Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Trosečníci z Vlaštovky Trosečníci z Vlaštovky Arthur Ransome

Knihu jsem několikrát četl a pokaždé se mi líbila a to i v pozdějších letech,když už jsem byl zaměřený na úplně jiný druh literatury.Přesto jsem si knihu přečetl i v těchto letech.Takže Vlaštovky a Amazonky mě i po letech berou a čtou se mi i teď hodně dobře.

01.09.2019 5 z 5

Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky Miloslav Švandrlík

Když jsem byl na vojně v roce 1972,půjčil mi kamarád přečíst první vydání téhle knihy.Protože se mi moc líbila,půjčil jsem si jí nadýl a celou jsem si jí opsal,protože mi bylo jasné,že se k ní hned tak nedostanu.Takže dneska mám doma knihy dvě.Ale když se občas vracím do doby vojny,přečtu si přece jenom raději tu opsanou verzi - asi proto,že jsem se s ní tenkrát nadřel.

26.09.2014 5 z 5

F. L. Věk I.-II. F. L. Věk I.-II. Alois Jirásek

Tak jsem se po letech znovu dostal k přečtení knihy F. l. Věk díky Čtenářské výzvě. Zjistil jsem, že čas jí na kvalitě nijak neubral. A tak jsem rád, že se mi kniha líbila i po letech. A také jsem si hned pustil i celý seriál, který jsem také už hodně roků neviděl. Spojil jsem příjemné s užitečným a celé jsem si to osvěžil.

18.04.2024 5 z 5

Království za Džbán Království za Džbán Jiří Dobrylovský

Moc se mi to líbilo. Autor v podstatě vypráví tři příběhy najednou ( příběh archeoložky Julie, příběh přátel Blahoty a Kryštofa za doby vlády Jindřicha Korutanského, příběh nastupujícího Jana Lucemburského, který přijíždí s vojskem
převzít královskou korunu). Autor podle mne všechno spojil velmi dobře a napínavě. proto dávám pět hvězdiček a rád si přečtu další díl téhle série.

11.04.2024 5 z 5

1944: Válka ve středním Tichomoří - Trnitá cesta k Mariánským ostrovům 1944: Válka ve středním Tichomoří - Trnitá cesta k Mariánským ostrovům Edwin Palmer Hoyt

Druhý díl trilogie, ale mne to zrovna moc nezaujalo. Připadá mi to jako průměr. Bitvy jsou sice z pohledu jak Japonců, tak Američanů. Ale není to to pravé, co mě baví.

28.09.2021 3 z 5

Kdo bude žít Kdo bude žít Bohumil Říha

Bohužel je to agitka přesně taková, jak píše jprst v předchozím komentáři.

18.12.2020 2 z 5

Pád "diamantové princezny" Pád "diamantové princezny" Ladislav Šťastný

Byl to takový průměrný příběh. Docela to šlo, ale řekl bych, že v té době vycházely i daleko lepší krimi v nakladatelství Magnet.

28.09.2020 3 z 5

Nežádoucí důkaz Nežádoucí důkaz Rudolf Schuster

Pitomost první třídy.Tohle se nedalo číst ani v době pro kterou byla kniha napsaná

18.08.2020 1 z 5

V pekle ptáci nezpívají V pekle ptáci nezpívají Jarmila Pospíšilová

Moc se mi to nelíbilo.Není to typ detektivek,které mám rád,takže tomu odpovídá i hodnocení.

13.08.2020 2 z 5

Vražda na objednávku Vražda na objednávku Jiří Soukup

Hodně dobře napsané případy ze Západních Čech.O některých vím již delší dobu,ale některé jsem vůbec neznal.Jsem rád,že jsem se do knihy pustil.

18.05.2020 4 z 5

Obyčejná nehoda Obyčejná nehoda Anders Bodelsen

Sice je tady doporučení nečíst v depresi,ale kvůli ČV jsem se do toho pustil.Není to sice detektivka jak jsem si myslel,ale docela dobré.

27.03.2020 4 z 5

Hodina Ypsilon Hodina Ypsilon Jaroslav Valenta

Naprosto souhlasím s kolegou MartinezZ. Je to zajímavé a dobré hlavně pro toho,kdo se o tuto dobu zajímá.

14.03.2020 4 z 5

Inženýři na odstřel Inženýři na odstřel Vladimír Vítek

Kniha mne moc nebavila.Autor zná problematiku šachty dobře,ale já si myslím,že u nás na šachtě to bylo trochu jinak hlavně když přišli noví absolventi škol.Takže to moc neberu.

01.03.2020 2 z 5

Tajemství Liberatoru X 330 Tajemství Liberatoru X 330 František Kaucký

Je poznat,že je to fikce a ne dokument,ale na druhou stranu je to dobře čtivé.Beru to jako průměr,ale dobrý.

21.02.2020 3 z 5

Alžběta se nevrací Alžběta se nevrací Jerzy Edigey (p)

Docela dobrá kniha,i když to není přesně to,co jsem od spisovatele zvyklý.Konec byl takový odbytý,uspěchaný.Ale jinak dobré a napínavé.

25.12.2019 4 z 5

Válka Severu proti Jihu Válka Severu proti Jihu Josef Opatrný

Mám tuhle knihu už hodně dlouho ve své knihovně a teprve teď jsem se dostal k tomu,abych jí přečetl.A byl jsem překvapený její úrovní.Bylo to dost dobré.Autor psal fakta a a nezabíhal moc do planých řečí.Kniha končí atentátem na prezidenta Lincolna a smrtí jeho vraha.

30.11.2019 4 z 5

S polibkem přijde smrt / Nepřežije nikdo S polibkem přijde smrt / Nepřežije nikdo Mickey Spillane

Mike Hammer výborně napsáno a když to zkombinuji i ze seriálem,který mám natočený můžu si jeho případy prožít.Mike je na ženy a ty po něm docela jedou a na druhé straně je to docela citlivý člověk,který je ochoten pátrat po vrahovi třeba i zadarmo.Jeho smysl pro spravedlnost mu totiž tak velí a tak často nekouká napravo nalevo a jde za svým cílem.Určitě také proto dostal autor cenu E.A.Poea za detektivky.

30.11.2019 5 z 5

Šest dnů Kondora Šest dnů Kondora James Grady

Když se zamyslím nad dějem knihy, myslím,že se to i takhle může stát.A to, že hlavní hrdina má štěstí a unikne všem nástrahám, měl prostě štěstí.Kniha i film jsou napínavé a dobré.

01.09.2019 5 z 5

Džungle před tabulí Džungle před tabulí Evan Hunter (p)

Na dobu,kdy to bylo napsáno je to velmi dobré.Měl jsem kdysi takové nutkání jít také učit.Ještě,že jsem to neudělal.Doba o které autor píše se už u nás nebezpečně blíží.Je tragické,že žáci toho moc neumí a ani nechtějí umět.A když vidím středoškoláka strojaře,který neumí nakreslit třeba šroub od ruky.Je to tragedie,co když vypnou elektriku,to se asi nebude nic dělat.

15.05.2019 5 z 5

Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Když porovnám originál Robinsona a tuto knihu musím říci,že se mi líbí víc.Asi proto,že originální kniha je psána trochu jiným jazykem,kdežto Pleva knihu přizpůsobil a upravil dnešnímu světu.Musíme si uvědomit,že originál byl vydaný v roce 1719.

22.03.2013 5 z 5