pepa4081 pepa4081 komentáře u knih

Řeč těla Řeč těla Allan Pease

Tyhle pavědy :-) mě moc neberou, ale protože mají občas pravdu, sem tam si něco z nich přečtu. Jelikož se nechystám do ciziny, a nejsem diplomat, ani manažer, některé kapitoly jsem spíš prolétl. Při čtení jsem si spíš připomněl věci, které už vím. Oceňuji, že kniha je celkem vtipná.

07.06.2016 2 z 5

Pink Floyd – Odvrácená strana zdi Pink Floyd – Odvrácená strana zdi Hugh Fielder

Jako velký milovník Pink Floyd jsem si knížku s chutí přečetl a prohlédl (fotografií je opravdu hodně).Je to přehledná biografie, velmi čtivě napsaná a dozvěděl jsem se i pár věcí, které mi dříve nebyly úplně jasné. Jednu hvězdičku ubírám, protože většinu údajů už jsem znal. Velmi uspokojivé.

06.06.2016 4 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Ke konci možná trochu zdlouhavé, ale od začátku do konce velmi napínavé. A mám rád konce, jaký má tahle knížka. Velmi uspokojivé.

05.06.2016 4 z 5

Podrazák Podrazák Harlan Coben

velmi napínavé a konec jsem opravdu nečekal. Velmi uspokojivé.

05.06.2016 4 z 5

Nikomu ani slovo Nikomu ani slovo Harlan Coben

Skvělá detektivka má třetí od H. C. a zatím nejlepší. Zajímavý příběh, nečekané zvraty a konec. Jen některé postavy se mi zdály dost nereálné, ale na to si u pana Cobena začínám zvykat. Velmi uspokojivé.

04.06.2016 4 z 5

Schůzka v Paříži Schůzka v Paříži Harlan Coben

Má druhá kniha od H. C. Nenadchla mne tolik jako Přistižen, ale je to proto, že prostě nemám rád detektivky, kde se motají teroristi tajné služby a podobní. Příběh je jinak skvěle napsaný a pěkně napínavý. Uspokojivé.

04.06.2016 3 z 5

Přistižen Přistižen Harlan Coben

Od začátku do konce napínavá a zajímavě napsaná detektivka. Nečekaný konec. Moje první kniha od tohoto autora a hned jsem si půjčil čtyři další. Velmi uspokojivé.

04.06.2016 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Trochu jsem se bál, co přijde po skvělém Harry Potterovi, ale rozhodně nejsem zklamaný. Cormoran Strike mi v něčem připomíná mého oblíbeného Harryho Bosche od Michaela Connellyho, takže komu se líbil, sáhněte i po něm. Je vidět, že skvělá detektivka se dá napsat i bez litrů krve. Už se moc těším na další detektivky od J. K. Rowlingové. Jen nevím, proč ten pseudonym, určitě se nemá za co stydět. Vrcholně uspokojivé - doporučuji.

27.05.2016 5 z 5

Poslední tajemství Jana T. Poslední tajemství Jana T. Jaroslav Velinský

Kdybych neznal jméno autora, myslel bych si, že knížku napsal můj oblíbený Jaroslav Foglar (Rychlé šípy - z ostatních knih jak která). Ovšem kdyby takhle psal pan Foglar, určitě by ho znalo a četlo i více dívek. Knížka mne prostě velice potěšila a od nynějška má pro mne stínadelská trilogie čtyři díly.

22.05.2016 5 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Autor byl nesmírně moudrý člověk, ale protože já zdaleka tak moudrý nejsem, rozděluji knihu do dvou rovin. První - dějová - velmi pěkné a poutavé čtení. Druhá - filozofická - (pro mne) zmatek a nuda. Jsem rád, že jsem si knihu přečetl, ale už se k ní asi nikdy nevrátím. Film se mi líbí.

11.05.2016 3 z 5

Hořící pokoj Hořící pokoj Michael Connelly

Můj oblíbený autor mě opět nezklamal. Prostě vrcholně uspokojivé. Doufám, že píše dalšího Harryho Bosche.

11.05.2016 4 z 5

Zlá panenka Zlá panenka Hana Prošková

Klasická česká detektivka. Příjemně se čte.

11.05.2016 4 z 5

Malé nesrovnalosti života Malé nesrovnalosti života Stephen Leacock

Lidská blbost je nekonečná. Pan Leacock byl mistr v jejím zesměšňování. Další moc pěkný soubor jeho povídek.

18.04.2016 4 z 5

Štěstí za každou cenu Štěstí za každou cenu Stephen Leacock

U téhle knížky jsem se párkrát nahlas rozesmál. Co víc bych mohl od humoristických povídek chtít. Skvělé.

18.04.2016 4 z 5

Nulté číslo Nulté číslo Umberto Eco

Moje první kniha od U.E. Děj se dá shrnout do dvou vět a kdyby to mělo 500 stran, možná bych se nudil. Nevím, jak to autor udělal, ale knížka mě bavila a přečetl jsem ji za jedno odpoledne. Znovu už ji číst nebudu, ale zkusím něco dalšího od tohoto autora.

17.04.2016 3 z 5

Šťastné příběhy Šťastné příběhy Stephen Leacock

Od pana Leacocka mám raději kratší povídky, ale bylo to příjemné počtení na neděli.

15.04.2016 3 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Knížka je napínavá a má spád... bohužel mám rád, když se mohu s nějakou postavou ztotožnit. Tady se mi to opravdu nepovedlo. Všechny osoby mi byly velmi nesympatické. Je to ale jen můj názor, takže se nelekejte a čtěte:-).

14.04.2016 2 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Napínavá a pěkně napsaná detektivka plná zvratů.

08.04.2016 3 z 5

Poslední na řadě Poslední na řadě Tess Gerritsen

Opět zajímavý nápad. Kupodivu mi zde nevadila ani "špiónská" zápletka, Konec, kde došlo k několika nečekaným zvratům jsem si vyloženě vychutnal. Výborná knížka, vřele doporučuji.

02.04.2016 4 z 5

Suvenýr Suvenýr Tess Gerritsen

Knihu jsem přečetl za dvě odpoledne. Zajímavý nápad, napínavá od začátku do konce. Výborná detektivka.

29.03.2016 4 z 5