Nuttelka komentáře u knih
Do svých dětských let jsem se vrátila díky čtenářské výzvě a moc jsem si poslech užila. Úplně se mi vrátila vzpomínka, když jsem knihu Honzíkova cesta jako malá dostala. Opatrovala jsem ji na každém kroku, pořád ji hladila a měla jsem z knížky ohromnou radost :-) Postránecký má úžasný hlas a k Honzíkovi a jeho vyprávění dobrodružství se skvěle hodí, moc doporučuji.
(Audiokniha)
Dlouho jsem se knize vyhýbala, jak na mě skákala na každém rohu, dost mě to odrazovalo. Nyní jsem zvolila audio verzi a myslím, že díky Trojanovi jsem si Gumpa užila mnohem více, než když bych ji "jen" četla. Trojan úžasně vdechl Gumpovi život a všechno jsem s ním prožívala. Hodně se mi svíralo srdce a přiznávám, navnadilo mě to i na film. A píseň taky miluju, ta se moc povedla :-)
(Audiokniha)
Jedno hodně velké špatné :-( Čekala jsem něco úplně jiného. U této knihy je obálka s názvem to nejkrásnější, co tu můžete najít... Diane na svůj věk ukňouraná, Edward nevychovaný a nerozhodný, jedna velká katastrofa a o interpretaci už vůbec nemluvím. Jsem ráda, že je to za mnou a nejspíš se této autorce budu vyhýbat, i když teda obálky knih má krásné... škoda :-(
(Audiokniha)
Tuto knihu jsem si vybrala v rámci čtenářské výzvy, abych si zase dala něco od skvělé Agathy Christie :-) Znám všechny filmové - seriálové zpracování, tak jsem byla zvědavá, jak moc se to opět liší od knihy. Jsem spokojená, mě Agatha prostě baví :-)
Interpretace Zdeňka Kupky taky skvělá, doporučuji.
(Audiokniha)
Asi půjdu trošku proti proudu... u mě se nadšení nekonalo, takový průměr, jsem ráda, že už je to za mnou :-)
Škoda, čekala jsem nějakou bombu, ze které budu nadšená a nebudu se moct otrhnout, ale myslím si, že za pár dní ani nebudu vědět, o čem kniha byla.
(Audiokniha)
Nemůžu jinak než plný počet, i když jsem si na interpretaci musela zvyknout.
Jsem velmi ráda, že díky audioknihám poznávám další a nové autory, o které bych nejspíš ani nezavadila a byla by to velká škoda. Já jsem nadšená, moc mě tato detektivka z našeho českého prostředí bavila a poslouchat, jak se detektivové pohybují i v mé rodné Plzni, je to slast pro uši :-)
Děj byl svižný, poutavý, napínavý a i když už víte, jak to tak nějak všechno bylo, posloucháte - čtete do poslední minuty se zatajeným dechem...
Za mě velké doporučení!
Knihu jsem četla v rámci společného čtení a zároveň je to i mé první seznámení s autorkou. Vůbec jsem netušila, co od knihy očekávat a byla jsem sama překvapena, jak lehce se kniha čte a že mě opravdu chytla a bavila, i když je to zaměřeno na umění.
Obě dějové linky vás do sebe vtáhnou a nepustí, dokud nepřečtete poslední řádky Epilogu. Úplné rozuzlení, a co vyplulo ještě na povrch ohledně Morgan (celou dobu si stejně kladete otázku, proč právě ona :-) ), mě pohladilo na duši a zahřálo u srdce. Stejně tak osud Anny s vámi zacloumá, ale na konci knihy se budete usmívat jak "měsíček na hnoji" :-)
Mé první seznámení s autorkou a nemůžu říct, že to bylo úplně špatné. Zvolila jsem audioknihu, i z toho důvodu, že ji čte skvělá Jitka Ježková. Ale měla jsem problémy se skoky do minulosti, i když se tím postupně rozplétá děj a občas jsem měla i trošku "guláš" v postavách. Každá z žen si sebou vlekla těžké břemeno z minulosti a i tomu pak odpovídá jejich chování. Ani jsem netipovala, kdo to vlastně udělal, jen jsem se nechala unášet dějem a čekala na úplný závěr, na celé rozlousknutí... ale nedostavilo se úplné nadšení, zvrat, který by mě posadil na zadek (ale i tak přiznávám, že některá odhalení mě překvapila).
Další knihy autorky si nejspíš dám až s odstupem času.
(Audiokniha)
Je možné, že celou dobu skřípete zuby, jaká je to všechno nespravedlnost a všem byste rádi nakopali zadky stejně jako hlavní postava? U této knihy ano a nejvíc smutné na tom je, že se to ve skutečnosti i děje, že ne vždy se spravedlnosti u soudu domůžete a jen čekáte, v jaké náladě soudce bude. No prostě hnus... Spisovatel čerpá ze svých vlastních zkušeností a já ho za to obdivuji, že u této profese stále zůstává. Těším se na další jeho knihy a doufám, že se dočkáme i dalších "vauuuu", jako byla "Vrahova žena", která mě opravdu posadila na zadek :-)
Nejdřív jsem si myslela, že si povídky přečtu, ale nakonec jsem zvolila audioverzi a udělala jsem dobře. Musím říct, že Klára Suchá se poslouchá opravdu moc hezky, moc příjemný a procítěný hlas, vřele doporučuji.
