Paganfairy komentáře u knih
Mě teda čtení vůbec nebavilo, dočetla jsem sotva do půlky a poté jsem knihu odložila. Přišlo mi, že děj není žádný a vše se staví jen na klevetách a výrocích, co která paní povídala. Je patrné, že autorka má svůj osobitý styl humoru, ale nějak mi to nestačilo a čekala jsem víc.
Mně to přišlo neskutečné nudné a často i matoucí. V prvním příběhu byla Kunhuta manželka Přemysla Otakara II. a v dalším příběhu ta samá postava byla abatyší? Nebo to byla jiná Kunhuta? V knize chyběla fakta i jakákoliv posloupnost, stačily by třeba letopočty pro lepší orientaci, ale i tak byly příběhy příliš roztahané a zmatené.
Obyčejně mám knihu za pár dní přečtenou, ale u téhle jsem strávila měsíc a k tomu jsem ji dočetla jen do poloviny. Čtení mě nebavilo. Díky absenci dialogů jsem se na příběh těžko soustředila a přišlo mi vše jen takové jednolité, stereotypní a nudné. Je sice zajímavé, jak si autorka poradila s perspektivou a jakou formou příběh vyprávěla.. ale hodilo by se to spíše na pár stránek jako vsuvka, a ne na celou knihu.
Usaláma bin Játrin vulgo Salám Vraždí ... skvělá kniha, docela by mě zajímalo, kam autorka chodila na takové frky :D
Don Carlos - drama o španělském, (citově labilním) princi, který postrádá otcovskou i mateřskou lásku. Stává se obětí intrik, všichni ho jen využívají a je akorát všem pro smích. Do toho nešťastná láska (Don Carlos + jeho nevlastní matka Isabela z Valois) a tragédie, která končí (jak jinak) smrtí, je na světě :)
Úklady a láska - další tragédie o mladých milencích, kteří si zvolí vzájemnou sebevraždu, jelikož jim rodiče nedovolí mít svatbu. Otec-syn-konflikt je popsán brilantně, velmi květnatými metaforami (jak tomu, koneckonců je i u Dona Carlose).
Zajímavý příběh kritizující maloměšťáctví, základní lidské hodnoty, sobectví a banální problémy zhýčkaných zbohatlíků, podle kterých se svět skládá pouze z jejich osoby, a jejich důležitost na tomto světě nezná mezí...
Čtení mě moc nebavilo, chyběl mi příběh a nějaký spád.
Zajímavé historické drama, ukazujíc, jak moc byly šlechtické dvory prolezlé intrikami a kam až je jedinec schopen zajít jen kvůli pomstě. Příběh je složen z několika linií (král, panoš, vězeň, obchodník...), které se navzájem proplétají a umožňují tak čtenáři získat široký rozhled o době a o středověké společnosti.
Trošku mě zklamalo, že celá trilogie je sepsaná podle scénářů, podle nichž se točil seriál Tudorovci. Jelikož se scénáristé sem tam trošku sekli s historickou přesností, nedodávají mi tyto knihy moc důvěryhodnosti. Nicméně pokud vypustím tuto 'maličkost', kniha se mi líbí a je celkem čtivá.
Čtení bylo zábavné, příběh má rychlý spád a obsahuje mnoho ''perel'', které čtenáře překvapí a pobaví. Rozhodně doporučuji.
Na jednu stranu zajímavý a čtivý příběh, ale na druhou stranu příliš přehnané názory mladé Loanny de Grimwald, která si s osudem Eleonory pohrává, jak je to pro ni nejvhodnější.