Pain

(SPOILER) Čtvrtý díl pojednává o Scarlett - dvojčeti Presley. Kvůli ní Presley zůstala sama u oltáře (o nic nepřišla). Dozvíme se více o dětství obou mladých žen. I to, jak Scarlett utekla.
Příběh samozřejmě navazuje na události předchozího dílu. Scarlett se musí schovávat - hledají ji Warrioři i FBI. Velitel místní policie Luke Scarlett ukrývá ve svém domě. Scarlett má vážný důkaz proti Warriorům a to z ní dělá terč. Luke se ocitne před volbou, zda bude na straně zákona nebo morálku odhodí stranou a bude zachraňovat svoji lásku.
Přiznám se, že Scarlett jsem moc nemusela. Asi by mi nevadilo, kdyby o ní kniha nevznikla nebo by dopadla jinak... Prostě mi nesedla. Luke byl fajn.
Akční linka na konci je fajn. Epilog trochu více přeslazený, ale co čekat u romantické knížky.

(SPOILER) Vlk mě moc nebral. Scénář v podstatě stejný. Ale bod pro silnou redukci slova družka. Knihám by jistě pomohlo rozepsat příběh (např. minulost hlavních postav, jak to u měňavců funguje apod.) jak co do počtu stran, tak i děje. Zkrátka jednohubka pro velmi nenáročné čtenáře.

(SPOILER) I když jsem nebyla nadšená z prvního dílu, dala jsem dvojce šanci. Opět nedokončený příběh. Jasně, je to o autorce. Ale pokud nemá napsaný celý příběh a až poté vydává knihy, tak je nefér vůči čtenářům nechávat otevřené konce. My v ČR ani nemáme jistotu, že i když bude pokračování, že si jej přečteme. To jsem zmiňovala v komentáři k prvnímu dílu.
Dvojka pokračuje v příběhu. Válka začne a neprobíhá zrovna dle představ hlavní postavy.
Ayla odolá poutu - to jsem si říkala, že by na zlomení pouta mělo stačit.
Kaden a Jordan - ani jeden mi nepřijde jako někdo, kdo by měl být alfou.
Sexuální scény - no comment, s úsměvem přeskakuji.

(SPOILER) Tento díl měl být asi o cestě za hledáním sebe sama a svého místa na světě. Za mě to mohl být moc pěkný příběh se zakomponovanou erotikou. Výsledkem je nejhorší díl z této trilogie. Příběhová linka je nejslabší ze všech tří dílů, stejně tak oba hrdinové. Devlin má víc bodů než Grace.
Najdou se erotické povídky, které jsou zpracovány lépe.
Spíše 2,5* než 3*.
PS: Kdyby měl někdo tip na dobrý erotický román, sem s ním. ;-)

(SPOILER) Stále oddychové čtení. O lepší než první díl.
SPOILER!!!!
Raději bych viděla Merit s Morganem. :( Závěrečné rozuzlení mi přišlo šup šup - tenhle je práskač. Hlavní záporačka se jen mihla v závěru. Jsem zvědavá na Mallory - vydrží jejich kamarádství?
Škoda, že to není více propracované. Ale pobaví a splní jednohubkový účel.

Bratrstvo mám ráda a spin-off jsem uvítala. Hlavní postavy sympatické. Záporná postava by mohla být lepší. Příjemný návrat do světa, který J. R. Ward stvořila.

(SPOILER) Spoiler, jak jinak. Zpočátku pomalejší rozjezd, ale ten konec - to byla jízda. Mišmar, Roland...
Je mi moc líto Maura. Byl to sympaťák. Chvíli jsem se bála o Roberta. Ascanio s Derekem super. Jennifer mrcha jedna zrádná. Dostala co si zasloužila. Možná až moc rychle. Byla jsem ráda za pomstu Tety Bé.
Hugh to tentokrát nevychytal.
Roland super - tatík roku.

