paula1351 paula1351 komentáře u knih

Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Pokud máte rádi Orlické hory tak si určitě přečtěte tento horor/mysteriózní thriller!! Některým vadila délka knihy, mně to problém nedělalo. Aspoň jsem se mohla poradně vžít do děje a pořádně nasát atmosféru. Příběh je poutavý, nutil mě číst až do konce, abych se dozvěděla jak to dopadne. Ne každému sedne jak je příběh ukončen. Nadpřirozeno a slovanská mytologie vás bude provázet celým příběhem.

21.01.2024

Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Už když jsem viděla tu obálku a název knihy jsem věděla, že tuto knihu si musím přečíst. Jsem moc ráda že mě kniha nezklamala!!! Od začátku a do konce to byla skvělá jízda. Přemýšleli jste někdy nad tím, že by jste se probudili o několik stovek let později? Tedy přesně o 167? Říkáte si, že svět bude jiný? Tak v této knize je svět vzhůru nohama:-)) Nežijí zde jen lidé, ale i bioroidi. Hlavní hrdinka se probouzí v jiném světě než se původně probudit měla. Co se stalo? Kde se vyskytla chybička?? Jak to všechno zvládnout aniž by se z toho člověk zbláznil?Odpovědi najdete v této napínavé sci-fi/detektivní knížce.
Pokud by bylo pokračování této super knížky, určitě budu mezi prvními:-)))

07.11.2023 5 z 5

To nejhorší v nás To nejhorší v nás Viktória Dominová Drgoncová

Budu upřímná a řeknu vám pravdu. Od knížky jsem toho moc nečekala. Říkala jsem si že tak mladá spisovatelka a ještě slovenská to bude snad dobrý. Ale musím si pěkně vynadat, neboť citát: “Nesuď knihu podle obalu se zde opravdu hodí. Jak moc jsem se zklamala!!!! Opravdu se paní autorce moc omlouvám, kniha byla prostě SKVĚLÁ!!!! Hned od začátku mě kniha “chytila za pačesy a nepustila až do konce. Neustále jsem měla nějaké teorie o tom, jak by to mohlo být a konec mě dostal. Naprosto. Jsem ráda, že je v mém hledáčku další skvělá slovenská spisovatelka. Upřímně, nebýt Štafetoví závisláci, tak si asi tuto knížku nepřečtu. A to by byla vážně velká škoda. Protože tato kniha stojí za přečtení. Už se těším, až se mi další kniha od této spisovatelky dostane do ruky.

17.02.2024

Potrhané duše Potrhané duše Jana Jordanová

Co napsat? První díl se mi líbil, druhý díl byl pecka!!! V prvním díle se řešil trénink Smrtky Ellie, v druhém díle je konečně v akci! A né tak ledajaké. Objevují se upíři, džinové, vlkodlaci, čarodějky a démoni. Ellie se rozhodně nenudí:-) Je zde více zvratů, akce, napětí a hlavně nečekaného konce:-))) Bylo to jak na horské dráze, v jeden okamžik je z kladné postavy záporák a naopak. Jsem ráda že v tomto díle autorka nepojmenovává kapitoly, užívá jen čísla. Kapitoly jsou krátké což mi vyhovuje. Snad vyjde ještě třetí díl. A pokud ano, věřím ze to bude zase jízda:-))

16.09.2023 5 z 5

Začátek po konci Začátek po konci Jana Jordanová

Musím říct, že i když je knížka směřována na YA (což já už dlouho nejsem:-)) tak se mi moc líbila. Po pravdě jsem se musela několikrát podivat na jméno spisovatelky jestli je opravdu Češka. Jeji psaní se vyrovná některým zahraničním spisovatelům.

Kniha má super myšlenku podsvětí a já bych si strašně ráda vyzkoušela být Smrtkou. Moc se mi líbil příběh Ellie a její cesta temným podsvětím a překážky které musela překonat.

Jediná věc která trochu kazila celý zážitek byly názvy kapitol, které dopředu prozrazovaly co se bude dál dít. Ale tím, že kapitoly byly krátké knížka se četla velmi dobře. Až mě rozesmutnilo že jsem na konci knihy.

Moc se tesim na další pokračování knížky a zodpovězení otázek které mám po přečtení prvního dílu.

15.09.2023 5 z 5