Opatov komentáře u knih
Kate už nevyšetřuje, syn už je velký a tak se spolu potápějí... a pořád je tu ještě jeho otec.
Nový příběh, který odhaluje dávné zlo, kterému vše prochází.
Na novou sérii jsem si rychle zvykla. Audio, opět skvěle načteno.
Trochu psychologie, hodně hrůzy, dobrá zápletka. Určitě si koupím další díl. Od knížky se nedá odejít. Doporučuji.
Vsechny knizky Moyesove se mi libi, ale tahle asi nejvic. Scenka s prasatkem je nezapomenutelna. Kruta valecna doba dala jasne vyniknout pravym lidskym charakterum. Doporucuji.
Tahle kniha me donutila koupit si dalsi od stejného autora. Pribeh alkoholicky hledajici sveho syna se postupne rozvine primo do epicke site, ale moc se mi libil. Prekvapivy konec knize nijak neublizil. Prestoze jsem od nej nasledne cetla i dalsi knihy, tahle je nej!
Po Hynku Tasovi z Boru jsem zvládla všech 8 audioknih Rytířů z Vřesova. Je to hodně dlouhá série, ale krásně se poslouchá. Doba vlády Jana Lucemburského má na rozdíl od Tase více hlavních postav, které jsou součástí 2 rodin. Drsná doba, kruté osudy, boj o moc a každodenní boj o život. Moc se mi líbilo.
Těším se na už další díly série Ano, můj pane.
Po Posledním nadechnutí další kniha od autora. Tentokrát české prostředí. Úplně jiná atmosféra, ale opět napínavé až do konce.
Jeden z posledních dílů začíná pohřbem a reálně vylíčenou atmosférou okolo. Sourozenci řeší nejen kdo zaplati pohřeb, ale i dědictví.... a hned je z toho případ. Dominik Dán a jeho další skvělá detektivka s Krauzem.
Tuhle sérii hltám už od prvního dílu. Chápu, že někomu se nelíbí, je to věc vkusu. Robin se vdává, ale Strika a práce s ním se nevzdá. Rok po svatbě přichází další zvláštní klient..... a dvojice pokračuje v pátrání. Už se těším na další díl.
Dědina se mi líbila. Ale Chirurg je mnohem lepší. Od začátku do konce horská dráha. Kromě toho jsou v příběhu pěkně vylíčeny strasti a slasti chirurga, jeho vztah k pacientům, vedení a denní odpovědnost za lidské životy. Skvělá knížka.
Netušila jsem, jak děsivě může působit panáček z kaštanů. Skvělý thriller, výborná pointa. Vraha jsem až do konce vůbec netušila. Knížka působí velmi reálně. Perfektní i přes poněkud těžkopádné zakončení, které rozhodne postrádá zdravý selský rozum.
Pribeh zeny, ktera dospivala v dobe druhe svetove valky. Tato doba pro ni nebyla jednoducha, byla ditetem rodicu nemecke i ceske narodnosti. Po skonceni valky byla jednou z mnoha, kteri se stali obeti nasilneho odsunu. Tento pribeh je urcite pouze jednim z mnoha podobnych v te dobe. Autorka mistrne vystihla dobu po valce, krute zachazeni a mstivost a naslednou neschopnost lidi, kteri se dostali k moci a svym pocinanim pouze nicili skutecne majetkove hodnoty, ktere pracne vytvorily predchozi generace. Skvela knizka, nadherny i kdyz smutny pribeh.
Velmi vtipne, velmi lidske a velmi poucne. Knizka, na kterou si vzpomenu vzdy, kdyz vybiram v obchode brambory.
Silena absurdni fantasmagorie. Ale chytre napsana. Nombeko je prototyp zeny uvazujici zdravym selskym rozumem. Sarkasticke komentare, neuveritelne situace, politika, historie. Vtipne. Rozhodne jsem se nenudila, doporucuji.
Vynikajici kniha, velmi poutave vyliceny atentat na Heydricha. Oproti jinym kniham mi prijde pravdivejsi popis udalosti.
Další kniha série. Už první díly byly drsné. Vetřelec byl nejvíc napínavý a hlavně neustále gradoval. Konec rozhodně nečekaný. Docela šok.....
Velmi zdařilá série tuzemské autorky.
Další z bezvadných historických detektivek se Steinem a Barbaričem. Tentokrát na známé téma. Hezky se četlo.
Audio. Strašně romantické, strašně jednoduché.
Strašně krásné. Tahle série mi naprosto učarovala. Už se těším na další díly.
Příběh poválečný. Německé obyvatele podhorské vesničky dobíhá minulost. Na konci války by raději zapomněli a mnozí možná litují, jak se chovali za války k Čechům.
Vše se vlastně opakuje, pouze se vyměnily strany. Této doby mnozí jedinci z pozice moci krutě využili ve svůj prospěch.
Příběh, kterých bylo po válce v pohraničí asi hodně.
Jsem zvědavá na další díl, který letos vyjde a který si určitě koupím.
Série Vic Malloy. Klasika. Chase mě vždycky bavil, baví a bude bavit. Práce všeho druhu, pobyt v léčebně a krásné ženy. Malloy přežije všechno.
Sice mi chyběl Barbarič, ale i tak čtivé dobrodružství. Tajemný les ztratí v průběhu děje své kouzlo a počet mrtvol dostačující. Steinův trochu morbidni způsob vyšetřování nemá chybu.