Peace komentáře u knih
"Nezáleží na tom, kolik lidí tě má rádo. Pokud k nim nemůžeš být upřímná v tom, kdo skutečně jsi, zůstaneš navždy sama."
Knihy Diane Chamberlain mám ráda, jsou čtivé a vždy si v nich na nás vymyslí nějaký spletitý příběh. Nejinak je tomu i v této knize. Občas tam těch rozuzlení bylo už trošku moc, pravda, ale i tak to bylo moc fajn čtení, které ráda doporučuji! ;o)
"Žádné fotografování a sdílení a vysílání nepodá věc takovou, jaká je. K tomu je třeba dělání. Bytí. Zážitky.
Nádherně naivní vtípky, které vám vypráví váš syn, nebo překvapivý úsměv cizího člověka na ulici, nečekaná laskavost nebo některá z tisíců věcí, pro které stojí za to ráno vstát z postele. V tom je pravda. To je opravdové."
S knihou jsem měla trošku problém od samého začátku, protože mi příliš nesedl hlavní hrdina, přišel mi naivní a dělal nelogická rozhodnutí. To mě rozčilovalo a dost oslabilo zážitek z celé knihy.
"Každý čin má svoje důsledky."
Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla. Šlo o zajímavý příběh, Liane Moriarty umí psát, to nepochybně, ale ve výsledku šlo o jeden jediný den, který se neustále skloňoval na 450 stranách.
"Život v průměrnosti je promarněným životem."
Další z řady oddechových a sladkých příběhů. Velké plus vidím v propojení hudby s knihou, to je moc milé oživení. Také se mi líbilo věrohodné popsání sluchového postižení.
"Roky plynou a splývají v lavinu, v níž je po čase těžké rozeznat jednotlivé události, i když se svého času zdají významné a nezapomenutelné."
Kniha měla nelehkou pozici, jelikož jsem ji začala číst až po "Haně", kterou si autorka nasadila velmi vysokou - téměř nepřekonatelnou - laťku.
I přesto je "Hotýlek" zajímavou sondou do životů rozvětvené rodiny. Tím, že je popisován osud téměř každého člena, se nudit jistě nebudete ;o)
"Hrůzy, které člověku vykouzlí fantazie, jsou vždycky mnohem horší než realita."
Nebylo to špatné, začátek knihy mě bavil opravdu hodně. Postupným čtením jsem si však k žádné postavě nevytvořila ani malé sympatie (což je trochu div, vzhledem k tomu, kolik jich tam bylo :o)) Tím pádem mi bylo i jedno, jak vše dopadne a to je u thrilleru poněkud ošemetná situace.
"Člověk, který není schopen litovat svých činů, je nevypočitatelnější než skalní útes, který vám neublíží, držíte-li se od něj v bezpečné vzdálenosti."
Od knihy jsem měla poměrně vysoká očekávání, protože je Yrsa srdcovkou a téma duchařiny zní více než lákavě. Velká natěšenost se opět moc nevyplatila, bohužel. Nejzáhadnější mi na celé knize přišel fakt, že se mi vůbec nešlo začíst do děje a se čtením jsem bojovala dva týdny.
"Všichni něco předstírají, všichni si hrají na něco, co nejsou. Celý svět stojí na lžích a klamu."
Na knihu jsem se moc těšila a byla zvědavá, zda dostojí slibům masivní reklamy. A musím říct, že thriller to je opravdu slušný, při jeho čtení budete napnutí do posledního písmenka ;o)
"Občas podlehneme klamu, že zhubnutí je lék na všechny naše problémy. Občas se tento klam ukáže být pravdou."
Od autorky jsem zatím četla všechny u nás vydané knihy a tuto řadím jako její doposud nejlepší. Děj byl čtivý, všechny tři hrdinky jsou sympatické a nepřestanete jim držet palce. Kniha je totiž nejen o počítání kalorií, ale především o hledání sebe sama a milování své vlastní osoby navzdory kilogramům.
"Dej si pozor, co si přeješ, mohlo by se ti to vyplnit."
Ze začátku mi trošku trvalo dostat se do děje, ale zmíněný nedostatek přičítám hlavně faktu, že jsem na knihu neměla moc času. Není dobré dávat si ve čtení tohoto příběhu delší pauzy, protože se vám pak postavy budou plést (vlastní zkušenost :o)
Po začtení však budete mít čest nahlédnout do velmi zajímavých životních osudů, v nichž není nouze o vtipné pasáže, ale i smutnější a přemýšlivější okamžiky.
Knihu doporučuji a nedočkavě vyhlížím upozornění na další vycházející titul od autorky.
