Petronela16 Online Petronela16 komentáře u knih

Návrat na ostrov lží Návrat na ostrov lží Michel Bussi

Asi budem písať trochu proti srsti Bussiho nadšencom,ale ozaj nemôžem inak.Tato kniha ma neskutočne vytrapila.Uz som to chcela vzdať na strane 256, prosím pekne, to som samu seba prehovárala,že no poď, čítaj,to bude dobré....No nebolo, bohužiaľ.Je mi to neskutočne ľúto, ale autorove knihy Vážka a Čierne lekna sa mi tak páčili,že som bola veľmi nadšená.Ale to je tak asi všetko, pretože všetky ostatné knihy, ktoré má, som skúsila čítať ukážky a absolutne ma nechytili.Prave preto som po dlhšom období chcela skúsiť, či sa to nezlepšilo a pravdu povediac, knihu (e-knihu)som si vybrala sama a dostala som ju darom.No fakt, obrovské sklamanie.Uplne zbytočne dlhé opisy toho, čo už bolo viackrát pred tým spomenuté.No a ten dej som mu neuverila, aj keby som ako chcela.Škoda preškoda, lebo som presvedčená ,že autor vie písať aj lepšie a zaujímavejšie.
Ma to však pozitivum-knihu si môžem dať do vyzvy,myslím, že tam bolo čosi s pruhovanym obalom :-)

02.01.2021 1 z 5

Lovec očí Lovec očí Sebastian Fitzek

Je mi veľmi ľúto, lebo zatiaľ som Fitzekove knihy považovala za top, ale o tejto sa to v žiadnom prípade nedá povedať.Uz Zberateľ oci sa mi až tak nepáčil, no toto bolo veľké sklamanie.Totalne neprehladny dej: minulosť,súčasnosť,halucinácie...no mala som problém sa z toho vysomarit.Precitane s obrovským sebazaprením, verím že to bol len autorov ulet, lebo inak ho uznávam.

17.08.2020 1 z 5

Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Takze :na prvotinu to nebolo zle, ale je tu ale.Ale nie je to ani take super, ze som isla z toho do kolien.Normalna priemerna detektivka, kde sa prelina sucasnost a minulost.Ziadny mimoriadny namet, nehovorim dalo sa citat ,ale posledne strany som preskakovala, ked to bolo nepodstatne.Taky priemer, no mozno v buducnosti, ked bude dalsia kniha , tak skusim.Pre mna toto nebolo take ohromujuce ako hlasali recenzie.

18.12.2019 2 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Dobry a zaujimavy zaciatok ,velmi rychlo sa clovek zacita, lebo namet je zaujimavy.Postupne uz ma sem tam nudili niektore kapitoly, ktore boli ,podla mna, zbytocne len umelo natahovane.Ale ok, citanicko fajn, kratke kapitoly, to mam rada.Uvidime dalsie knihy od autora.Davam mu sancu.

10.12.2019 4 z 5

Tichá pacientka Tichá pacientka Alex Michaelides

No velmi dobre to bolo.Pacil sa mi dej,nenudil a ten zaver bol prekvapujici.Budem sledovat,ci este nieco vyjde od autora .Slubny spisovatel.

04.12.2019 4 z 5

Posledná pani Parrishová Posledná pani Parrishová Liv Constantine

Zaciatok a vlastne prvu polovica knihy som len citala v uzase, co dokaze zena, ked si nieco zaumieni.No a druha polovica knihy mi to len potvrdila.Prislo mi to ako ta *prupovidka* ze niekto je hlava a niekto ten krk ,ktory nou otaca.Vyborna kniha,odporucam vsetkymi 10.

15.09.2019 5 z 5

Pronásledovaní Pronásledovaní Mark Edwards

Zaciatok vtiahne do deja,potom celkom slusna zapletka, len cim dalej sa to uz len zamotava a zamotava...takze ku koncu som uz len cakala na zaver.Nie zle, ale na mna uz dost prekombinovane.

