PetraBery

Podařený příběh, kdy střípky minulosti střídají současnost. Jane/Emma se dostává do situace, kdy na minulost musí myslet, i když by ji raději nechala spát. Protože je tady někdo, kdo se chce pomstít. Kniha o výpravě čtyř kamarádek do Nepálu, kde v určité komunitě zažívají ne pro každou hezké chvíle. A důsledky tohoto pobytu si přeživší nesou sebou. Dobře se mi kniha četla.

Skvěle zpracované psychologické drama, spíše než uváděný thrilller o tom, že ne všechno je tak, jak na první pohled vypadá. Dokážu pochopit, proč se Catherine zachovala tak, jak se zachovala. Na druhou stranu žít téměř celý život s tímto břemenem sám taky asi není žádný med. Střídání postav a času mi vyhovovalo, kniha je čtivá, takže rozhodně hodnotím kladně.

Dobře psaná detektivka, která ale dle mého na plný počet není. Čtení mě bavilo, trochu mi vadily některé nepřesnosti (některé uvedené níže v hodnoceních), co mě potěšilo, byl slovenský původ detektiv šéfinspektorky Eriky. Podezření na pachatele jsem měla dříve než odhalení přišlo, ale jinak hodnotím kladně. Svižná četba. Druhého dílu se určitě nebudu bát, a jak bude příležitost, tak si ho ráda přečtu.

Kniha o mládeži nejen pro mládež. Příběh dvojčat, která přišla o mámu a po její smrti hledají sebe sama. Kniha je psána stylem, který nebude sedět každému, pro mě byl ale naprosto vyhovující. Příběh dobře zpracovává téma sourozeneckého pouta, homosexuality, rodičovské lásky i ztráty po smrti blízké osoby.

I třetí případ bývalé amišky, náčelnice Kate je výborný. Vraha jsem uhádla v průběhu četby, přesto mi to nevadilo a četbu nezkazilo. Líbí se mi, jak autorka píše, ráda si přečtu další díla, pokud budou dostupná.

Hodně podařený psychothriller, kde hlavní hrdinka Julia hledá pravdu o smrti a minulosti své sestry. Příběh o tom, co všechno můžeme ztratit, pokud ztratíme hlavu... Postavu, která ve všem měla prsty jsem odhadla, úplný konec mě ale zaskočil.

Pěkné pokračování života hlavní hrdinky z knihy Než jsem tě poznala... Autorka psát bezpochyby umí, o tom mě přesvědčila již několikrát. Přesto to tentokrát za mne není na plný počet, první díl ve mne probouzel silné pocity, u této knihy jsem to tak neměla. Asi bych neměla tak velká očekávání, kdyby se jednalo o samostatný příběh. Ale knihu jsem si přečetla opravdu ráda.

Další případ inspektorky Kim a jejího týmu. Opravdu dobře vykreslené chování sociopata, který je schopný za svým cílem jít doslova přes mrtvoly. Čtení knihy odsýpalo a nemělo hluchá místa. Můžu jen doporučit.

Silný čtivý román z válečné doby, který vypráví o osudu dvou sester. Příběh o odvaze a statečnosti obyčejných lidí, ze kterých dělá záchrana jiných hrdiny (hrdinky). Na jedné straně hrůznosti a krutosti války, na straně druhé láska, přátelství, rodina, odvaha a naděje. Jiná díla autorky neznám, ale tuto knihu můžu jen doporučit.

I ve čtvrtém díle jsem se se Smrtkou hledačkou Charley a jejím "vyvoleným" Reyesem výborně bavila. Opět pohodová vtipná četba, dokonce dle mého jedna z mála sérií, která má stoupající tendenci. Jen doufám, že se povede vydat všechny díly, byla by škoda o ně přijít. Super!

Příběh, kde se minulost střídá se současností a Tessa hledá pravdu, co se stalo před lety, kdy jako jediná přežila. Zda označila správného vraha, který čeká na popravu. Kniha s krásnou obálkou se mi četla celkem dobře, rozuzlení se dle mého povedlo.

Velmi dobře napsaná kniha o výživě, pohybu a obecně hubnutí, popř. udržení váhy. Spousta informací podaných pro mě příjemnou formou, po každé kapitole shrnutí toho nejdůležitějšího z dané problematiky.

Podařená kniha, při jejímž čtení mě napadaly různé varianty toho, co se Amy mohlo stát. Střídání hlavních postav s jejich verzí příběhu bylo dobrým tahem, rozuzlení mě tolik nepřekvapilo jako úplný konec. Určitě shlédnu příležitostně i film, abych mohla s knihou porovnat.

Parádní zakončení skvělé série, která si určitě zaslouží plný počet bodů. Co mě mrzelo, byla smrt některých hrdinů, bohužel, tak je to někdy i v reálu. Na všechny otázky jsem dostala odpovědi, za mne určitě spokojenost a ani tak mi nevadil nedotažený konec, ráda si domyslím, jak to mohlo být dál. Pokud autor napíše něco dalšího, rozhodně si to nenechám ujít, psát opravdu umí.

Průměrný příběh, který si tak nenásilně plyne... Neurazí, nenadchne. Jaké může být zjištění během jednoho dne o otci, který žil dvojí život? A co všechno se lze dozvědět o skleněnkách a o sobě samých? Tak o tom tahle kniha je...

Drsné, nechutné, krvavé a brutální. A přesto neuvěřitelně čtivé, takové jsou knihy tohoto autora a tato není výjimkou. Oba vyšetřovatelé jsou skvělí a výborně se doplňují. Co bych knize vytkla, je stejně jako v některých předchozích komentářích - mechanik... To jako opravdu? Ale jinak výborná detektivka.

Dobře napsané YA, tedy spíše pro mladší, ale i tak jsem si knihu užila. Autorka má čtivou formu vyprávění, kniha uteče rychle a čte se dobře. Na to, co Ellu potkalo během knihy reagovala opravdu dobře. Líbilo se mi to.

Podařený román, ve kterém nechybí správná dávka napětí. Díky psaní deníku a schůzkám s doktorem Nashem se Christine dokáže dobrat pravdy. Dobré počtení!

Přečteno několikrát synovi... Klasické pohádky, akorát tak dlouhé, aby dítě udrželo pozornost. Krásné ilustrace Dagmar Koškové. Určitě doporučuji!

Autor určitě psát umí, o tom žádná... Přesto se mi tato kniha jako nehráči četla mnohem hůře než předchozí Ready Player One. Určitě to chce se odprostit od nereálnosti, která je v knize nastolena, pak se kniha přečíst dá. Ale rozhodně si děj, narážky a popisy užijí více hráči, kteří podobné hry hrají.