Péťa Z. Péťa Z. komentáře u knih

Lidová říkadla (52 říkadel) Lidová říkadla (52 říkadel) neznámý - neuveden

Knížka má pevné desky, ale stránky jsou z měkkého lesklého papíru. Obsahuje 52 nejznámějších říkanek/písniček. Máme doma, Adélka z ní chce předčítat často.

29.03.2022 4 z 5

Co je to? Zvířátka Co je to? Zvířátka neznámý - neuveden

Roztomilé ilustrace provedou knížkou nejmenší děti.
Knížka je členěna na různá prostředí a seskupení zvířat (doma, na zahradě, malí tvorové, na farmě, v lese, u vody, v moři, v ZOO, mláďátka).

Doporučuji k předčítání cca od jednoho roku věku dítěte - knížka je pevná.

29.03.2022 5 z 5

Chytrá kolečka - Auta a stroje Chytrá kolečka - Auta a stroje Antonín Šplíchal

Pěkná malá knížka s otočnými kolečky, kterými se snadno manipuluje i malým dětem. Pořídila jsem ji dceři asi v roce a půl, abychom společně poznávaly i věci, které zajímají hlavně kluky.

Ilustrace jsou povedené. Najdete zde mimo jiné tahač, sypač, karavan, kabriolet, džíp, cisternu, zametací vůz, dumper, pásové a kolové rypadlo, domíchávač, žací stroj...

Díky této knížce už dokážu rozlišovat auta a stroje z jednotlivých míst. Tak je členěna i knížka - silnice, město, stavba, farma.
Doporučuji.

29.03.2022 5 z 5

Co jíme? Co jíme? neznámý - neuveden

Zajímavá knížka, která je spíš pro předškolní děti. Ale i mladší ji využijí při prohlížení a vyhledávání jednotlivých obrázků. Měli jsme půjčeno z knihovny. :-) Odklápěcí okénka rovněž chválím.

12.03.2022 4 z 5

Armada Armada Ernest Cline

Docela fajn čtení, ale často jsem si od knížky dávala pauzu. Nechytlo mě to vůbec tak jako Ready Player One. Zajímavý, že po takovém úspěchu autor napíše o tolik slabší knihu. Jako kdyby všechny dobré nápady chtěl uplatnit i tady. Námět se mi docela líbil, zpracování už tolik ne.

28.02.2022 3 z 5

Pec nám spadla Pec nám spadla Vladimíra Vopičková

Jedenáct říkanek na pevných stránkách leporela potěší nejmenší děti.
Jsou i hezčí. :-)

15.02.2022 3 z 5

Ptáčkoviny Ptáčkoviny Zbyněk Malinský

Nádherná knížka! Jakmile začnete s první pohádkou, už po pár řádcích víte, že tohle je velmi chytré, poučné a vtipné čtení. Tenhle skvost máme ve školce a každý rok předčítám dětem před spaním. Tu knížku milují všechny děti, které mi za ty roky prošly pod rukama. A já se na ni pokaždé těším. :-)

15.01.2022 5 z 5

Život té druhé Život té druhé Adele Parks

Pro mě to nebylo příliš uvěřitelné, taková změna v chování a přehodnocení životních priorit obou sester... Námět fajn, ale za mě taková oddychovka na jedno přečtení.

15.01.2022 2 z 5

Co viděla pilná včelka? Co viděla pilná včelka? Graham Oakley

Dětská knížka s pěknými ilustracemi. Jednoduchý příběh provádí čtenáře po cestě, kudy včelka letěla nejen slovem, pomocí obrázků, ale také hmatem. V knize jsou různé prohloubené vlnky, čáry a smyčky, které znázorňují let včely. Děti tak mohou prstem její cestu "kopírovat" a přirozeně rozvíjet jemnou motoriku.

13.01.2022 4 z 5

Bratři, sestry a jiná neštěstí Bratři, sestry a jiná neštěstí Václava Molcarová

Skvěle napsaná oddychovka! Myslím, že knihu by nemuselo ocenit jen něžné pohlaví... :-)

08.07.2014 5 z 5

Chvilka pro pohádku Chvilka pro pohádku Ivona Březinová

Knížku Adélka dostala od knihovnice v rámci Bookstartu. Je skvěle propracovaná, nemůžu vytknout vůbec nic. Moc rády z ní čteme. Tohle je knížka, která stojí za to, abyste ji měli doma!

