ozzak ozzak komentáře u knih

Filosofické dílo. Sv. II, Juliiny otázky a další eseje Filosofické dílo. Sv. II, Juliiny otázky a další eseje Egon Bondy (p)

Filosofické eseje s 80 let na téma k čemu je lidstvo předurčeno. Velmi nalehava kniha.

23.11.2022 5 z 5

Filosofické dílo. Sv. IV, Postpříběh, příležitostné eseje a rekapitulace Filosofické dílo. Sv. IV, Postpříběh, příležitostné eseje a rekapitulace Egon Bondy (p)

Závěrečný díl filosofické práce Egona Bondyho napsaný v závěru bohatého života legendy Egona Bondyho

23.11.2022 5 z 5

Filosofické dílo. Sv. III, Příběh o příběhu Filosofické dílo. Sv. III, Příběh o příběhu Egon Bondy (p)

3 díl filosofické práce ve kterých bondy skouma otologicka a etická východniho náboženství. Velmi inspirujici práce rád se k ní budu vracet

Prokletí Salemu Prokletí Salemu Stephen King

Upíři klasika od hororoveho krále Kinga

Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Další detektivní román od krále hrůzy Kinga

Puls Puls Stephen King

Další skveli postapocalipticky horor od krále hororu Kinga.

Tommyknockeři Tommyknockeři Stephen King

Jeden můj první román od krále hororu Kinga tentokrát o mimozemské síle která zipnotizuje obyvatelstvo jednoho městečka proti kterému pár obyvatel zůstalo imuni tak s ní můžou bojovat.

Za soumraku Za soumraku Stephen King

Další skvělé povídky od krále hororu kinga

23.11.2022 4 z 5

Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Trochu netradiční king deteknivni Roman napsaný podle skutečné události.

23.11.2022 3 z 5

Vyhoďme ho z kola ven Vyhoďme ho z kola ven Ken Kesey

Výborný Roman s psychytricke léčebny natočen podle ní byl oskarovy film od Miloše Formana přeled prez kukavci hnízdo. Údajně napsaný pod lsd

23.11.2022 5 z 5

Bratři Ramazovi Bratři Ramazovi Egon Bondy (p)

Hodne zajímavá novela od Egona Bondyho na motivy knihy Dostojevského bratři karamazovi přesunute do obdobi Československa reálného socialismu do které vložil Egon bondy svoje filosofické úvahy

21.11.2022 5 z 5

Kniha mládí a vzdoru Kniha mládí a vzdoru Stanislav Kostka Neumann

Dekadentní počátky anarchystickyho burice S. K Neumanna

19.11.2022 5 z 5

Z Hrdlořez do Ďáblic Z Hrdlořez do Ďáblic Quido Machulka

Moc pěkná poezie básníka českého undergroundu quody Machulky rád se k ní budu vracet

19.11.2022 5 z 5

Národ Psích vojáků Národ Psích vojáků Jáchym Topol

Výborně texty legendární kapely psi vojáci od Filipa topola plus pár od Jáchyma Topola výborná poesie

17.11.2022 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Moje první setkání díky čtenářské výzvě s autorem Chris Carter hodně temná a napínavá kriminálka o pátrání po brutálním vrahovi který vyšetřovatelům dává hádanky s velmi překvapivým vyústěním případu. V budoucnu si určitě rád přečtu další knihy od autora

15.11.2022 5 z 5

Básně Básně Fráňa Šrámek

Pěkný vybor básní anarchystickyho burice Fráni Šrámka

12.11.2022 4 z 5

Ona Ona Lawrence Ferlinghetti (p)

Hodně příjemná experimentální snova novela od Lawrence Ferlinghetty

11.11.2022 5 z 5

Blues Blues Václav Hrabě

Úžasná poezie českého beatnika škoda že odešel tak brzo. Básně jsou velmi často použity jako texty nejčastěji zpěvákem Vladimírem misikem

10.11.2022

Utrpení knížete Sternenhocha Utrpení knížete Sternenhocha Ladislav Klíma

Po delší době sem vytáhnu téhle filosofickej skvost od legendy Ladislava Klímy knihu sem dostal před 25 lety jako dárek 18 narozeninam od starsiho kamaráda moje první osudove setkání s velikanem Ladislavem klimou který mne společně s dalsi osobnosti egonem bondym velmi ovlivnil. Velmi působivá kniha i po letech. Doporučuji tuhle divadelní hru https://www.csfd.cz/film/354159-utrpeni-knizete-sternenhocha/galerie/

08.11.2022 5 z 5

Sherlock Holmes na cestách Sherlock Holmes na cestách Martin P. Edwards (p)

Trochu slabší případy pokracovatelu
případů Sherlocka holmese ale dalo se to číst.

07.11.2022 3 z 5