Pedias Pedias komentáře u knih

Co jsi to za matku? Co jsi to za matku? Paula Daly

Skvělá kniha, od začátku bavila - přelouskala jsem ji za dva večery.
Napínavá, žádné zbytečné protahování, jen konec byl na mě moc rychlý - než kdesi cosi, tak poslední stránka.
Knihu můžu jen doporučit.

30.03.2018 5 z 5

Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Africká zima: V Jižním Súdánu s Lékaři bez hranic Tomáš Šebek

Skvělá kniha. Tomáš už není zapisovatel, ale spisovatel.
Knihu jsem hltala od první stránky a na konci, stejně jako Tomáš, jsem měla slzy na krajíčku.
Jediné, co bych lehce vytkla je občasné přeskakování z jednoho na druhé, ale není to něco, co by knize ubralo na hodnocení.
Těším se na další zápisy z misí a fandím celému týmu Lékařů bez hranic.

01.03.2018 5 z 5

Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Kniha, kterou přečtu jednou a na dlouhou dobu ji nevytáhnu z knihovny.
Jak už někdo psal, velice nadčasové téma.

22.07.2017 4 z 5

Pán much Pán much William Golding

Pomalý rozjezd, rychlý konec. Posledních 30 stran jsem hltala, ale zároveň jsem se každé další bála...
I když jsem zpočátku byla ke knize skeptická, tak po přečtení ji řadím do mých top knih.

22.01.2017 5 z 5

Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Nejvíc mě na knize zaujala obálka s názvem.
Díky knize jsem se dozvěděla něco o japonském haiku. Určitě můžu doporučit.

18.02.2020 4 z 5

Sí, vole! Sí, vole! Pavel Liška

Byla jsem i na přednášce a tam je teda o 100% lepší než kniha.
Není to klasický cestopis, kde se člověk dozví něco o daném kraji, ale spíš takové trable tři mužů, kteří trpí cestovatelskou ponorkou.
Nejvíc se mi líbí struktura knihy a celkový design. Jsem ráda, že ji mám v knihovně, ale vracet se k ní nejspíš nebudu.

18.02.2020 4 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Kniha se mi četla velmi dobře, hltala jsem každou stránku.
I když mě hlavní hrdinka byla nesympatická, tak jsem ji vlastně fandila.
Na konci do sebe všechno hezky zapadlo.

18.02.2020 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Tak celá tahle série byla pecka!
Film jsem viděla jsem první díl, takže jsem vůbec netušila, jaký bude konec.
Posledních 30 stran jsem hltala a konec obrečela.
K sérií se určitě jednou vrátím, nyní je čas kouknout na film :)

26.07.2019 5 z 5

Modrá Modrá Lucy Clarke

Tak tohle mě hodně bavilo, jediné, co mě to trochu kazilo byla občasná chyba nebo překlep (nevím, zda není problém jen u e-knih).
Napětí od začátku do konce, těšila jsem se na každou kapitolu a snad v každé bylo něco, co mě překvapilo, šokovalo.

08.01.2019 5 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Dle reklamy a všeobecného haló kolem knihy jsem od toho čekala daleko víc.
Přečíst se to dalo, děj předvídatelný, konec nemastný neslaný. Vracet se ke knize určitě nebudu.

08.01.2019 3 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Někdy opravdu hodně zdlouhavé, ale to je asi jediná věc, kterou bych tomu vytkla.
Líbilo se mi, jak to bylo promyšlené do posledního detailu, četla jsem ji jedním dechem.
Už se těším, až se podívám na film.

19.11.2018 4 z 5

Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu Jíme zdravě s Fitrecepty - 120 zdravých a chutných receptů pro celou rodinu kolektiv autorů

V knize jsou samé dobré recepty, ještě jsem nenarazila na nic, co by nebylo božsky chutné.
Jednoduše popsané recepty doplňují krásné fotografie. Všem můžu doporučit!

22.10.2018 5 z 5

Rozmarné léto Rozmarné léto Vladislav Vančura

Zcela upřímně jsem to dočetla jen kvůli tomu, že nemám ráda nedočtené knihy.
Styl psaní mě vůbec nebavil, kniha se mi špatně četla a samotný děj, škoda slov.
Celé takové nemastné neslané...

02.08.2018 2 z 5

Výbor z díla: Básně / Próza Výbor z díla: Básně / Próza Jiří Wolker

Miluji ji. Několikrát jsem ji přečetla a stále se k ni vracím.

10.07.2018 5 z 5

Mléko a med Mléko a med Rupi Kaur

Velmi povedená sbírka ♥ Přečetla jsem ji jedním dechem a stále se k ni vracím.

10.07.2018 5 z 5

Unesená Unesená Mo Hayder

Unesená naprostá bomba proti předchozím nudnějším dílům (Kůže a Rituál). Hned od začátku jsem hltala každou stránku, zase tu byla stará dobrá Mo, která mě vtáhla do děje a nepustila.
Kdo je pachatel bylo celkem předvídatelné, ale přesto jsem byla napnutá jak struna.
Pokračuji dál v sérii, Panenku vynechávám (četla jsem jako první, aniž bych si zjistila, že je to celá série knih). Doporučuji číst postupně, v Panence jsem nevěděla nějaké souvislosti, které až teď dávají smysl.

06.06.2018 5 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Skvělá kniha. Až do konce jsem vůbec netušila, kdo je pachatel. První, ale určitě ne poslední ze serié.

12.01.2017 5 z 5

Justina aneb prokletí ctnosti - 100x markýz de Sade Justina aneb prokletí ctnosti - 100x markýz de Sade Donatien Alphonse François de Sade

Přečteno, vracet se k tomu rozhodně nikdy nebudu.

04.03.2020 2 z 5

Tokio Tokio Mo Hayder

Po celé sérii "Jack Caffery" jsem myslela, že mě Mo nemůže překvapit svoji brutalitou a v knize Tokio se ji to opět povedlo.
Mě se její styl psaní líbí, ale chápu, že pro slabší povahu to fakt není.

18.02.2020 5 z 5

Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Světlana Alexijevič (p)

Kniha, informace, vše super. Chápu, že autorka chtěla knihu napsat jako vyprávění od lidí, ale bohužel tento styl mě vůbec neseděl.

18.02.2020 3 z 5