28.01.2025 5 z 5

Chytré pero - Veselá zvířata Chytré pero - Veselá zvířata neznámý - neuveden

Moc pěkná knížka pro děti nabízí kromě roztomilých ilustrací také zajímavosti o zvířatech, které si děti upevňují za pomoci chytrého pera. To je potřeba držet opravdu kolmo ke stránce, aby se rozsvítilo modře a ozval se libý zvuk. V případě špatného označení odpovědi ze tří nabízených možností se naopak ozve protivný zvuk a pero zčervená.
Pero reaguje i na jiný podklad než je kniha a v ní označené puntíky pod obrázky, takže se může stát, že když necháte dítěti pero bez dohledu, bude zkoušet jeho zvuk na nejrůznějších místech a vám tak můžou lehce vstávat vlasy na hlavě. :-)
Nám pero bohužel přestalo fungovat, protože několikrát za sebou spadlo dceři na podlahu. Zkusíme opravit. :-)
Ale i bez pera se obejdeme, leporelo je pěkné i tak. :-)

04.04.2022 5 z 5

Čí mládě to je? Čí mládě to je? Stéphanie Babin

Knížka má opravdu silné stránky, ale nijak zvlášť jinak nevyniká. Přijde mi, že posuvná okénka mohla prázdný "chlíveček" využít třeba k doprovodnému obrázku potravy k danému zvířeti.

29.03.2022 3 z 5

Dobré rady pro naše zdraví Dobré rady pro naše zdraví Richard Gabriel

Užitečná malá knížečka, kterou mám pořád při ruce.

28.02.2022 5 z 5

Králíček Ušáček Králíček Ušáček Pierre Couronne

Roztomilá knížka s nádhernými ilustracemi. S malým Králíčkem Ušáčkem prožíváme jeho dobrodružství během ročních období, dokud nevyroste a nepotká Paní Ušáčkovou... :-) Doporučuji k prohlížení nejmenším dětem.

22.02.2022 5 z 5

Zvířátka v divočině Zvířátka v divočině Francesca Chiapponi

Pěkná kniha, která nabízí zajímavé informace o krokodýlech, hroších, plameňácích, mývalech, bobrech a kachnách. V rohu stránky je vždy portrét zvířete (obsahuje výšku/velikost, hmotnost, výskyt a potravu, kterou se živí), malý kvíz dole na každé straně a také celostránkové puzzle z dvaceti čtyř dílků.

22.02.2022 5 z 5

Malá knížka do ručky: U mámy Malá knížka do ručky: U mámy Antonín Šplíchal

Odolná malá knížka do kapsy, do auta na cesty... Obsahuje pěkné ilustrace domácích i exotických zvířát.

Zpívánky malovánky Zpívánky malovánky Zdeňka Šíchová

Další zpěvník, který mám doma a tahám si ho s sebou i do školky. Jednoduchý, s akordovým doprovodem, obsahující ty nejzákladnější a nejznámější písničky pro děti.

DO-RE-MI 1 DO-RE-MI 1 Marie Lišková

Tenhle zpěvník si jednoznačně zaslouží pět hvězdiček. Kromě známých lidovek zde najdeme i pěkné písničky třeba ze ZOO, z masopustu, pohádkové písničky, písničky na téma jídlo, cestování, ptáci, rodina... Pro učitelky mateřských škol (a nejen ty) jako dělaný!
Kromě akordových doprovodů u písní nechybí pohyb hrou o tělo, hra na rytmické nástroje a rozepsané další sloky (v některých zpěvnících chybějící).
Celkově přehledný zpěvník podtrhují moc hezké ilustrace.

Veselé říkanky - Zvířata na farmě Veselé říkanky - Zvířata na farmě Bob Bampton

Jedna z nejohmatanějších knížek u nás doma. :-) Říkanky jsou opravdu zdařilé. Pěkně se rýmují a dávají smysl, jsou snadno zapamatovatelné.
Ilustrace jsou vkusné. Nabízejí dětem spoustu detailů, které mohou na jednotlivých stránkách hledat, ukazovat na ně a pojmenovávat.
Tahle knížka rozhodně stojí za koupi, doporučuji!

16.02.2022 5 z 5