PájaHája komentáře u knih
Aktuální téma. První půlkou jsem se dost prokousávala. Možná je to tím, že je to pro děti a mládež. Druhá půlka mě bavila.
Jak skončil první díl, tak začal druhý díl. Opět skvěle napsané. Osudy postav krásně plynuly. Těším se na další pokračování. Doporučuji!
První setkání s touto autorkou. Čtivé. Určitě si přečtu i další knihy od J. Černé.
Poutavý příběh, který vypráví babička Alžběta svojí vnučce. Pasáž ze současnosti, kterou prožívá Nina, mě moc nebavila. Nedokázala jsem se vcítit do její postavy.
Dojemná kniha, čtivě napsaná. Zajímavé prostředí. Doporučuji!
Skvěle napsaná kniha. Hned od začátku mě vtáhla do děje. Úžasný jazyk a dobře zakomponované nářečí, slovo "hlupaňa" jsem si zamilovala. Těžké časy plné bídy, hladu, velké dřiny, alkoholu, pochroumaných mezilidských vztahů, ale i lásky a porozumění. Myslím, že tato kniha se autorce opravdu povedla. Už se těším na druhý díl.
Pěkně napsaná kniha, která se zabývá těžkými tématy. Spousta myšlenek a problémů náctiletých. Jak jednoduché je někoho odsoudit, aniž bychom ho znali blíže, nebo věděli čím si prošel.
Kniha se mi moc líbila. Mám ráda příběhy z anglického venkova s pochmurným sídlem a aristokratickou rodinou a jejich tajemstvím. Doporučuji.
Kniha popisuje události, které se odehrávají na konci 2. světové války a těsně po ní. Nejen samotná válka, ale i poválečné období zamotalo osudy všech přeživších v malé vesničce na Moravě. Smutný příběh, na který budu dlouho vzpomínat.
Krásný příběh lásky, odhodlání a neuvěřitelné výdrže zasazený do hnusné doby 2. sv. války.
Aristokratka je zpět. Po slabším čtvrtém díle jsem se velice bavila. Uz se těším na pokračování.