"Dejte lidem náboženství nebo nějakou stupidní zábavu a to jim zabrání v tom, aby pochopili, že ve skutečnosti jsou jenom otroky systému."
Velmi dobré, většina knihy mi navíc přišla lepší, než předchozí díl, protože šlo o příjemné setkání se starými známými :o) Malinko mě zklamal konec, ale jde jen o nepatrné mušky.
Jsem ráda, že závěr vypadá otevřeně a tím pádem je velká šance na pokračování. Těším se už teď!
"Člověka musíme posuzovat podle skutků, ne podle slov."
Návykově čtivé, správným směrem napínavé a některé scény opravdu drsné - co více si může čtenář od pravé detektivky přát.
Třešničkou na dortu je pak postava profilisty Wintera, který si na nic nehraje a přitom svou genialitou a rebelií strčí všechny do kapsy.
Jedním slovem: skvělé!
"Život je o důvěře. Dokud neučiníte vstřícný krok, nic se nestane. Ti, co nedůvěřují, od vesmíru nic nedostanou."
Myšlenka knihy je rozhodně zajímavá a obdivuji odvahu hlavních hrdinů cestovat tímto způsobem. Čekala jsem oddechový příběh, skvěle se hodící na léto, ale na mě tam bohužel bylo až moc filozofie a vzletných myšlenek, které mě chvílemi opravdu nebavily a v ději bych se bez nich obešla.
"Z otvírání minulosti nic dobrého nevzejde."
Je škoda, že knihy od autorky u nás vychází s tak velkým časovým odstupem, protože je to Mistryně svého oboru.
Čtivé, dějově zajímavé a rozhodně doporučitelné!
"Všichni máme o nějaké to kolečko navíc."
Nerada srovnávám jednotlivé knihy, ale tento titul mě od autorky bavil nejvíc.Nechala jsem se velice ráda příběhem zhypnotizovat ;o)
"Nikdy není po Vánocích, když to člověk sám nechce. Vánoce jsou rozpoložení mysli."
Na knihu jsem byla zvědavá, obecně totiž povídkové knihy moc nemusím, ale co si budeme povídat - John Green je skvělým tahákem ;o)
Kniha se mi nakonec líbila hodně - už proto, že spolu jednotlivé příběhy souvisejí. Nejvíce mne překvapila povídka první, která knize dodává čtivý šmrnc a Maureen Johnson je pro mě novým, příjemným objevem.
Celkově do sebe příběhy hezky zapadají a já si čtení maximálně užila. A věřím, že nejen o Vánocích :o)
"Všichni máme jizvy. Moje jsou jenom víc vidět."
Na tento příběh jsem byla moc zvědavá a vyloženě natěšená. Bohužel, po rozečtení jsem zjistila, že má očekávání byla jiná a že nejde o můj šálek kávy.
Knihu jsem dočetla, ale chvílemi mě nudila a byly i okamžiky, kdy mě hlavní hrdinka štvala - nejlepší zabiják světa má někdy dost divné citové výlevy a milostný trojúhelník mi přišel - hlavně v závěru - až směšný.
Na další díl, v mých čtecích plánech, nejspíše nedojde.
"Otrokářství nikdy neskončilo, jenom se změnila jeho tvář. A nejhorší otroctví je to, kde si lidé nadšeně volí své otrokáře a jsou hrdí na své otroctví."
Po dočtení mi bylo až smutno, ale taková je realita. Hodně zajímavá kniha, kterou by si měl - když nic jiného, tak alespoň pro "zajímavost" - přečíst každý. I kdyby si z ní všichni vzali jen jednu myšlenku a aplikovali ji v realitě, stojí za to.
"Každý máme ve svém nitru nějakou příšeru; každý máme ve svém nitru i někoho svatého. Otázkou je, kterého z nich živíme víc a který toho druhého přemůže."
Nebudu zastírat, že plný počet hvězdiček dávám především za vyprávění Minky. Tato část knihy nemůže nikoho nechat chladným právě proto, že nejde o klasickou románovou fikci, ale o věci, které se za války skutečně děly. Tak silné a smutné čtení zastiňuje zbytek příběhu, ale jako celek je kniha skvělá a myslím, že by si ji měl přečíst každý, protože vede k uvědomění si, jak dobře se v současné době máme a pro jaké malichernosti se dokážeme trápit.
"Měla jsem něco, co se za peníze nedá koupit, ale co peníze můžou zničit. Štěstí."
Pro mne zážitek. O to větší, že jsem od této knihy očekávala jen fajn odreagování a přitom jde o velmi silný příběh. Autor má můj obdiv za dokonalý popis ženských pocitů - více takových mužů, prosím ;o)
Super, super, super!