Jezero sedmi světel přehled

Jezero sedmi světel
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163969/jezero-sedmi-svetel-163969.jpg 4 30 30

Prázdninový příběh skautského oddílu, který táboří na břehu rybníka přejmenovaného na Jezero Sedmi světel. Odehrává se ve 30.letech 20.století.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jezero sedmi světel. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

david6273
17.07.2022

Táborové letní dobrodružství party skautských kluků, kteří si navíc umějí udělat srandu sami ze sebe a navíc vymýšlejí vtipné hry a dobrodružství. Kniha kde čestné slovo, vztah k přírodě a kamarádství znamená hodně. Velmi příjemné čtení.

Čaroděj950
21.02.2021 5 z 5

Tuhle knížku jsme jako kluci milovali, zvlášť, když jsme chodívali kolem zahrady, kde Svojše bydlel a cpali se zralými morušemi. To on nám fouknul do očí okouzlení skautingem, stejně jako třeba Foglar.


vojtec
25.08.2020 3 z 5

Jezero sedmi světel není dobrodružným románem jako od Foglara, ale spíše kronikou jednoho tábora. Přesto nechybí prožívané záhady, z nichž některé se rozuzlí až na konci knihy. Většina textu je však o průběhu tábora jako takového. Hodnotné na knize je to, že autor se nenechal zlákat jako jiní autoři popisem ideálního skautského tábora, ale naopak popisuje tábor, kde se ledasco nedaří: účastníků je málo, hlavní vedoucí mohou přijíždět jen občas, takže tábor vede jeden z rádců, za několikadenního deště se úplně rozpadá morálka a denní řád tábora, občas zaskřípou vztahy mezi kluky a někteří chtějí dokonce odjet domů. Nakonec je vše zažehnáno a vítězí ideály skautství a přátelství. Myslím, že tak kniha ukazuje možná pravdivější obraz útrap počátků skautských táborů u nás, než leckterá známější skautská kniha. V knize není zbytečné moralizování a čte se příjemně, přestože napětí není tak moc jako třeba u Foglara.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jezero sedmi světel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x