30.07.2019 2 z 5

Byla prý docela hezká Byla prý docela hezká Michel Bussi

No tak toto bolo to najslabsie co som od Bussiho citala!Precitala som to len preto, ze som, ako vzdy ocakavala na konci nejaku *fintu,* a ta samozrejme aj prisla.Ale to bolo to jedine, co tam bolo zaujimave.
Pre mna velmi zdlhave, sklamanie.
Dufam ze pride nieco lepsie.

25.06.2019 2 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Ayobami Adebayo

Velmi pekna kniha,ktora ma donutila si nieco prestudovat aj o Nigerii a taktiez o kosacikovitej anemii.Rozhodne doporucujem precitat!

05.05.2019 5 z 5

Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Kniha,ktora ma prinutila citat a citat....a na konci som so slzami v ociach lutovala, ze je koniec.Krasny pribeh, ktory je tak ludsky, ze cloveka prinuti zamysliet sa nad zivotnymi hodnotami.Teda aspon mna prinutil!Uz dlho som necitala nieco tak uzasne.

14.04.2019 5 z 5

Kontrola - Ne všichni doktoři jsou hrdinové Kontrola - Ne všichni doktoři jsou hrdinové Hugh Montgomery

(SPOILER) Po dlhom čase som dostala chuť na niečo z lekárskeho prostredia, samozrejme zamiešane a prichutene nejakou tou vrazdickou.A veľmi dobre som si vybrala.Pravdepodobne je to prvá autorova kniha, apropo pre mňa absolútne neznámeho, no o to slubnejsieho.Ono niekedy aj prvotina sa vydarí .Zápletka bola zaujímavá, aj keď som tipovala, kto bude ta neznáma vykonavatelka spravodlivosti, len som netušila prečo. Fúha a ešte ma dosť desili tie vnútorné pocity Trencharda, keď som si predstavila, že by som tak mala vegetovat ,vlastne pri zmysloch a totálne nehybna, tak to bolo druha najhoršia predstava.(Prvá je byť uväznená,zasypana pod zemou v truhle,brrrr).No ozaj veľmi dobré, určite si ešte posvietim na autorove diela , ak ešte nejaké budú.Budem veriť, že áno.

30.08.2021 4 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Začnem tým, že knihu som sa pokúsila najprv normálne čítať,l.Vobec sa mi to však nedarilo, nejako ma to nevedelo vtiahnuť. Neskutočne mi vadili tie trápne neologizmy, či ako to mám nazvať.Hrôza ako to špatí ten český jazyk.Neviem , či sa vôbec niektoré tie výrazy aj používajú v hovorovej reči, či to bol len akýsi výmysel autorky.V každom prípade sa mi to nepáčilo.No a keďže som sa náhodou dostala k audioknihe a tá sa mi hodila do výzvy, tak som tomu dala šancu.V podaní P.Batěka to celkom šlo, dej bol v podstate nenarocny a pre mňa zaujímavý , nakoľko mám rada knihy z lekárskeho prostredia.Tak ako hodnotili aj mnohí , pripájam sa aj ja k názoru, že neurazí , ale ani nenadchne.Este skúsim popocuvat autorkinu Dedinu a uvidíme.

12.06.2021 3 z 5

Noe Noe Sebastian Fitzek

Ťažko preťažko hodnotiť mi je tento Fitzekov román.Dofrasa, ja mám tak rada tohoto autora, ale toto, čo vyplodil...No nič, myslím že veľkosť človeka, čiže aj spisovateľa nespočíva v jeho dokonalosti, tak to budem brať takto. Úprimne - na strane 170 som to ukončila, pretože väčšiu motanicu už som dávno nečítala.Okrem toho, čo sa mi u tohoto autora nestáva, musela som sa nútiť do čítania. Pre mňa dej totálne nezáživný, nechce sa mi to viac ani hodnotiť.Precitajte si , ak to zvládnete a urobte si sami názor.Ja radšej počkám na niečo iné, lebo Fitzek to dokáže aj oveľa lepšie.Dnes však palec dole, sorry.

