Pavelpi komentáře u knih
Kniha se mi líbila.Vrátil jsem se zase do svého mládí,do doby kdy skaut sice nebyl,ale tyhle knihy jsme opatrovali jako oko v hlavě.Kolikrát jsme podle nich pořádali různé hry a soutěže.
Krampola jsem měl rád jako herce,ale dnes už ne.Když poslouchám,jak plive po tom,co natočil,myslím,že není dobrý člověk.Knihu jsem sice přečetl,ale víc se k ní nevrátím.
Případ krádeže v lékárenském skladu a následné namíchání drog a jejich prodej,který je provázen třemi vraždami.Dvojice kriminalistů po dlouhém pátrání celý případ objasní.
Autora čtu docela rád,líbí se mi jeho styl psaní i to,že nepřibarvuje postavy a také píše většinou podle skutečnosti,která se stala.
Kupodivu druhý díl je lepší než první.Osudy Lubencova,Čochova a dalších pokračují,protože zůstávají jako vojáci v armádě v Německu.Sice už se neválčí,ale boj pokračuje dál.Tentokrát je to boj o lidi - Němce,kteří mají zničené hospodářství a domovy.Najdou se i takoví,kterým tento způsob nevyhovuje a jdou proti novotám.
Ke knize jsem se dostal až po shlédnutí seriálu majora Zemana a docela se mi líbila.Kriminální zápletka je velmi dobře zpracovaná a i když je příběh napsaný jako vyprávění vyšetřovatele v první osobě a docela se mi to líbí.
Moc hezky napsáno.Nejvíc se mi líbil Večer na vesnici a pak také Hřbitov námořníků je bez konkurence.
Tyhle zkrácené příběhy mě nijak nebraly.Prostě to není to pravé.Proto jen dvě hvězdičky,
Jedna z našich nejlepších hereček popisuje svůj život a také vzpomínky na divadlo,výslechy na gestapu a také život s Karlem Čapkem.Já jsem jí viděl v několika filmech a seriálech a smekám před jejím hereckým výkonem v seriálu Eliška a její rod.Takovéhle herečky se dneska moc nerodí.
Jestli takhle jednají všechny pěvecké hvězdy v Americe a třeba také u nás,tak potěš nás Bůh.Hlavní hrdina mi připadá,že myslí pouze pohlavím a ničím jiným.A když do toho zatáhne i svého syna,tak co k tomu dál říct...
Jedna z mála knih o čs.legiích,kterou můžu označit jako dobře napsanou.Mám k ní zvláštní vztah.Můj pradědeček se totiž toho všeho zúčastnil a knihu sestavil jeho velitel roty (tak alespoň praděda psal ve svých poznámkách na okraji listů,jak bylo asi tehdy zvykem.A v knize se mimo jiné píše i o pradědovi mojí manželky,který pak v Rusku padl a shodou okolností byl také u stejné roty.
Knihu jsem četl někdy v šesté třídě a vím,že jsem jí tehdy nedočetl,protože jsem měl problém s chodským nářečím.Dal jsem se do ní v rámci Výzvy.A je zajímavé,že teď mi to už nevadilo.Jirásek je prostě jednička v tomhle žánru a tentokrát jsem knihu dočetl až do konce a líbila se mi.Dávám plný počet bodů.
Konečně jsem se dozvěděl,co musel Oldřich všechno podstoupit,aby získal Ludmilu za manželku a musím říct,že je to dobře od autora vykombinováno
Hodně dobré čtení.Autorka popisuje vesnici ve které v dětství žila,osudy lidí a lidiček a všechno podtrhuje použité nářečí a výrazy,které jsou pro tuhle oblast specifické.Z některých osudů ale vyznívá i dost velký pesimismus,protože někteří neví jak dál...
Tahle kniha mi zbyla doma po mé dceři a protože se mi tu jen tak povalovala,rozhodl jsem se jí přečíst.Celkem musím říct,že to bylo dobré,i když tahle literatura není můj koníček.Takže čtyři hvězdy.
Opět výborná kniha.Je psána trochu neobvykle z pohledu děje,ale to neubírá knize napětí a dobrodružství.Závěr jako vždy perfektní.Přiznám se,že jsem knihu četl dvakrát a to hned znovu,protože poprvé jsem jí přeletěl hodně rychle,abych věděl,jak to dopadne.A pak jsem jí četl znova a tentokrát už pomalu a vychutnával jsem si děj znovu.
Bezvadně napsaná kniha o vyšetřování zločinu v královské radě.Kniha má napětí a grády.Závěr je perfektně rozuzlený.Myslím,že Oldřich z Chlumu by obstál i mezi dnešními vyšetřovateli.
Poslední díl Sňatků z rozumu už je bez počátečních hrdinů a připadá mi také trochu odfláknutý.Jako kdyby toho autor měl už dost a chtěl to nějak rychle ukončit.Ale přesto příběh dotáhl až do konce a já lituji,že nikdo už nenapíše další pokračování osudů našich hrdinů.
Doposud jsem od Vondrušky četl jenom detektivky.Teď jsem se dostal i k téhle knize a jsem za to rád.I když jsem o tomhle období našich dějin četl několik knih,můžu bez nadsázky říct,že tahle byla jednoznačně nejlepší.
Četl jsem knihu již několikrát a musím říct,že se mi líbila.Je napsána normální mluvou a nemusí se přemýšlet,co tím chtěl autor říci a co tím myslel.Příběh Tomáše a Ivony,kteří se do sebe zamilovali,vzali se a nakonec se rozešli.Ivona byla holka z venkova a vyznávala trochu jiné hodnoty než Tomáš,který byl z Prahy.Román získal první cenu v literární soutěži v roce 1975.