OcniBulva komentáře u knih
Druhý díl se mi líbil víc než první. Nevím, jestli někdo znáte dětskou knížku Kaňkáč řádí v abecedě, ale to putování dětí mi ji alespoň v první půlce připomínalo. I když toho děti hodně zažily díky životu v časové smyčce, dětská naivita z nich nevyprchala a občas mi jich bylo až líto. Obzvlášť Olivy. Trochu mě zklamalo kolik podivných se na konci vyrojilo. "Praktiky" stvůr se zkoumáním duše podivných a válečný Londýn vypadalo, jako by autor popisoval nacisty. Knížka je ale vhodná i pro mládež. Dcera už se začetla.
První polovina knihy neměla vůbec spád. Až jsem si říkal, jestli to vůbec napsal Brown. Druhá polovina už se četla lépe. Konec byl ale divný. Čekal jsem něco trochu jiného.
Nevím jestli to bylo tím, že jsem nejprve viděl film (ten se mi velmi líbil), ale do 2/3 knížky jsem nebyl schopný si čtený děj představit. Ke konci se to zlepšilo, ale i přes celkem pěkné a zajímavé téma je ta knížka taková nemastná neslaná.
Knížka se čte dobře, ale první část je taková lyricko-epická. Postavy pořád mudrují a mudrování střídá mudrování. Autorka, nevím proč , má oblibu popisovat jak někde něco nebo někdo smrdí nebo páchne. Ještě jsem nevstřebal jeden zápach a už tu byl popis druhého. Ve druhé části po dvaceti letech už autorka popisuje pátrání co se vlastně stalo. Jak jsem psal knížka se četla dobře, ale dějově nic moc.