Nuttelka komentáře u knih
Tento díl se mi líbil mnohem víc než předchozí.. Jsem ráda, že se zde zaměřilo i více na vztah mezi Kitem a JXem, užívala jsem si jejich přitažlivost a váseň.. A samotný případ? Bylo to napínavé, a i když jsem tušila, že ne všechno je na první pohled zjevné.. úplně šokující rozuzlení se u mě nekonalo, ale knihu - poslech jsem si opravdu užila, Petr Štěpán bravurně načetl, tleskám!
4 povídky.. jednohubka na cestu autobusem.. krásná obálka a povedené povídky, které se mi opravdu líbily.. každá povídka je úplně jiná, ale utváří skvělý celek.. doporučuji!
První díl mě navnadil na tuto sérii, že mě určitě případy budou bavit, ale je to pro mě docela hořké zklamání.. asi budu jedna z mála, jelikož mě tento totální chaos v lidech a mrtvolách úplně "otrávil" a nějak nemám chuť na další díl - díly, jestli budou.. nezaujala mě ani jedna postava, ani jeden osud.. ale i tak jsem doposlechla, abych tedy zjistila, jak to všechno bylo.. trošku hořkou pachuť na jazyku mi to zanechalo.. ale jak říkám, ať si udělá názor každý sám ;-)
No, co k tomuto dílu dodat, co už nebylo řečeno.. autorka určitě měla zůstat u dvou dílů, nebo z tohoto dílu úplně Cecílii vynechat a věnovat tento díl jen Tobiášovi a klukům.. Trošku mi to zkazilo nadšení z předchozích dílů, kdy jsem dala plný počet.. Cecílie mi tu opravdu vadila, i když v poslední čtvrtině knihy, kdy se konečně něco dělo, jakože "pochopíme" proč byla celou dobu taková.. A i já zastávám názor, že si ani jednoho z nich nezasloužila, prostě ne.. Takže jedna hvězda na Tobiáše, druhá za Doma se Seanem a třetí hvězda za poslední čtvrtinu knihy..
(SPOILER) Hodně povedený úvod do nové série.. i když se postupně dovídáme, kdo je pachatelem a pak už víme, kdo to je, jelikož se střídají kapitoly z pohledu vyšetřovatelů a vraha, tak se vlastně úplně to "bum wau" nekoná, proto dávám o jednu hvězdičku méně.. A takové trošku už klišé, že je vlastně vyšetřovatelka spojená s minulostí vraha, s tím jsem se už setkala nesčetněkrát.. Ale každopádně je to čtivé - k poslechu velmi poutavé, výborné zpracování více interprety, takže se postavy "nemotají", určitě za sebe můžu knihu doporučit..
Moc hezky načtená kniha, všichni interpreti vdechli postavám tu správnou energii a náladu, že jsem se do nich dokázala i vcítit.. nejvíce mě zasáhla linka s Evou a jejími trpaslíky, Evin bratr Jan úžasná postava.. Líbilo se mi, jak se postupně všechny postavy svým způsobem prolnuly, všechny osudy a vlivy na své okolí.. Je to opravdu povedené dílko, doporučuji..
