Pavelpi Pavelpi komentáře u knih

Chocky Chocky John Wyndham (p)

Řekl bych,že kniha je stejně dobrá jako Den trifidů,proto jí hodnotím vysoko

05.01.2011 5 z 5

Velká hra Velká hra Jurij Petrovyč Dold-Mychajlyk

Celkem čtivá kniha,ale některé scény mi připadají nepravděpodobné ( setkání s partyzány nebo osvobození sestřenice Moniky ).Přesto všechno se mi kniha líbí.

05.01.2011

Komisařův poslední případ Komisařův poslední případ Werner Steinberg

Žádná sláva,čekal jsem od toho víc.Bohužel jsem se nedočkal

08.11.2019 3 z 5

Lída Baarová - Krása je hřích Lída Baarová - Krása je hřích Vladimír Přibský (p)

Vůbec se mi to nelíbilo.Takhle napsaná kniha není nic pro mne.

28.10.2019 1 z 5

Případ modelek s dlouhýma nohama / Případ dívky z kalendáře Případ modelek s dlouhýma nohama / Případ dívky z kalendáře Erle Stanley Gardner

Oba dva případy jsou na úrovni hodné Perryho Masona.Hlavně u druhého případu,kdy advokát provede brilantní závěr a odhalí pachatele.

08.09.2019 5 z 5

Případ mytických opic / Případ vražedné hračky Případ mytických opic / Případ vražedné hračky Erle Stanley Gardner

Opět výborný Perry Mason.Víc se mi líbil první případ.Druhý byl takový slepený jako narychlo.Ale stejně dohromady za knihu plný počet hvězd.

06.09.2019 5 z 5

Třikrát obhájce Perry Mason Třikrát obhájce Perry Mason Erle Stanley Gardner

První případ s gorilami se mi moc nelíbil.Ty další dva už jsou zase ve starých kolejích.Napínavé vyšetřování a naprosto nečekané rozuzlení na závěr.

30.08.2019 4 z 5

Politika pro každého Politika pro každého Jan Procházka

Tak jak to autor napsal,je to opravdu politika pro každého.A jsou tam věci,které platí i dneska.Bohužel si to málokdo umí přiznat.

28.08.2019 4 z 5

Druhá světová válka den po dni Druhá světová válka den po dni Antony Shaw

Žádná sláva.Jsou to jen obecně známé věci a skoro nic nového.Čekal jsem víc.

28.08.2019 3 z 5

John Peklo John Peklo Didier Decoin

Zajímavý,ale svým způsobem také smutný příběh.Příběh společnosti,která kašle na své lidi a nezajímá jí jak žijí.

28.08.2019 5 z 5

Einsteinův mozek a jiné povídky Einsteinův mozek a jiné povídky Josef Nesvadba

Některé povídky jsou lepší,jiné zase horší.Autor mi bohužel moc nesedí,takže jsem to četl více méně ze zvědavosti,ale je to pouze průměr.

25.08.2019 3 z 5

Olympijské hry - Od Athén po Moskvu Olympijské hry - Od Athén po Moskvu Karel Procházka

Perfektně zpracovaná historie letních olympiád.Mimo jiné jsem se dozvěděl mnoho zajímavých disciplin,které už dnes nejsou.Například skok do výšky z místa,šplh a další.Prostě je to zajímavé a zároveň poučné.

13.08.2019 5 z 5

Jednooký král Václav I. Jednooký král Václav I. Vlastimil Vondruška

Napsáno velmi dobře.Osudy přemyslovců pokračují a český král konečně získá zlatou bulu sicilskou.Osudy Václava I se po jmenování králem po svém zemřelém otci odehrávají tak,jak otec Přemysl Otakar předvídal a radil svému synovi.A Václav konečně pochopil o čem je vládnutí.

22.06.2019 5 z 5

Deset a jeden Deset a jeden Ed McBain

Pěkná a napínavá detektivka s nečekaným rozuzlením.Autor prostě umí napnout děj a jeho 87.revír je prostě jednička.

23.05.2019 5 z 5

Roky v kruhu Roky v kruhu Jarmila Glazarová

Jarmila Glazarová napsala svůj román v období,kdy utrpěla velkou ztrátu.Zemřel jí manžel a také musela odejít z domu,kde bydleli a tak přišla i o své milované psy.Přesto z knihy cítíte klid a pohodu ze života,který s manželem vedli.

14.05.2019 4 z 5

Po stopách Rychlých šípů Po stopách Rychlých šípů Jaroslav Foglar

Život v poklusu jsem četl a přesto jsem se dal i do téhle knihy a udělal jsem dobře.Člověk by se měl podívat na co nejvíc knih a dokumentů když jsou o člověku,kterého si moc váží.Vždyť Foglar dokázal ovlivnit několik generací chlapců a děvčat a to dokázal málokdo.

20.04.2019 5 z 5

Mladá garda Mladá garda Alexandr Alexandrovič Fadějev

Četl jsem knihu několikrát.Řekl bych,že na rozdíl od knih z této doby je dost odlišná a také krásná.Je tam politika,ale za války mladí lidé v Sovětském svazu takhle žili,bojovali a také umírali.Nevím,kdo by to dokázal dneska.

15.04.2019 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Knihu jsem četl dřív,než natočili film a tak jsem nemohl s ničím srovnávat.Ale kniha se mi stejně líbila,protože postavičky Hobitů byly pro mne něčím úplně novým a celý děj ve srovnání s jinými fantasy také.Je to také pohádka,kde dobro nutně musí zvítězit a je napsána docela napínavě.

16.02.2019 5 z 5

Zdivočelá země / Aukce Zdivočelá země / Aukce Jiří Stránský

Kniha se mi velmi líbila.Protože bydlím v pohraničí a podařilo se mi dostat se ke kronice naší obce z doby,o které píše i autor,dokázal jsem i porovnat,jestli je to pravda,co autor píše.První část se mi líbila hodně.Aukce už byla zamotanější a tak jsem měl někdy problém určit kdo je kdo a ke komu patří.Ve srovnání se seriálem,je kniha tak na stejno. Možná je seriál o malilinko lepší a to hlavně kvůli perfektnímu výkonu Martina Dejdara a Jany Hubinské a dalších herců.Můžu dát jen plný počet bodů.

29.12.2018 5 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Další kniha o Oldřichovi,která mě hodně zabavila.Samozřejmě,že některé historické údaje jsou upravené,ale s tím se musí počítat.Celkově je ale příběh parádní a logicky navazující.

11.11.2018 5 z 5