Partícia komentáře u knih
Veľmi milé príbehy a krásne ilustrácie. Oceňujem, že každý príbeh je zároveň aj edukatívny. Podarená kniha. :)
Knihu som čítala ešte na základnej škole a mám na ňu krásne spomienky.
Zbierka, ktorá reprezentuje dobu svojho vzniku, jej ideovú, politickú a estetickú situáciu.
Táto kniha hovorí o tom, že sme iba hračkou v rukách osudu. Je krásna a smutná. Vyhovuje mi aj autorov štýl písania, ľahký a nenútený.
Sklenený zvon je skutočne impozantná a poetická autobiografická kniha. Ak ste sa v živote stretli s človekom, ktorý trpí duševnou poruchou, kniha bude pre vás jednoduchšie stráviteľná. Mne z tejto knihy utkvelo v pamäti toto: "Ľudia sú totiž vytvorení zväčša z prachu a mne nešlo do hlavy, prečo by liečenie všetkého toho prachu malo byť lepšie ako písanie básní, ktoré si tí ľudia zapamätajú a v duchu si ich opakujú, keď sú nešťastní alebo chorí, alebo nemôžu spať."
Pekná zbierka, odporúčam prečítať. Vyzdvihujem najmä báseň Vädnutie.
Túto knihu som dostala, preto by mi bolo ľúto neprečítať ju. Musím však povedať, že to bol boj. Pri jej čítaní som bojovala s nudou a fádnosťou. Samozrejme, je to vec názoru. Ja ju rozhodne neodporúčam.
Jonasson opäť nesklamal. Veľmi mi imponuje jeho humor. :) Veľmi dobrá kniha.
Príbeh je smutný a krásny zároveň. Už dlho na mňa nejaká kniha nezapôsobila tak veľmi ako práve táto. Po jej prečítaní sa cítim veľmi pokojne a uvoľnene. Jednoducho, estetický zážitok. Odporúčam každému. :)
Výborná kniha plná sviežeho humoru. :) Nepôsobí tuctovo, Jonasson je jednoducho elita.
Niktoré časti a opisy pokladám za príliš zdĺhavé a suchopárne. Avšak oceňujem zaujímavé vykreslenie charakterov jednotlivých postáv.