peitho.1 Online peitho.1 komentáře u knih

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Velice povedený psychologický thriller, napínavý a čtivý od začátku až do konce. Prolíná se tu současnost s minulostí hned několika postav, aby se na konci všechno smysluplně poskládalo dohromady a i když jsem správně odhadla kdo je kdo, tak mě stejně čekalo nejedno překvapení. Milovníkům napětí a rozpracované psychologie postav vřele doporučuji!

09.07.2019 5 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Velice dojemný příběh, který je o to silnější, že je založený na skutečných událostech. Člověk se zas a znovu diví, jakých krutostí jsou lidé schopní, ať už pro svůj prospěch, nedostatek empatie nebo prostě jen proto, že můžou.
Líbilo se mi prolínání minulosti se současností a to nejen proto, že jsme se dozvěděli o osudech většiny aktérů, ale občas jsem si potřebovala od velice silných částí z minulosti trochu "oddechnout".
Celkově emoční a silné čtení, které vřele doporučuji!

21.05.2019 5 z 5

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Krásný pohádkový příběh, moc se mi líbilo, že hlavní hrdinka není žádná ufňukaná chudinka, která by čekala, až jí někdo zachrání, právě naopak. Bere věci do svých rukou, bojuje a nikdy si nestěžuje. Navíc tu můžeme najít spoustu úvah k zamyšlení, hledání sebe sama a dočkáme se i trochy té lásky, bez kterých by to nebyla ta správná pohádka :) Dávám plný počet a vřele doporučuji :)

24.04.2018 5 z 5

Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Úžasná kniha! Plná lásky a námětů k přemýšlení, například o tom, jestli může být jen jedna láska ta pravá, jak jediný okamžik dokáže změnit celý náš život a jak ovlivňují lidé kolem nás to, čím jsme. Navíc si zamilujete hlavní postavy, že ani nevíte, komu máte vlastně fandit :) Vřele doporučuji!

05.10.2017 5 z 5

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

Moc hezky napsaná kniha, četla se úplně sama, hodně se mi líbil styl psaní, super zápletka, sympatické postavy, vtip, no co k tomu ještě dodat... Za den přečteno a většinu času s úsměvem na tváři :)

20.02.2016 5 z 5

Výměna rolí Výměna rolí Melanie Moreland

První polovina knihy byla skvělá, hlavně Liam mě opravdu bavil, ale o to větší trápení pro mě byla druhá polovina, která mi přišla nudná a neskutečně se táhla. Váhala jsem mezi 3* a 4*, ale poslední scéna mě nakonec přesvědčila dát vyšší hodnocení.

03.08.2021 4 z 5

Americký král Americký král Sierra Simone

Určitě to není kniha pro každého, ale moje zvrácená duše byla z celé série nadšená :)
Nakonec jsem si oblíbila všechny tři hlavní hrdiny a fandila jsem jim, aby našli svůj happyend.
Knihám se rozhodně nedá upřít originalita a čtivost a navíc oceňuji inspiraci v králi Artušovi, které se autorka ujala dosti svérázně.
Já jsem byla spokojená a za tuto pohádku pro dospělé dávám plný počet 5*.

30.11.2020 5 z 5

Láska online Láska online Penelope Ward

Popravdě jsem dostala trochu něco jiného, než jsem očekávala, ale rozhodně nejsem zklamaná. V knize nenajdete hory různých dramat, což je v rámci žánru celkem vítaná změna. Hlavní postavy jsou sympatické a mají to v hlavě srovnané, děj ubíhá příjemným tempem a velice milé oživení je postava Ollieho.

09.03.2020 5 z 5

Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Ze všech knih, které jsem od této autorky zatím četla, je tahle podle mě nejpovedenější. Velice příjemná romantika, při které jsem se prakticky celou dobu usmívala. Už se moc těším na příběhy ostatních bratrů. Milovníkům romantických příběhů vřele doporučuji :)

02.11.2019 5 z 5

Koláčky a spiklenci Koláčky a spiklenci Theo Addair (p)

Málokdy se podaří, aby byl druhý díl lepší než ten první, ale tady se to podařilo na plné čáře. Hrozně ráda jsem se opět setkala s Kitem a Danielem a fandila jim od začátku až do konce. Navíc byly milým oživením nové postavy, které jsem si zamilovala. Autorovi moc fandím a těším se na jeho další knihy.

02.11.2019 5 z 5

Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Celkem příjemná žánrovka, sice podle očekávání prakticky nulová originalita, ale to mi u tohoto žánru nijak zvlášť nevadí.
Strhávám jednu * za posledních zhruba 100 stran, kdy už se opakovalo totéž dokola a pak už se přiznám, že jsem stránky projížděla dost narychlo. Taková neurazí, ale ani nenadchne.

