ozzak Online ozzak komentáře u knih

Leden na vsi Leden na vsi Egon Bondy (p)

Další skvělá filosofická práce od egendy Egona Bondyho

07.11.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Moc pěkná napínavá kriminálka o pátrání po 12 let zmizelé novinářce za její zmizení se zjistí že má na svedomi sériový vrah kterého odhalila

27.10.2022 5 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Moc pěkná knížka. Hlavní hrdinka se po pokusu o sebevraždu dostává do kouzelné knihovny ve který jsou knihy co jí umožni žít spoustu možných životu

23.10.2022 4 z 5

Poslední básně Poslední básně Fráňa Šrámek

Pěkný výbor nezarazenych básní anarchistickeho burice Fráni Šrámka.

19.10.2022 4 z 5

Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Povídky aneb Nechci slevu zadarmo! Miloslav Šimek

Návrat díky čtenářské výzvě do mého mládí velmi inteligentní humor stále až na pár povídek stále pobaví

19.10.2022 4 z 5

Přežila jsem Přežila jsem Immaculée Ilibagiza

Hodně drsná kniha o tom co jsou lidi schopni udělat kvůli blbemu rasizmu upne mne s toho mrazilo co hlavní hrdinka musela prožít. Doporučuji všem přečíst aby si uvědomili jak je hodně nebespecne rozdělovat lidi podle
podle rasy národnosti víry. Pak to končí genocidou.

18.10.2022 5 z 5

Úvod do současné filosofie Úvod do současné filosofie Miroslav Petříček

Moc pěkná knížka 11 přednášek základu moderni filosofie rád se budu k ní vracet

13.10.2022 5 z 5

Radikální buddhismus – malá čítanka (nejen) pro anarchisty Radikální buddhismus – malá čítanka (nejen) pro anarchisty kolektiv autorů

Velmi Dobra kniha o propojeni buddhismu a anarchismu od autorů od Egona Bondyho Erika Fromma Garyho Snydera mnoho dalších autorů. Velmi inspirujici kniha doporučuji všem kdo mají už dost s kapitalistickou konzumní společnosti rád se k ni budu vracet.

L

09.10.2022 5 z 5

Pod skleněným zvonem Pod skleněným zvonem Sylvia Plath

Velmi ponury ale pěkný jediný Roman od skvělé básnírky dost mrazí když pomyslím že autorka po napsání krátce spáchala sebevraždu

02.10.2022 4 z 5

Kruh Kruh Kodži Suzuki

Moc pěkný tajuplný horor s japonska byl podle něj natočený taky moc povedený film

27.09.2022 5 z 5

V úterý bude válka V úterý bude válka Jáchym Topol

Další pěkná poezie od Jáchyma Topola

27.09.2022 4 z 5

Miluju tě k zbláznění Miluju tě k zbláznění Jáchym Topol

Moc pěkná syrová undegroundova poezie od Jáchyma Topola.

25.09.2022 4 z 5

Vypravěč Vypravěč Dave Grohl

Moc pěkná kniha od výborného muzikanta Dave Grohla k jeho velmi bohaté kariéře od začátku po hrani v Nirvane po foo fighters plus další hudební projekty s nejvýznamnějšími
muzikanty od Lemmyho Iggi Popa sirem Paulem McCartneym a dalšími hvězdy rockové scény. Doporučuji všem fanoušků dobře rockové muziky přečíst. Úžasná kniha.

24.09.2022 5 z 5

Hovno hoří Hovno hoří Petr Šabach

Zajímavá kniha českého undergroundu podle jedné části byl natočen hodně povedenej film pelíšky

19.09.2022 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

(SPOILER) Skvělá severská detektivka se skvělou hrdinkou Lisbeth Saladerovou mladou hackerkou která byla už od mala znezivana se zaplete s novinářem Mikaelem Blomkvistem který mu pomůže vyřešit 40 lezou zahadu zmizení jedné mladé ženy ze kterého se podaří odhalit řádění sériovych vrahů zen otce který byl už posmrti a jeho syna který v tom v úplne tajnosti pokračoval až do odhalení.

08.09.2022 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Skvělá ponura detektivka pátrání po sériové vrahovi prectena díky čtenářské výzvě

29.08.2022 4 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Skvělá mrazivá severská detektivka

25.08.2022 5 z 5

Dámský gambit Dámský gambit Walter Tevis

Moc pěkná knížka ze šachového prostředí oceňuji jako sachysta velmi šachové objetívni

22.08.2022 5 z 5

Temné vody Temné vody Kodži Suzuki

Moc pěkná kniha hororových povídek se společným prvkem vodni živel

09.08.2022 4 z 5

Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

Moje první setkání s milanem kunderou díky čtenářské výzvě moc příjemné čtení rád si přečtu nějakou další knihu od Autora

07.08.2022 4 z 5