A jak už u povídek zmiňuji, jsou různorodé... úsměvné, nostalgické, smutné, srdcervoucí... Každá povídka má něco do sebe, ale ani od této sbírky (až na pár výjimek - Theo Addair a Radek Blažek) nečekejte moc optimismu. Hodně mě to vzalo za srdce a úplně nejvíc mě dostala (rozbrečela) povídka od Martiny Mátlové - Bratrské pouto, na tu budu myslet ještě hodně dlouho, jelikož mi zlomila srdce...
(Audiokniha)
I když je to "jednohubka" na odpoledne, kniha v sobě toho ukrývá hodně moc. Jak už se tu vícekrát zmiňuje, Alešovi věřím úplně každé slovo, i když to vlastně není veselý příběh, je ten příběh velmi silný a otřese s vámi... A slzy na sebe nenechaly dlouho čekat... Osobně si vůbec nedokážu představit něčím takovým procházet a to úplně ve všech směrech, co tento příběh přináší.
Aleši, opět smekám klobouček a máš čestné místo v mé knihovně.
Děj odehrávající se na velmi zajímavém místě, ale bohužel měla jsem velké problémy v orientaci osob a jmen a díky tomu mi to asi vzalo ten správný požitek z poslechu, jelikož jsem pořád tápala...
Interpretace Aleše Procházky je výborná, opět hlas, který se skvěle poslouchá :-)
A také opět pochvala za krásnou obálku.
(Audiokniha)
Teda to bylo tak sladce kýčovité, ale pro toto vánoční období jak dělané :-)
Celou dobu jsem četla s připitomělým úsměvem na rtech... Skvělá oddechovka na Vánoce :-)
Na prvotinu musím uznat, že je to opravdu povedené. Na jednu stranu chápu Miinu umíněnost a tvrdohlavost, ale zas na druhou stranu její "tvrdé" chovají k Sebovi jsem moc neschvalovala. Každopádně knihu jsem si moc užila a konec mě teda rozsekal na malé kousíčky... Další knihy této nové autorky si nenechám ujít. A opět chválím krásnou obálku :-)
Tento díl začíná docela zhurta, až jsem si říkala, že to bude velký masakr, ale jak to rychle začalo, tak to vesměs i rychle skončilo :-) Plynutí děje opět zase pozvolné, žádné velké zvraty a opět neohrožená a nebojácná Kate. A moc mě baví Bobby, jeho "hlody" nemají chybu :-)
Další série, která mě bude určitě moc bavit. I když, co si budeme povídat, nic nového a závratného se zde nekoná, ale zatím mě tyto knihy baví. Kate s Mazurem je super dvojka, moc jsem jim fandila a ten konec byl skvělý :-) O hvězdičku méně dávám jen z toho důvodu, že mě odhalení opravdu nevystřelilo ze cviček, nekonalo se úplně takové to úplné "vauuuu". Uvidíme, co přinesou další díly...
(Audiokniha)
Povídky jsou povedené... Pobavila jsem se, dojala i smutnila, prostě ze života a asi úplně nejvíc první povídka od Soukupové "Vánočka" :-)
Interpretace Martiny Hudečkové a Libora Hrušky opět skvělá!
Asi ani nevím, zda toto chci komentovat :-) Vůbec nevím, co si o tom mám myslet. Přijde mi, že teď se vydává snad všechno a ani se neví, zda to má nějakou cílovou skupinu. I když, možná jen takové zvědavce jako já, které se nechají nalákat na anotaci a pak si jen nadávají, jak se nachytali :-)))
Poprvé mám pocit, že bych si knihu užila více, když bych si ji přečetla než poslechla... Asi za to může interpretace Kláry Issové a mě to opravdu mrzí, jelikož Kláru mám moc ráda, ale s jejím hlasem jsem se opravdu nedokázala sžít. Proto mi asi i Emma k srdci moc nepřirostla, ale zase její osudoví muži si mě získali, i když každý úplně jinak a očekávala jsem i trošku jiný konec.
A kolikrát si řekli "Miluju tě"? Nooo, na můj vkus až moc, až se mi to jaksi zajídalo :-)))
(Audiokniha)
První díl této série mě jaksi moc neoslovil, takový průměr a nevím, zda se hned pustit do dalšího dílu, či si dát něco jiného na spravení chutě...
Hodně se zde popisuje krajina, místní život a samotný případ mi přišel jen takové doplnění, že se tam něco stalo. Rozuzlení také nic překvapivého. No uvidím, asi časem tomu dám další šanci...
Ale musím přiznat, že při hláškách, které Kate občas měla, jsem se opravdu pobavila :-)