Opatov komentáře u knih
Kalifornie v dobe osidlovani. Hlavni hrdinka se postupne meni. Z naivni mlade bohate divky, ktera se snazi vymanit z konvenci tejdejsi spolecnosti, se postupne stava samostatna zena hledajici smysl zivota. Mystika u Woodove nemuze chybet, indiani v te dobe jiz zatlaceni do rezervaci, pribeh docela vhodne doplnuji. Krasny popis prirody. Libilo se moc.
Meryl Streep se pred natacenim Vzpominek na Afriku poznat blize osobu Baronky Blixenove. Jeji zivotni pribeh ji vypravi baroncina dlouholeta spolecnice. Afrika, exotika. Doporucuji precist si Letala jsem za sluncem, obe knihy na sebe urcitym zpusobem navazuji a vzajemne se doplnuji.
Pribeh atraktivni zeny, ktera po opusteni manzela a ditete vyuzila touhy nudici se vyssi spolecnosti po exotice a stala se zadanou tanecnici. Jeji zivot byl velmi nakladny, coz s sebou neslo potrebu bohatych milencu. Nakonec se zamilovala do mnohem mladsiho dustojnika. Jeji naprosta naivita se ji stala osudnou a aniz by ji byla dokazana spionaz, byla vyuzita k politickym cilum a popravena. Nevsedni, velmi ctivy pribeh.
Desiva vypoved o vycviku a osudech 15-letych pilotu. Neuveritelne, ale velmi ctive. Doporucuji.
Velmi me mrzi nizke hodnoceni. Tahle kniha je ale podle me pro urcitou vekovou kategorii. Dalsi knihy jsou psany podobnym stylem, bud se libi nebo ne. Me jeji knizky pripadaji vtipne, vyborne pobavi a urcite si nasla svuj okruh ctenaru, protoze kniha je rozebrana.
Velmi me prekvapilo nizke hodnoceni. Belmondo je vylicen bez prikras, jeho cesta ke slave byla pozoruhodna. Nejvic me pobavilo, ze mu ve skole doporucili psychiatricke vysetreni. Silene vystrelky v soukromi na jedne strane a nezapomenutelne role na strane druhe. Proste kdo umi, ten umi. Doporucuji.
Velmi zdarila kombinace Browna, DeMille a Jamese Bonda. Bichle, ale krasne se cetla. Podobna kniha: Nomad.
TOP autorka. Cetla jsem vsechny jeji knihy, ktere u nas vysly. Posledni ritual je prvnim pribehem. Jednotlive dily nenavazuji, ale serie az do Posledni plavby je propojena hlavni hrdinkou, doporucuji proto cist opravdu postupne. Posledni plavba je pro silnejsi natury. Doporucuji!!!
Po knize jsem zdrahave sahla na doporuceni. Prijemne prekvapeni! Bezvadna detektivka, ma spad. Velmi pripomina styl knih Dominika Dana. Rada si pripadne prectu dalsi knizky co napise, krome Asfaltu!
Kultovni film, nadherna kniha. Po shlednuti filmu konec knihy prekvapi. Skoda, ze neni dalsi dil, moc rada bych si precetla pokracovani.
No, nevím....
Za mě jednoznačně od autorky nejslabší knížka.
Zpočátku jsem nechápala a konec byl divný, překombinovaný .....
Skvělý thriller. Chytře napsane, napínavé. Konec neskutečný. Rozhodně se těším na další díl.
Tadeáš s Vítkem se vracejí domů, ale cestu musejí přerušit kvůli zranění Vítka. V šenku začíná nové vyšetřování, je ale složitější, než se původně zdálo. Tadeášova družina se postupně rozrůstá, takže se těším na další díly na audiu....
Další kniha z této série, podle mě nejslabší.
Předchozí díly se mi líbily mnohem víc. Celou knihou se prolínají židovské pogromy, ostatní dějové linky nejsou tak zajímavé.
Pohádkový příběh z červené knihovny, u kterého nehledejte historická fakta. Příjemně čtení na dovolenou.
Stručný přehled padesáti známých žen a jejich osudů. Doplněno řadou fotografií. Krásná knížka většího formátu.
Komu se líbila Věčná Ambra, bude nadšen. Nechci kritizovat historická fakta. I když má jít o reálnou postavu. Ale jinak se těch skoro 500 stran četlo překvapivě dobře.
Stará dobrá klasika. Ale tahle detektivka z naftařského prostředí mě moc nezaujala....
Další díl od mé, teď již oblíbené autorky. Jakub a Vilém opět vyšetřují. Trochu pohádka, trochu historie, trochu romantika. Tentokrát musí hledat pachatele hluboko v minulosti.