Pet007
Napínavá a děsivá kniha. Už jsem to někde určitě psala, nejvíce dokáže člověku ublížit zase jen člověk. Odhalení pachatele bylo překvapivé.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hadí doupě Hadí doupě](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257/hadi-doupe-5aE-257.jpeg?v=1594227576)
Skvělá kniha. Tahle Agatha Christie se neztratí ani vedle módních autorů severské krimi. Napínavé. Nečekané. Čtivé. Uvěřitelné.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vraždy podle abecedy Vraždy podle abecedy](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/3453/vrazdy-podle-abecedy-xQi-3453.jpeg?v=1612452521)
Poirot je už trochu starší a je vyzván na souboj. Příběh se rozjíždí pomalu a rychle se zamotává. Obětí přibývá. Pak ale vrah udělá chybu, na kterou velký detektiv čekal.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Hedvábník Hedvábník](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/221461/hedvabnik-2Er-221461.jpg?v=1576137363)
Další napínavý příběh. Cormoran má více klientů, úspěch prostě lidi přitahuje. Chudé i bohaté. Může si vybírat. K netradičnímu detektivovi ale patří netradiční případ. Já se v tom spisovatelském světě trochu ztrácela a ani se mi v něm moc nelíbilo. Kukačka se mi líbila víc.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Prázdné místo Prázdné místo](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145208/prazdne-misto-pRg-145208.jpg?v=1419455664)
Zajímavý začátek. Pak se to trochu vleče, neustále přibývají nové postavy, až se ztrácíte v ději. Většině záleží na tom, co si o nich jejich sousedé myslí. Někdo se chce lišit za každou cenu, někdo nezapadne nikdy. Kdo z nich má větší hodnotu? To rozhodnou až jejich činy a nebo nečiny.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ještě že nejsem kat Ještě že nejsem kat](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195379/jeste-ze-nejsem-kat-hSP-195379.jpg?v=1466026423)
Vondruška to je téměř jistota, že mne kniha bude bavit. Ráda utíkám do středověku, ale ve skutečnosti bych v té době žít nechtěla. Bavil mne i boj o koryta mezi konšely, něco se prostě nezmění nikdy.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Volání Kukačky Volání Kukačky](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190008/cormoran-strike-volani-kukacky-95z-190008.jpg?v=1418416713)
Dobré čtení. Napínavé. Nový soukromý detektiv se sympatickou sekretářku. Svět plný falešného pozlátka. V něm je nejdúležitější plná šrajtofle, vnější krása a značkové hadry. Jestli náhodou někomu ublížíte, by snad ani nevadilo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Druhý dech a Ďábel strážný Druhý dech a Ďábel strážný](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163352/druhy-dech-zWh-163352.jpg?v=1625819630)
Kniha mne zklamala. Film byl nádherný a vehnal mi slzy do očí. Kniha byla jen slabou ozvěnou a to jsem se na ni tolik těšila.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Zaříkávač nemocí Zaříkávač nemocí](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220670/zarikavac-nemoci-00e-220670.jpg?v=1412589621)
Nejlépe se mi kniha četla v čekárně chirurgické ambulance, kdyby nás nechali čekat o něco déle, zvládla bych ji přečíst celou najednou. Je to dobrá kniha. Každý si z ní vezme něco pro sebe. Ani ta politika mi tolik nevadila. Jen nechodit k volbám je jistě trefné vyjádření názoru, ale co dál?