(SPOILER) Dočteno. Tentokrát se Kate s Curranem a dalšími členy Smečky vydávají do Evropy. Pro lék, který by pomohl dětem kožoměnců. Než vypluli, tak děj nic moc. Ale poté se děj rozjel. Při čtení jsem se bavila a při závěrečném souboji i slzu uronila pro postavu, která se obětovala. Bude mi chybět. :-( Jistě by měla radost, že nakonec získali víc než pár sudů léku...
Desandra mi zpočátku přišla taková na zabití, ale vyklubala se z ní zajímavá postava.
Hugh - přiznám se, že bych si ho s Kate dovedla představit. I když jsem zvědavá, zda vše nedělal na pokyn svého pána. I když asi ve skrytu duše doufám, že se z něj vyklube badass hrdina. :)))
Škoda, že více prostoru nedostal Saiman, Andrea a Rafael.
Líbily se mi postavy Pastýře a gnóma.
Tento díl byl zatím ze všech nejlepší.

(SPOILER) Další díl přečtený. U tohoto dílu mi přišel opět useknutý (zrychlený konec). Obzvláště pak rituál - šup šup a bylo vymalováno. Závěrečná bitva byla taky jak z rychlíku. Co mě zaráží, že Kate nejdříve hlídá každou svoji kapku krve a pak před čarodějkami a čaroději v klidu provede rituál s krví. Ještě se o něm radí s upíří top navigátorkou.
Bylo o cosi méně humoru. Trochu mi chybělo dohadování Currana s Kate. Saiman tentokrát zklamal. Rodinné dohadování volhů a čarodějek se mi líbilo a pobavilo.
Jsem zvědavá na Huga a nové postavy.

(SPOILER) Spoiler pro jistotu.
Moc pěkný díl. Dobře se četl. Líbí se mi humor se kterým je psán. Přišla jsem na chuť Rafaelovi i Tetě Bé. Bojový pudl je super. Jsem zvědavá, jak bude reagovat Saiman na spárování Kate s Curranem - tohoto chlapíka mám ráda. I když je arogantní, sebestředný deviant. Při útoku Jedu mi bylo líto, co musela Kate udělat. Chování smečky se za mě dalo čekat. Dle toho, jak je popisováno chování ve smečce, tak se řídí zákonem silnějšího.
Tetička Erra k nezaplacení - po přízni řízni. :)
Co se stalo s Naímah?
Romantická linka je fajn, není vyloženě to nejhlavnější a to se mi líbí. Popsaná sexuální scéna je za mě OK. Však popis nemusí hraničit s pornem. :)
Těším se na další díl.

Příběh se mi líbil. Velmi mi připomínal Mercy.
Svět, ve kterém se příběh odehrává funguje docela zvláštně, ale zajímavě a ne zcela jsem jej nepochopila. Možná to v dalších knížkách bude více objasněno.
Docela souhlasím s komentářem uživatelky luculi.
Každopádně se těším na další příběh. Za mě odpočinkové lehké čtení, které pobavilo. Jen mi tam chybí pomyslná třešnička na dortu.

Lepší než předchozí díl tato kniha nebyla. Velmi se mi líbil epilog. :)

Začátek knihy nic moc. Konec byl mnohem lepší. Riley mi jako agentka organizace ukrývající lidi vůbec nepřišla. Ale i agenti jsou lidé...
Opravdu hlava mafie, která má pod placem půlku státu musí vykonávat roli popravčího? Může někdo, kdo je milosrdný ke zrádci či agentu, být vůbec hlavou mafie vládnoucí celému státu?
Těžko říci neboť mafiány neznám. :D
Kniha se docela dobře četla, i když jsem občas musela zavřít oči, chytnout se za hlavu zhluboka se nadechnout. Pak pokračovat ve čtení.
Rozhodně lepší než King, kterého jsem nedočela.

