p.pavlina | Komentáře u knih | Databáze knih

p.pavlina p.pavlina komentáře u knih

Kočičí hrad Kočičí hrad Zdeněk Vyhlídal

Byla to moje první kniha od tohoto autora, když mi bylo asi třináct a naprosto mě nadchla. Už jen to "kočičí" téma bylo super (a asi mě poznamenalo do konce života, neb jsem milovnice koček), ale zároveň mě chytlo za srdce. Za mě určitě doporučuji k přečtením všem čtenářům, ne jen těm mladším.

27.07.2018 5 z 5

Nevěsta ze zámoří Nevěsta ze zámoří Hana Marie Körnerová (p)

Příběh mě pohltil a knihu jsem přečetla během jednoho dne. Skvělé čtení.

14.07.2018 5 z 5

První příběhy ze Zeměplochy První příběhy ze Zeměplochy Terry Pratchett

Moje první kniha od tohoto autora a z tohoto žánru a opravdu jsem měla docela problém se začíst. Ale dám tomu šanci a určitě sáhnu po dalších dílech.

14.07.2018 4 z 5

Příběhy domů slavných i zapomenutých Příběhy domů slavných i zapomenutých Blanka Kovaříková

Moc zajímavá kniha. I když jsem některé slavné lidi z knihy neznala, jejich příběhy a osudy byly velmi zajímavé. Určitě si seženu předchozí díly.

29.05.2018 5 z 5

Metody a řízení sociální práce Metody a řízení sociální práce Oldřich Matoušek

Velmi hezky zpracované. Srozumitelné, jasné a málo používaná odborná slova. Když už se nějaké odborné (cizí) slovo vyskytlo, autoři jej vysvětlili. Doporučuji.

17.04.2018 5 z 5

Poslední cantilena / Tajemství Tudorovců Poslední cantilena / Tajemství Tudorovců Vlastimil Vondruška

Tato kniha mě opravdu velmi bavila. Skvělá zápletka v obou příbězích. Ani minutu jsem se nenudila.

12.04.2018 5 z 5

O králi sedmilháři O králi sedmilháři Jaroslav Tafel

Četla jsem ji jako dítě, ale dnes bych se k ní asi nevrátila s takovou láskou jako k jiným knihám mého dětství.

25.03.2018 3 z 5

Verbální komunikace a lidská psychika Verbální komunikace a lidská psychika Jaromír Janoušek

Knihu jsem si přečetla, protože jsem chtěla svou komunikaci zlepšit a vědomě propojovat komunikaci s lidskou psychikou a působením toho, co říkám na druhé lidi. Ovšem k tomu mi tato kniha moc nepomohla. Pár zajímavostí v ní bylo, a!e praktické využití jsem v ní bohužel já osobně nenašla. Je velmi odborná a psána až moc v teoretické rovině.

29.11.2017 2 z 5

Když loví lev Když loví lev Wilbur Smith

Wilbur Smith opět nezklamal. Skvělá kniha. Velmi zajímavý příběh, který člověka vtáhne a už nepustí.

09.11.2017 5 z 5

Bůh pouště Bůh pouště Wilbur Smith

Autor nezklamal. Opět skvělé a poutavé čtení.

01.11.2017 5 z 5

Vinaři Vinaři Jan Janula

Pěkná oddechová kniha. Je hezky napsaná a dovedu si podle toho představit i ten seriál.

20.10.2017 4 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Kniha se mi jako celek líbila a prostředí ve kterém se děj odehrává je pro mě neznámý, ale o to je zajímavější. Jen se mi ze začátku zdál děj takový utahaný a těžkopádný. Ovšem zhruba od poloviny jsem se do toho tak začetla, že jsem nemohla přestat :) Za mě tedy jen to, že tato autorka má i poutavější příběhy.

03.08.2017 3 z 5

Útěk : paměti 1920-1991 Útěk : paměti 1920-1991 Arnošt Reiser

Autor sice popisoval hrozné věci, které se děli, ale velmi zajímavým způsobem. Opět jsem se na tuto dobu mohla kouknout z jiného úhlu.

22.06.2017 5 z 5