25.02.2021

Drž se Drž se Harlan Coben

Moje druhé stretnutie s týmto spisovateľom, no musím podotknúť, že toto rande nevyšlo podla mojich predstáv.Typicky americké prostredie, typický rozmaznaní paznechti, no vlastne všetko typický americky nadnesené.Spôsob výchovy je čistý nonsens, opatrovateľku potrebujú pre deti do x rokov, nesmú ich nechať bez dozoru a len čo dosiahnu plnoletosť tak kopačky z domu a odchod medzi... no kazdy si domyslite kam.Samozrejme nechýba zase len americký happy end štýlom, to nie moje decko bolo to zle ale susedovo.Ako keby to nebolo jedno, veď aj to tvoje je také isté.Ešteže som nedala ani cent za túto knihu.Stiahla som si bezplatne zopár Cobenovych knih, ale budem musieť prehodnotiť ktorú, kedy a či vôbec.Idem hodiť oko na vyzvu,či to stálo aspoň za to prečítanie, možno sa hodí..................nehodí, nestálo :-(

06.02.2021 1 z 5

Ztracená dcera Ztracená dcera Rick Mofina

Veľmi zaujímavé čítanie, aj keď najprv sa zdá, že je to klasika - únos atď, len potom sa to už zamotáva.Ten koniec mi prisiel taký rýchlo ukončený, ale tak v podstate ok, všetko bolo reálne vysvetlené a dotiahnuté do konca.Za mňa fajn, ľahko sa čítalo.

11.09.2020 4 z 5

Sběratel očí Sběratel očí Sebastian Fitzek

No, tak toto ma trošičku málinko sklamalo, pretože doteraz všetky knihy , čo som od Fitzeka čítala, mali reálny podklad a tým mi vlastne imponujú.Vadi mi nadprirodzena zložka, ktorá sa tu vyskytuje, ale tak Fitzek je môj 'Liebling',tak odpúšťam a vlastne už čítam pokracovanie Lovec oči.

12.08.2020 4 z 5

Tichá obeť Tichá obeť Caroline Mitchell

Tiež som sa nechala zlákať pozitívnymi recenziami, no aka to chyba!Do polovice som to ako tak zvládala čítať, myslim tým , že každú stránku, od polovice tak každú druhú a posledné strany už asi tak zo 2-riadky na každej druhej.Zaujimave ,že som sa nestratila a vychytala som pointu, ktorá bola vlastne aj predvídateľná.No čo už, škoda času, peňazí, úsilia...čakala som nie, že viac ,ale sakramentsky viac.Ta * je len zato, že ma to na úvodnych strankach celkom zaujalo, ale myslím že s autorkou kamošky nebudeme.

20.07.2020 1 z 5

V bezpečnom úkryte V bezpečnom úkryte Rachel Abbott

Celkom dobrá detektívka, aj keď ten koniec som už tušila.Chvilami trosku viac zamotané, ale v podstate to bolo fajn "čtive" a nenudilo ma to.Moje prvé stretnutie s autorkou a nevylučujem aj ďalšie.

12.07.2020 4 z 5

Kořist Kořist Paul Finch

Začína to fajn,bizarné vraždy, veľmi čitateľné.No a tak približne po polovici knihy sa to úplne pokasle, normálne som strácala chuť čítať, pretože som chvíľkami už ani nechápala o čo vlastne ide.Nezmyselne a hlavne rozsiahle opisy napr naháňačky áut ma totálne znechucovali to som len preskakovala strany.No a pred koncom sa to ako-tak vylepší a je to znovu lepšie čitateľné.Cakala som od toho viac.

02.06.2020 3 z 5

Překročit všechny hranice Překročit všechny hranice Annie Ward

Začiatok sľubuje dobrý príbeh, ale potom zisťujem, že len sľubuje.Pre mňa jednoznačne veľké sklamanie,stale som čakala ,že sa ten dej niekam posunie,ale veru nič.Tie nezáživné zážitky z minulosti sa striedajú s ako-tak čitateľnou súčasnosťou.Zaver absolútne predvídateľný,presne som čakala tento typ konca.No a postavy veľmi nesympaticke.Skoda aj času aj peňazí.

02.03.2020 1 z 5