Páájinka Páájinka komentáře u knih

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Kniha se mi moc líbila. Hess byl super. Doufám, že něco autor ještě napíše. Luxusní zápletka. Vše do sebe perfektně zapadlo.

19.10.2020 5 z 5

Šli červotoči do houslí Šli červotoči do houslí Jiří Dědeček

Občas je to docela vtipné.

18.10.2020 3 z 5

Ztracené dopisy Ztracené dopisy Sarah Mitchell

Kniha se mi moc líbila. Byla v ní historie, romantika i rodinné tajemství.

16.10.2020 5 z 5

Osel a stín Osel a stín Jan Werich

Je to úžasně předvídavá hra. Voskovec a Werich byli géniové. Je to skvost. Mám ráda i další jejich díla.

15.10.2020 5 z 5

Čekání na Toma Hankse Čekání na Toma Hankse Kerry Winfrey

Annie je takové trdlo. Na to že ji má být 27. Jinak příběh byl docela dobrý, ale takový dost nereálný.

09.10.2020 3 z 5

Československý uran 1945-1989: Těžba a prodej československého uranu v éře komunismu Československý uran 1945-1989: Těžba a prodej československého uranu v éře komunismu Prokop Tomek

Útlá knížečka. Souhrn o těžbě uranu, o smlouvách se SSSR, o zamoření okolí kyselinou sírovou. Získala jsem hodně zajímavých informací.

08.10.2020 5 z 5

Rosiin sladký krámek snů Rosiin sladký krámek snů Jenny Colgan

Milý příběh o ženě, která našla svůj život. Nebylo to přeslazené, místy i vtipné. Jsem ráda, že jsem si ji v knihovně podle obálky vzala.

06.10.2020 5 z 5

Slavníkovci a jejich panství Slavníkovci a jejich panství Rudolf Turek

Kniha byla jedinečná svým zpracováním.

06.10.2020

Milada Horáková Milada Horáková Zdeněk Ležák

Velice doporučuji pro žáky ZŠ. Nenásilně, pěkně, stručně, jasně vysvětleno dění v naší republice. Je zde vykreslena statečnost Milady Horákové a jiných.

29.09.2020 5 z 5

Námluvy s kocourem Námluvy s kocourem Melinda Metz

Perfektní romantický příběh.

27.09.2020 5 z 5

Správná pětka na útěku Správná pětka na útěku Enid Blyton

Přečteno jako zamlada jedním dechem

24.09.2020 5 z 5

Pověsti o hradech Pověsti o hradech Martina Drijverová

Tohle nejsou moc pověsti, které by se týkaly hradů. Jediné, co bylo naprosto super jsou ilustrace.

23.09.2020 2 z 5

Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Příběh je velmi dobře vymyšlený. Každý člověk má v sobě něco, čím ho dostanete. Líbilo se mi i zakončení.

22.09.2020 5 z 5

Středa nám chutná Středa nám chutná Iva Procházková

Moc pěkná knížečka.

10.09.2020 5 z 5

Miluj mě víc Miluj mě víc * antologie

Nejvíc se mi líbila povídka od pana Šabacha. Ostatní také nebyly špatné, ale tolik mě nezaujaly.

10.09.2020 3 z 5

České dějiny očima psa České dějiny očima psa Martina Drijverová

Od knížky jsem čekala něco jiného. Sice jsou zde popsané dějiny ale pro děti to není uzpůsobené. Ještě mám knížku z Alberta a má nejspíš o 20 stran méně než normálně.

10.09.2020 2 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Moc hezký příběh. Krásně se vnoříte do děje a už se vám nechce ven.

09.09.2020 5 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

Zajímavá kniha. Příběh byl že života, i když tam nebyly takové zvraty, tak na konec mě to docela bavilo.

06.09.2020 4 z 5

Lidice žijí Lidice žijí Miloslav Moulis

Stručně a přehledně popsaná tragédie Lidic. Zajímavé dílo.

01.09.2020 5 z 5

Pětka opět v akci Pětka opět v akci Enid Blyton

Knížky o Správné pětce se mi líbí. Teď je čtu znovu. Už si je nepamatuji, ale baví mě. Hezky se čtou. Sice to dospělí mají zvláštní chování, ale i tak mě dobrodružství baví.

31.08.2020 5 z 5