Peter.S Peter.S komentáře u knih

Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Podľa mňa dokonalý príbeh, ani nie veľa a ani nie malo. Capote vedel ako na to.

12.11.2017 4 z 5

Staré lásky Staré lásky Isaac Bashevis Singer

Práve som ju dočítal. Správne vyvážená miera mystiky, radosti, smútku. Ani jedna poviedka nesklamala. Veľmi ľudské.

05.07.2014 5 z 5

Marie Antoinetta Marie Antoinetta Stefan Zweig

Neskutočný zážitok z čítania tejto knihy. Nikdy by som nemyslel, ze ma dokáže zaujať osud "rokokovej" kráľovnej a doba v ktorej žila. Nenašiel som ani jednu časť v knihe ktorá by nudila.Štefan Zweig bol neuveriteľne nadaný spisovateľ a životopisne knihy v jeho podaní patria medzi klenoty literatúry.

12.04.2014 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Veľký Gatsby. Po pravde toto dielo zanechalo vo mne mierne rozpaky. Príbeh tajomného pána Gatsbyho, ktorý ohuruje svoje okolie bohatstvom a švihackym životným štýlom za ktorým sa ukrýva záhadna minulosť. Francis Scott Fitzgerald v tejto novele opisuje život hornych desat tisíc, velkolepých večierkov v zlatej ére jazzu a prohibicie . "Kto vlastne je ten Gatsby"? Otázka ktorá sa nesie celým príbehom. Skvelo napísaný príbeh, pre mňa osobne trochu ostal sklamaním, po zistení, kto naozaj ten Gatsby je a ako sa veci skutočne majú. Snáď niekedy v budúcnosti dám tejto knihe ešte jednu šancu .

19.04.2013 4 z 5

Na Západe nič nové Na Západe nič nové Erich Maria Remarque (p)

Na západe nič nové je dielo, ktoré má svojím obsahom dokázalo ochromiť verným opisom vojnových scén a všade prítomnej mizérie zákopovej vojny. Osud mladého vojaka Paula Baumera a jeho spolužiakov ma nenechali ľahostajným po celý čas a celé to vyústilo na sklonku príbehu, kedy si Paul uvedomuje zufalu situáciu seba a celej jeho generácie. Výstižne to zakončuje hlásenie z frontu v den, kedy padne hlavný hrdina a vystihuje tak tragickosť a obludnosť celej vojny a generácie ktorá bola zničená vojnou aj ked ušla jej granátom.

11.02.2013