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Filmové příběhy Filmové příběhy](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267554/filmove-pribehy-267554.jpg?v=1444378610)
Výborná kniha. I když jsem filmy Obecná škola, Kolja a Vratné lahve viděla několikrát, stejně jsem se při čtení skvěle bavila.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Zpropadení páteři Zpropadení páteři](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46231/dan-starkey-zpropadeni-pateri.jpg?v=1727083810)
Dobrá kniha. Sice jsem doufala, že ji přečtu rychleji, ale nějak nebyl čas. Proto bylo nejrozumnější dočíst ji na Silvestra:)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Vášně a boje Polyxeny z Lobkovic Vášně a boje Polyxeny z Lobkovic](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/238867/vasne-a-boje-polyxeny-z-lobkovic-hDl-238867.jpg?v=1440968744)
Mám ráda historické romány, ale tenhle mne zase až tak nedostal. Bylo mi potěšením seznámit se s paní Polyxenou, vyhledala jsem si o ní nějaké informace na netu, zajímavá žena. Byl to dobrý nápad sepsat její příběh, jen kdyby byl napsán tak, abychom se od něho nedokázali odtrhnout.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/234566/babicka-pozdravuje-a-omlouva-se-23s-234566.jpg?v=1644347671)
Autorova první kniha mne nadchla mnohem více. Tento příběh je ovlivněn tím, že hlavní hrdinkou je malá Elsa. Je to její svět, který se dotýká světa dospělých, ale je to z větší části Říše fantazie. Taky jsem jednu měla, ale před pár lety se mi ztratila a nemůžu trefit zpátky.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Irská šaráda Irská šaráda](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13687/irska-sarada-660305852c593.jpg?v=1711474053)
Sean na mušce se mi líbil o něco více, ale i tato kniha je dobrým čtením. Seznámila jsem se s obdobím, kdy ve Velké Británii řádila IRA, to bylo pro mne nové. Zločiny jsou prostě páchány v každé době a za každého režimu. A politici se neustále tváří, že jim záleží jen na našem blahu, ale ve skutečnosti myslí jen na svůj prospěch. Za použití všech legálních i nelegálních prostředků.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Sean na mušce Sean na mušce](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/100200/sean-na-musce.jpg?v=1727085027)
Nečekané dobrá kniha. Začala jsem tradičně od konce série, ale budu určitě pokračovat. Černý humor, hlavní postava naštěstí není hrdina bez bázně a hany, jen ten závěr byl smutný.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Karel IV.: Jménem koruny, jménem lásky Karel IV.: Jménem koruny, jménem lásky](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216791/karel-iv-jmenem-koruny-jmenem-lasky-216791.jpg?v=1406198439)
Dobrá kniha. Ráda jsem si přečetla román o Karlu IV., mám tu dobu ráda. Bylo to celkem oddychové čtení, sáhnu i po nějaké další knize od téhle autorky.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Zločin v Yorku Zločin v Yorku](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231364/zahady-porodni-babky-zlocin-v-yorku-tgT-231364.jpg?v=1434665114)
Na knihu jsem se moc těšila, ale nějak jsem se do ní nemohla zakousnout, moc času nebylo, ale to asi nebyl ten hlavní důvod. Téma bylo skvělé, dokonce se v doslovu dozvíme, že hlavní hrdinka byla skutečnou osobou, ale nejvíc mne uchvátil až závěr knihy. Ten je strhující.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Tajemství Turínského plátna Tajemství Turínského plátna](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161113/tajemstvi-turinskeho-platna-I0O-161113.jpg?v=1542538496)
Těžkopádný začátek, ale pak už to bylo dobré. Opět jedna z knih, kde je zločin páchán pro větší slávu boží. Dokonce jsem si dnes něco našla o Turínském plátně na netu. Mám ráda knihy, kde je nějaký reálný základ. Příběh mne pobavil i poučil, tak to má být.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Dražby Dražby](https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/831/drazby.png?v=1730819227)
Dick Francis mne opravdu nemůže nikdy zklamat. Jeho knihy nejsou rozsáhlá veledíla, ve kterých se málem utopíte. Jsou to napínavé příběhy, jež mají spád a vy se nemáte šanci odtrhnout. Odehrávají se vždy v dostihovém prostředí a to je Vám najednou bližší, i když jste ve skutečnosti nikdy na žádném dostihu nebyli:)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Opatruj mě Opatruj mě](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/232405/slow-burn-opatruj-me-kTi-232405.jpg?v=1418811769)
Knihu jsem přečetla za jeden večer, ale druhý díl série se mi zdál lepší. Je to oddychovka pro ženyl