PastorMal13 komentáře u knih
Znovu kvalitně zpracovaná publikace, která má jednu z nejhezčích obálek, které jsem na motoristických knihách viděl (Brawn GP v podání Buttona je prostě nádhera).
„Mám depresivní depresi Garfielde. Asi půjdu ven a zastřelím se.“
„Říkáš to, jen abys mě rozveselil.“
Alice Turner si dala za úkol vybrat ty nejlepší sci-fi povídky, které vyšly v Playboyi, a samostatně je vydat. A to se myslím, i když jsem se v jejich časopise spíše soustředil na něco jiného, povedlo. Sbírka nám představuje povětšinou díla z per angloamerických mistrů vydané v letech 1958 až 1997. Kvalita povídek je velmi podařená, jen pár mi nesedlo. Za nejlepší považuji Devatero životů, Hlídka u mrtvého a Vítejte v pavilónu opic.
Zase jsem se výborně bavil. Musím říci, že to, aby si Jerry podmanil svět (respektive Citadelu Ricků) mě neskutečně pobavilo. Doufám jen, aby toto nebyl opravdu poslední český komiks Ricka a Mortyho...
S Kylem Starksem dorazila změna a nutno dodat, že k lepšímu. Komiksy měly šťávu a celkově byly prostě dobře napsané. I kresba se zlepšila. Jsem rád, že se opět vrátili bonusové kraťasy, ze kterých bych vyzdvihnul skeč Kapesní Mortíci.
Verne navázal na Poeho a dokončil příběh Arthura Pryma. Verneho jsem četl poprvé za deset let a alespoň malinko nostalgicky zavzpomínal na dětská léta. Musím ale říci, že toto dílo určitě nepatří k jeho nejlepším.
PS - Četl jsem vydání z roku 1992 a nevkusnější obálku jsem dlouho neviděl...
Jak je napsáno níže, jde o velmi zdařilou publikaci, popisující všechny války a revolty v Římské říši od občanské války po první židovskou válku čtivou formou. Prostě paráda.
„Mým cílem je nebýt úplná nula Garfielde.“
„Ne! Ne! To nemůžeš udělat Jone! Mysli na svoje fanoušky! Nasadil jsi laťku, které se pokoušejí dosáhnout nuly na celém světě!“
Tahle povídková sbírka se spíše než na paralelní světy zaměřuje na vědecké objevy a mysl člověka. Každopádně ji řadím k jedné z těch lepších antologii. Mezi nejlepší zde uvedené povídky patří Sto roků v šachtě žil (aneb i člověk samotář někoho potřebuje), Číslo 13 (tato snad až romantická sci-fi je jedna z nejlepších, které jsem kdy četl) a Případ Rautavaarová (jaký problém nastane, když ufoni pojmou křesťanství až moc doslovně).
Velmi zdařilá a unikátní publikace zabývající se osudem ředitele firmy Baťa z let 1940-45 Albrechta Miesbacha a samotnou firmou Baťa před a během druhé světové války. Kniha z velké části také líčí život a proměnu města Zlína během německé okupace. Vřele doporučuji všem zájemcům o zlínskou historii.
Dick Muller byl vyslán na misi, po které už není stejným člověkem jakým býval předtím. Dick totiž po návratu začal vypuzovat jakousi emoční auru, z čehož je lidem v jeho nejbližším okolím zle. Muller tak uprchne na planetu Lemnos, kde se nachází neprobádaný dávný mimozemský labyrint, a zaníceně se straní lidí. Lidstvo ho však opět potřebuje.
Velmi zajímavá sci-fi kniha. Autor nám vypravuje nejen Dickův příběh ale hlavně i pohled nejen do Dickovi mysli.
Dost zajímavý a nečekaný konec. Nakonec i ty citáty z Kanaánské Bible na začatku kapitol tu nebyly jen tak. Vše do sebe zapadlo, jak mělo.
No více než samotný příběh mě zaujala nádherná malba, za kterou dávám plus hvězdu. V prvním díle se postavy chovají jako naprostí troubové, což se naštěstí ve dvojce mění.
Kromě samotné války je to taky kniha o moderním světě a lidech, kterým je všechno, co se netýká jich samotných, úplně jedno a to i za cenu lidských ztrát. Doporučuji
Na to, že samotná aktovka nemá ani dvacet stran, do ní Havel, myslím, dobře vykreslil tehdejší dobu a lidského ducha. K maturitě naprosto geniální.
Super počteníčko, přesně na jednu návštěvu záchodu. Ironie je, že Čtyřlístek po skoro dvaceti letech od vydání tohoto čísla stále ještě vychází.
Myslím, že autor se mohl trochu inspirovat v komiksové sérii Galaxia od Václava Šorela. Tam se také z kryospánku probere jen minimum posádky. První část knihy, kdy Pavel objevuje prostředí, kde se nachází, a hlavně sebe, se mi líbila více. Ve druhé části jsem našel několik nesrovnalosti nebo nelogičnosti, které zbytečně ničí jinak parádní knihu. Těším se na další díl.
Takové béčkové cestování v čase teda v dimenzích. Čekal jsem, že autoři z bitvy Napoleona proti německým Tigerům vytáhnou více...
Už při svém debutu ukázal Kotleta co umí. Podobně jako série Legie, které jsem četl dříve, jde o čistokrevnou řezničinu plnou akce a napětí, ale místo emzáků náš hrdina zabíjí lidi, většinou teda muslimy, kteří ovládají značné množství lidmi obydlených planet.
Poměrně solidní scifi, které se odehrává téměř celé pod mořem Země. Způsob nového zdroje potravy pro lidstvo je v tak velkém měřítku dosti originální. Škoda, že nám autor trošičku nepřiblížil Franklinovu nehodu, nebo alespoň situaci na Marsu a začínající osídlování Venuše.