(SPOILER) Tento svět "dark romance" je teda něco pro mě! :-) Ač to třeba někdo bere jako brak, nebo něco "špatného", že se nám líbí ujeté a nezdravé vztahy, ale kurňa, má to pořádné grády!! Však zakázané ovoce chutná vždy nejvíce a kdo říká, že nikdy nechtěl - nechce ochutnat... tak kecá :-)) Tohle bylo naprosto žhavé, živočišné, vzrušující a tak skvěle se to četlo, že jsem se strašně nerada s touto "rodinkou" loučila.. i když bych se teda obešla bez epilogu :-)) Jak se objeví děti, nějak mě to vzrušení opouští :-))) Čekala jsem, že to vygraduje v úplnou sodomu, že spolu skončí v posteli všichni čtyři, ale dobře, i ta trojka byla fakt hot! Přiznám se, že mě kniha opravdu chladnou nenechala a je pravda, že jsem největší fanoušek Jacka.. takového strýčka bych si i já nechala líbit :-) Jak už je tu zmíněno, Tiernan i všichni tři kluci byli svým způsobem polámaní, zranění, ale všichni si vzájemně byli i lékem, uzdravením a já jsem všem naprosto propadla.. Prosím, více takových knih, pro své zdraví potřebuji více zakázaného ovoce :-))
(SPOILER) Ač nemám ráda případy, kde se objevují sekty či náboženští fanatici (ano, moje hlava toto prostě nepobírá a asi nikdy nepochopí), tak opět moc povedený díl.. Matějovi opravdu moc fandím, jeho osobní život se trošku převrátil vzhůru nohama, ale všechno se v dobré obrací.. jeho dcera Tereza, partnerka Pavla a vlastně i matka, jeho osudové ženy.. rodinné vztahy jsou vždy nejdůležitější, ale i složitější a křehké.. Matěj s Pavlou propojí další případy, spolu vše zvládnou, jejich pouto osobní i pracovní má pevné základy a to se mi moc líbí.. no a ten konec?! .. potřebuji nutně pokračování! :-) Martin Preiss je prostě jednička, úžasný interpret..
I já Carrie přečetla v rámci čtenářské výzvy.. film jsem viděla už kdysi dávno, takže pro mě kniha byla takové osvěžení.. co si budeme povídat, asi bych se s Carrie moc kamarádit nechtěla, i když jsem ji svým způsobem litovala.. matka náboženská fanatička, která byla zralá na blázinec.. příšerné prostředí pro východu holčičky, která má "nadpřirozené" schopnosti.. ano, to nemohlo dopadnout jinak, než jak to dopadlo.. Ke Kingovi si stále hledám cestu, proto vždy volím jen takové "lehčí" jednohubky..
Další moc povedená série z pera českého autora.. Martin Goffa má Mika Syrovýho, Martin Stručovský má Matěje Mlynáře a obě postavy bych ráda znala osobně, kdyby nebyly "smyšlené" :-) Na Matěje se teda toho valí hodně, případ Rebeky vůbec není lehký a co všechno vypluje na povrch?! Martin Preiss se na tyto série perfektně hodí, vdechne postavám život a skvěle se poslouchá.
Miluju sérii s Robertem Kettem a na Výheň jsem byla opravdu zvědavá.. no ale teda páááni, tohle byla jízda.. Josef Pejchal mě k poslechu naprosto přišpendlil a nerada jsem poslech přerušovala.. námět je opravdu neotřelý, místy jsem ani nedutala a ať jsou kluci jací jsou, držím jim palce, aby nad Výhní "vyzráli".. ale podle počtu dílů to asi nebude jen tak, ještě se mám určitě na co "těšit".. jen nějak ze sebe nemůžu setřást pocit přirovnání, že Výheň je takový koncentrační tábor pro mladistvé a z toho mám úplně husí kůži :-/
(SPOILER) Tento díl mění úplně všechno.. tento díl je úplně jiný než všechny předchozí.. i když autorku momentálně "nenávidím", tak dávám plný počet, protože nelze jinak.. Dano, zlomila jsi mi srdce a budu doufat, že mi ho v dalších dílech zase nějak poskládáš dohromady, protože pro Kate mi srdce krvácí..
(SPOILER) Tato kniha.. tento příběh.. ve mně rezonuje ještě déle jak měsíc po přečtení.. několikrát se mi zlomilo srdce, pak se zase z velké části poskládalo a pak se zase zlomilo.. kniha je dojemná, smutná, bolavá, ale svým způsobem i krásná.. Matylda měla hodně velké odhodlání, pevnou vůli a nikdy nepřestala doufat.. ať už nám konec přivodil velké slzy dojetí, pořád je smutné, že dvě důležité "hlavní" postavy se vlastně už nikdy neshledaly.. Líbily se mi obě časové linky, Matylda i Grace.. Hans i jeho přátelé.. na knihu budu myslet ještě hodně dlouho, jelikož knihy z dob válek tak často nečtu, o to víc mě vždy zasáhnou..