Opět zde budu hodnotit zpětně po mnoha a mnoha letech. V době, kdy jsem ji četla se mi kniha velmi líbila. Četla jsem vícekrát a dokonce si ji koupila (abych nemusela si stále půjčovat v knihovně). Jestli bude chvilka a chuť, zkusím přečíst znovu. :)

Přečteno. Občas jsem si musela povzdechnout.
Podobnost s BČD je velká. BČD je přeci jen o stupeň (možná dva) lepší.
Původ upírů mě opravdu velmi pobavil.
Na základě recenzí dám šanci druhému dílu.

(SPOILER) Tento díl se mi moc líbil. Sice knížky jsou podle jedné šablony. Ale která série ne?
Velmi oceňuji minimum milostných scén. Ty, které se v knihách nachází, jsou popsány decentně.
Raději upozorňuji na možné spoilery!
Jako vždy je tu superhrdinka Mercy. Ta musí vyrovnat s tím, že smečka ji moc neakceptuje. Do toho hází vidle potvora Christy. Která, dle mého názoru, zkoušela urvat Adama zpět. Na místě Mery bych Christy vynesla v zubech. Ale rozumím tomu, že ve světě, kde žije Mercy, se svým křehkým postavením nevlkodlaka, jako obyčejný kojotí měňavec a druhá ve smečce vlkodlaků není jen tak. Adam ji sice podrží, ale své postavení si musí udržet a upevnit sama. Aby dokázala, že je opravdovou družkou Alfy. Skorotatík Kojot se na první pohled chová zlomyslně a lehkomyslně. Nicméně nakonec se zachoval skvěle.
Stefan je boží. Výjimka mezi upíry. Evidentně Mercy miluje. Mám jej velmi ráda.
Loučení mezi Mercy a Adamem bylo velmi dojemné.
Auriel udělala pokrok.
Jsem zvědavá, zda bude v dalších dílech Joell. Co bude s Tadem. Hůl! Jak bude reagovat Šedý pán?
Hurá na další díl.

Při čtení prvního dílu této série musím souhlasit se SpeeDeeX. První polovina mě moc nezaujala a téměř to vypadalo, že knihu nedočtu. Poté se příběh rozjel. Rozhodla jsem se dát této sérii ještě šanci. Doporučuji vydržet. Aktuálně jsem u šestého dílu. ;-)

Knihu jsem četla před mnoha a mnoha lety. Moc se mi líbilo. Nejspíš si ji budu muset od své matky půjčit a znovu přečíst.

Po dlouhé době jsem si přečetla další díl. Měla jsem trochu strach, že si již nebudu pamatovat co a jak funguje ve světě, který stvořila J. R. Ward. Vzpomněla jsem si. :) I přestože je postav opravdu hodně.
Postavy Marisol a Assaila se mi líbily a fandila jsem jim. Jen se mi zdálo, že jsou trochu v pozadí. Čekala bych, že dostanou více prostoru. Trochu jsem i nabyla dojmu, že babička Marisol snad ví víc, než se zdá... ;-)
Reakce Marisol na fakt, že upíři jsou a existují, se mi zdála přehnaná na to, kým měla být. Ale kdoví, jak bychom reagovali my.... :)
Jejich příběh přebíjela vztahová krize Jane a Vishouse. Ta se mi zdála nezajímavá.
Což se mi zdá, že teď bude Ward "recyklovat" a všechny šťastné páry si projdou vztahovou krizí.

(SPOILER) Došlo i na Silase, který se v tom veze. S ním jsme získali pátý kámen duchů a zjistili, že nám cosi chybí.
Zjistíme, kdo je tajemný majitel panství (má teorie se potvrdila). Ubyde nám záporák. Záporačka ještě chybí.
Komu bude dělat společnost Keiko, která se vždy nasomrovala ke svobonému muži. Už zbývá jen pouštní liška Ella. :D Těším se na další díl.