17.05.2019 4 z 5

Příběh srdce Příběh srdce Kathryn Taylor

Dva milostné příběhy v jednom, už vzhledem k rozsahu nejdou příliš do hloubky, ale to vůbec nevadí a člověk to u podobných knih ani moc neočekává. Čtení to bylo příjemné, dobře napsané a vše dopalo jak má. Pro chvíle oddechu ideální volba.

06.05.2019 5 z 5

Rebelský dědic Rebelský dědic Vi Keeland

Pro první polovinu knihy by bylo 5* málo, neskutečně mě bavily slovní přestřelky hlavních hrdinů a jiskření mezi nimi, druhá polovina mi bohužel už tolik nesedla, byla bych raději, kdyby se autorky držely lehčího tónu, navíc zápletka v závěru mi byla jasná hned od začátku. Ale celkově se kniha dobře četla a s chutí se pustím i do dalšího dílu.

08.04.2019 4 z 5

Nezvěstná Nezvěstná Linda S. Howington

Tak tohle byla super oddechovka. Skvělá kombinace romantiky a dobrodružství, sympatické postavy a to ne jen ty hlavní, jiskření mezi ústřední dvojicí, hlavní hrdinka, která si nenechá nic líbit, to vše okořeněné o trochu humoru. Jedna z nejlepších od L. Howard, co jsem zatím četla.
Jedinou výtku bych měla k názvu a anotaci, to je trochu mimo, ale i tak vřele doporučuji!

20.03.2019 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Jednoduše geniální! Knih na podobné téma je spousta, ale tahle vybočuje promyšleností, napínavostí, čtivostí a skvělým závěrem. Kdo má rád psychologické thrillery, tak vřele doporučuji!

11.02.2019 5 z 5

Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Jedna z nejlepších knih co jsem zatím v rámci tohoto žánru četla!
Nějakou dobu už jsem kolem ní kroužila, ale pořád mě nějak odrazovala obálka, ale jsem moc ráda, že jsem jí nakonec dala šanci, je to skvělé oddechové čtení, hlavní hrdinové jsou sympatičtí, vtipní a mají mezi sebou skvělou chemii. Také oceňuji, že se tu nevrší hromady uměle vytvořených problémů a nedorozumnění, což je věc, která mě u těchto knih často rozčiluje.
Takže, pokud si chcete nechat vykouzlit úsměv na tváři, jděte do toho!

28.07.2018 5 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Jedna z nejlepších knih, co jsem za poslední dobu četla. Výborné spojení romantiky, thrilleru a psychologického románu, skvělé téma a ještě lepší provedení. Vřele doporučuji!

17.03.2018 5 z 5

Papírová labuť Papírová labuť Leylah Attar

Absolutně jsem netušila, co od této knihy čekat, byla zařazená mezi romány pro ženy, na druhou stranu varovala před násilným obsahem, sexem a vulgarismy a anotace toho moc neprozradila, navíc mě zlákala obálka, která je opravdu úchvatná.
Musím říct, že tentokrát se mi krok do neznáma víc než vyplatil, nerušila mě žádná očekávání a jen jsem si užívala tu jízdu, která začíná hned na první stránce. Rozhodně to není klasický sladký románek, na druhou stranu co se týče násilí, sexu a vulgarismů, tak jsem rozhodně četla i drsnější díla a to i v sekci románů pro ženy. Každopádně to bylo velice příjemné překvapení a i přes drobné mouchy můžu knihu vřele doporučit.

19.02.2018 5 z 5

Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Velice příjemné překvapení a v rámci svého žánru hotový poklad. Vřele doporučuji a doufám, že u nás vyjdou i další díla této autorky.

02.11.2017 5 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

Byl to krásný příběh, jen té lásky bylo už někdy příliš, myslím, že bychom pochopili, jak moc se milují i bez toho, aby to bylo na každé stránce napsáno, někdy i dvakrát...
Některé části byly opravdu krásné (stopy v písku, ples, lampiony), ale jiné bohužel už méně (Runeho chování po návratu, jak jednal s otcem a bratrem, až nepřirozený optimismus atd.), navíc se pořád nedokážu rozhodnout, jestli se mi líbil ten závěr nebo ne...
Největší mínus má ale nakladatelství za zadní obálku, takový neskutečný spoiler, myslím, že nejednomu čtenáři zkazili překvapení, které by se jinak dozvěděl až v třetině knihy :/

11.10.2017 4 z 5