Warren a jeho prokleté třináctiny :-) Jedna "katastrofa" za druhou.. ale opět skvěle napsáno - bravurně načteno.. Ono nedostanete jen příběh, dobrodružství, ale i spoustu pravdivých myšlenek, rad a zkušeností, u kterých je dobré, že se předávají tímto způsobem dětem i mládeži, dospělý človek už jen přitakává a dává všemu za pravdu.. Jsem moc ráda, že jsem Warrenovi dala šanci, všechny tři díly jsem si moc užila, děkuji Brouskové, jste skvělí!
Ani jsem netušila, jak mě Warren bude bavit :-) Druhý díl je snad i o chlup lepší než díl první a duo Brousků naprosto bezkonkurenční! Zvukové a hudební doprovody ještě více podtrhují atmosféru a příběh... skvělé skvělé.. pro děti i dospělé :-)
Po průměrné knize od Lapeny jsem si spravila chuť touto audioknihou.. Těžko jsem poslech přerušovala, nejradši bych ji dala na jeden zátah, jak jsem byla zvědavá, co si na nás autor připravil.. Napětí od začátku do konce, propletence, komu člověk může věřit?, Morgan to vůbec neměla jednoduché.. a co se týče úplného vyplutí pravdy na povrch, něco jsem si tipla, něco mě opravdu překvapilo, poslech určitě doporučuji, Lucie Štěpánková dodala knize ten správný "šmrnc".. za mě naprostá spokojenost!!
(SPOILER) I já nejsem z této knihy úplně "odvařená", jak se tu již zmiňuje, ohrané téma, dosti předvídatelné a žádné "šokové" zvraty se také nekonají.. Jen díky skvělé dvojici Hruška & Hudečková jsem to doposlechla, i díky tomu dávám 3*.. Na to, že je Avery "jen" 9 let, těžko se mi chce věřit, že by přemýšlela až tak dospěle, že by si to všechno takhle naplánovala, dost přitažené za vlasy.. pro mě je to jen další průměrná kniha.. Shari Shari, mám to s tebou jak na houpačce :-))
Na další díl této série jsem se těšila.. ale teda vůbec jsem nebyla "uspokojena" :-/ Jako ano, byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne, jaká byla pravda, co všechno se stalo, čekala jsem nějaký zvrat.. bohužel.. neurazí, nenadchne.. byla jsem ráda, že jsem knihu dočetla.. ale i tak si přečtu pokračování :-)
Je mi divné nedat Carterovi plný počet :-)) Ale tento díl mě úplně tak neuchvátil a nešokoval jako díly předchozí.. nebo jsem si už na jeho styl tak zvykla, že mě už jen tak něco nerozhodí, nebo mě tento pachatel moc nebavil :-)) Ano, pořád je to dost drsné, něco jako kočka s myší "Chyť mě, když to dokážeš", Huntera miluju, to se jen tak nezmění.. jen prostě tady to není úplná topka (jen můj názor :-) ).. Genesis si zase asi dám trošku s odstupem, abych si poslech užila jako vždy..
Ano, druhý díl je mnohem lepší jak první, u kterého jsem se dost kroutila.. I tato dvojka - Chad s Bridget - mě více bavila a chemie mezi nimi byla skvělá, nenechalo mě to chladnou :-) Ale je to samozřejmě zase jedno z tradičních klišé, které víme jak dopadne.. jsem zvědavá na posledního bratra, jak si ho jistá osoba určitě omotá kolem prstu :-)))