pavels36 | Komentáře u knih | Databáze knih

pavels36 pavels36 komentáře u knih

A přece nezemřeš A přece nezemřeš Lee Child

Příběh jako celek je výborný. Bohužel závěr knihy byl až moc překombinovaný.Na můj vkus už trochu sci-fi než reálná představa. Pevně věřím,že snad další díl Reachera bude v lepším duchu tak jako byl díl ,,Jatka,, . Omlouvám se panu autorovi,ale tento díl prostě není wow a na plný počet hvězd :(

09.08.2019 3 z 5

Esa na obloze Esa na obloze Jiří Rajlich

Výborný dokument, skvěle napsáno a absolutně věrohodné příběhy všech československých letců. Moc se mi v knize líbilo detailní zpracování vzdušných bitev i konec jejich osudů. Takovou to knihu bych dal jako povinné čtivo do škol. Kniha si právem zasluhuje plný počet hvězd a děkuji autorovi i hrdinům za II. světové války.

04.08.2019 5 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

První kniha z celé série, která nebyla zas tak úžasná.Sice má děj i hlavu i patu avšak chvílemi se příběh strašně dlouho vlekl jako by autorovi docházel nápad i šťáva. Celá série s Harrym je fajn ,ale tato jediná kniha malinko vybočuje z přirozenosti.

30.07.2019 2 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Ty zápletky autora jsou užasne a co kniha to severská perla. Doporučuji

30.07.2019 4 z 5

Nazí a mrtví Nazí a mrtví Norman Mailer

Poslechl jsem si tuto knihu formou audia a musím přiznat, že k románu a válečnému tématu mám u této knihy mnoho výhrad. Spíše bych uvedl,že se jedná o psychologickou novelu. Mnoho postav, mnoho životních událostí a to vše zasazené do druhé světové války kdy USA bojují proti Japonsku o ostrov. Nemohu si pomoci,ale chybí v knize jakákoliv akčnost , více reálné historie i pohled autora na jednotlivé postavy. Je to hodně složitá kniha,kterou jen tak za den nepřečtete. V mém případě trvala audio kniha přes 20 hodin četby. Děj byl hodně zdlouhavý a chvílemi vůbec nešlo o válečnou tématiku. Nemyslím si, že by se této knize fanoušek druhé světové války a historii všeobecně hodně začetl. Tato kniha prostě není na plný počet hvězd. Omlouvám se autorovi,ale tohle nebyla dobrá kniha se vším všudy.I když některé pasáže měli charakter i hlavu a patu, tak celkový dojem je spíše neutrální než pozitivní.

14.07.2019 2 z 5

Bez slitování Bez slitování David Morrell

Nebyl to špatný příběh,ale na plný počet hvězdiček to prostě nelze. Celá kniha měla celkem spád až ke konci se to moc táhlo a zbytečně protahovalo. Na akční scény a zákulisí to nemělo chybu.I když občas věci trošku přehnané, které by se asi v reálném světě moc nemohli stát. Bohužel se chvílemi však zmíněná akčnost vytratila a řešila se minulost hrdiny i dalších účastníků v dané knize. Samotný závěr pak už bylo spíše povinnost než rozumné rozuzlení .Škoda tady se autor chvílemi ztrácel a opět hledal. Nakonec to dobře dopadlo a budu osobně doufat,že jiné knihy budou i snad lepší.

21.06.2019 3 z 5

Invaze do Evropy Invaze do Evropy Dwight David Eisenhower

Naprosto úžasná kniha.Z jiného pohledu na válku a čte se to samo až dokonce. Doporučuji

14.04.2019

Krvavý Kavkaz Krvavý Kavkaz Helmuth Nowak (p)

Opět nezklamala kniha, další úžasný díl a děj z pohledu německého vojáka wehrmachtu. Ano trochu se občas vzdaluje autor od reality,ale na jeho obranu nepíše historická fakta,ale příběh o vojákovi z jeho pohledu. Tudíž lze odpustit občasné přešlapy dle skutečnostem. Vše je velmi vyvážené a docela pravdivé. Doporučuji!

17.06.2020 5 z 5

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Prostě špatný! Druhý díl nemá s prvním vyjma hlavních postav nic společného. Spíše se jedná o samostatnou knihu než zařaditelné do série. Například policista Huldar byl zraněn a kupodivu v druhém díle jako by se nic nestalo. Ani zmíňka o návaznosti na předchozí díl. Celkově příběh je spíše psychologický thriller. Příliš postav, příliš rozsekaný děj a přeskakování z pasáže do pasáže. Tohle fakt ne! První díl začal zajímavě a druhý díl už šel raketově dolů. Škoda,ale autor by se měl inspirovat od jiných severských spisovatelů....

