvíli vydechnout :-)

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Asi jsem už jen jedna z mála, která je touto sérií "nepolíbená" :-)) Nastal čas a já vplula do života Luca a Avy.. A právem má série vysoké hodnocení, první díl a pecka! Poslech mě vtáhnul od první minuty, Jan Šťastný je výborný interpret - to asi ani nemá smysl připomínat :-)) - a Luc s Avou mi hned padly do noty. Výborný tým se svými šrámy (jako obvykle), zapeklitý případ a já tyto detektivky mám opravdu ráda, kdy jsem napnutá až do konce.. další díl poslechu určitě bude brzy následovat :-)

09.08.2024 5 z 5

Strasti nás dvou Strasti nás dvou Lenka Hnátová

(SPOILER) Hned mi bylo jasné, že si začátek nemám tak úplně brát.. napnutá jsem nebyla, jen jsem čekala, jak se příběh Maxe a Berta ukončí.. i slzu jsem uronila, ale díky Bertovi, Max je prostě zamilovaný puberťák, který všechno žene do extrému.. Každopádně jsem ráda, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a Bert s Maxem musí mít hodně velkou trpělivost :-))