09.06.2020

Firma Firma John Grisham

Naprosto skvěle napsaná kniha. O mnohem lepší jak film. Detailně propracováno se vším všudy. Tohle bych doporučil všem co studují práva :)

12.04.2020 5 z 5

Bílá lvice Bílá lvice Henning Mankell

Tento díl byl až moc překombinovaný.Už se z toho stal spíše thriller než detektivní román. Hodně postav, moc zauzlované a příliš komplikované. V tomto díle hrál komsař Wallander druhého herce než ústřední postavu. Netvrdím, že by to bylo špatně napsané,ale chyběla přímočarost. Pokud bych chtěl thriller sáhl bych po autorovi Lee Child. No jsem zvědav na pokračování...

13.03.2020 3 z 5

Případ sametových drápků Případ sametových drápků Erle Stanley Gardner

Klasická detektivní práce. Miluji Perry Mason, je to prostě nádherně napsané. Rozuzlení dokonalé a postavy skvěle popsané. Autor Vás přinutí přemýšlet a zároveň sahat po dalším díle. Není co vytknou

01.03.2020 5 z 5

Noc Noc Bernard Minier

Tento díl byl zas trochu rozporuplný. Svým způsobem tam zase hlavní hrdina hrál druhé housle.Sice závěr byl celkem slušný,ale bylo tam moc hluchých míst. Nejhorší na tom, že chvílemi to nebyla detektivka,ale erotický román, čtivo pro ženy a vědecký materiál, který autor načerpal a použil do tohoto dílu. Bohužel na plný počet hvězd prostě nemohu. Znám spousty jiných autorů co jsou o level výše. škoda

28.02.2020 1 z 5

Hračkář Hračkář Andrew Mayne

Druhá kniha byla o mnohem lepší než prvá,, Šelma,,. Rozhodně jde o takovou klasickou detektivní knihu s psychologickým podtextem. Nebudete se nudit a opět hlavní hrdina sklízí úspěch. Bohužel kdo nečetl první knihu bude trochu tápat, neboť v hodně kapitolách se vrací k předchozí knize. Doporučuji přečíst obě aby jste dej pochopily. Jedna hvězda ubrána za chvilkama kde se hluchá místa špatně autorovi nepovedla zalepit. Děkuji

26.01.2020 4 z 5

Za vlast a za chlast Za vlast a za chlast Helmuth Nowak (p)

Mě ty příběhy opravdu baví. Trochu historie,trochu reality,trochu vzpomínek, trochu humoru a vše z pohledu vojáka wehrmachtu. Ne nečekejte vzpomínky vojáka z bitev ani pohled do historie 2 světové války dle skutečných událostí. Toto je takový mix všeho co se stalo, nestalo či mohlo se stát. Knihu berte s rezervou, ale koho zajímá historie jako celek pak tuto sérii a vlastně všechny knihy Josefa Fraise oceníte :)
Takže doporučuji pro doplnění informací z historie a trochu oddychového čtiva...

29.12.2019 5 z 5

Wayne Gretzky - legenda s číslem 99 Wayne Gretzky - legenda s číslem 99 Ivan Niňaj

Velmi hezky napsané. Zajímavé čtení že života legendy 99. Avšak nebyl příliš objektivní, neboť napriklad na pana Haška napsal 4 věty a na pana Jágra jednu stranu. Tudíž hodně se odklonil od objektivního pohledu na Českou republiku či Nagano. Což mi celkem k jeho postoji sedí. Je to prostě Kanaďan a nikdo není víc. Jinak doporučuji ke čtení pro fanoušky legend a svět NHL

19.12.2019 4 z 5

Zabiják mráz Zabiják mráz Josef Frais

Prostě se mi příběhy, historie, dějiny, fakta i trochu sci-fi z období druhé světové války velmi zajímá. Tento příběh a v podstatě oba díly co na sebe navazují mají hlavu a patu, nechybí tomu nic. Vychází ze skutečných událostí v bojích se Sovětským svazem z pohledu německého vojáka. Postavy jsou dějově totožné s realitou. Mám moc rád pana Nowaka a rád si přečtu další díla z jeho pera. Doporučuji ke čtení

07.12.2019 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Asi jsem od toho čekal víc.Znám spousty jiných fantasy příběhů.Tento je spíše průměrný než zajímavý. Škoda :(

29.10.2019

Byl jsem při tom Byl jsem při tom Jerzy Kosiński

Naprosto dokonalý příběh, ala Forest Gump. Pohoda se vším všudy a fakt doporučuji :)

29.10.2019 5 z 5

Krvavý sníh Krvavý sníh Helmuth Nowak (p)

Zajímavý příběh z první linie wehrmachtu z pohledu Williho Drotnera. Nechybí akčnost, humor, nadsázka, realita i psychologie tehdejší doby. Mě se kniha líbila a rád si od pana Nowaka přečtu další pokračovaní. Není to náročné čtivo,ale pro fanoušky historie je přínosné. Děkuji

03.09.2019 5 z 5