Petronela16 komentáře u knih
Tak ako vždy ma autor nesklamal,výborný námet ,zaujímavá zapletka, dej plynule ubieha...len poslednych cca 10 kapitol ma trochu rozlaďovali, lebo som sa miestami už mierne strácala v tých prekombinovanych situáciách.Preto som aj nedala plný počet * ako je mojim zvykom u Fitzeka.Ale vcelku super kniha ,odporucam prečítať.
A mne sa tato kniha velmi pacila.Niekedy si uz myslim, ze aj samotny Fitzek je nejaky *psychopat* lebo tie jeho namety su take netypicke.Mne vyhovuju jeho kratke kapitoly .Aj ked su niektore veci v knihe zvlastne, mozno na hranici normalnosti /ale tak co uz je dnes normalne?/, ja som mu cely pribeh uverila a zozrala aj s navijakom.Za mna plny pocet bodov
Velmi vydarena prvotina autorky.Kniha sa mi pacila svojou ,by som povedala, pokludnou atmosferou polskeho vidieka.Aj napriek tym vrazdam, to neboli az take strasne krvaky a velmi sa mi pacil styl pisania na sposob *modernej A
CHristie v Polsku.*Velmi dobre, budem sledovat autorku.Odporucam.
Zaciatok dobry,dobre sa to rozbieha a zrazu bum..len nuda nuda a pre mna celkom trapenie docitat to do konca.U mna slabota,ale tak asi som narocna.
Tak nato,ze takyto styl knih citam malokedy ma tato celkom zaujala.Pacilo sa mi, ze bola netypicka svojou napaditostou a prave ked uz som si myslela, ze *tak teraz to uz bude nuda,vsetko je vyriesene* prisiel ten famozny zvrat a bola som opat vtiahnuta do deja.Velmi dobre,skutocne som bola nadsena.Stoji za precitanie!
Dobre sa to citalo, ale chvilami sa mi zastaval rozum nad konanim hlavnych predstavitelov knihy napr ucitelka,ktora bez rozmyslu skoci do jamy za ziackou, namiesto aby zavolala daku pomoc .Tu malu som mala sto chuti vyfliaskat a jej mamku uz ani nehovorim.Napriek vsetkemu sa to lahko citalo, lebo som chcela vediet ako to skonci.
Pekny vianocny pribeh,precitane za chvilku.Pacilo sa mi, ze tam neboli zbytocne omacky a dej plynule bezal.Pre romantikov ako stvorene.Raz za cas mam rada taketo *jednobubky*.
Suhlasim s Justwomen,ze taky light triller.Sem tam trosku neuveritelne ,ale v postate fajn sa to citalo.Mozno skusim nieco zase od autora.
Ajajaj tak to som si zase dala s touto knihou ! Obrovský omyl, no nechcem byť vulgárna ale fakt jedno veľké H...Ta jedna * je len za asi prvých 30 strán, čo som sa na ne nechala namotat a zdalo sa mi ,že to bude čitateľné.CHYBA! Stále rovnaké babračky v tých istých lajnach,dookola o detstve,dookola o zlej matke, ktorá na konci bude aj celkom normálna,chvilami som mala pocit,že aj jedina normalna , nesympaticka hlavna postava, ktorej umrie decko a ona to berie, asi ako keby jej s prepáčenim za výraz zdochlo morča.No čo vám poviem, dej rozvleceny, siahodlhé opisy ničoho, od polovice som už len listovala a čítala ozaj len to nutné, aby som si už iba potvrdila, že moja domnienka, kto je vrah je správna.Bola. Takže zhrnutie -skoda času a peňazí, treba investovať do niečoho lepšieho.Musim si dobre zapamätať autorku, aby som si nedajbože znovu niečo od nej nekúpila!
Dobrý začiatok, vtiahol ma do deja, dobre sa to čítalo, len už ku koncu mi to prišlo strašne "naťahovanie"akoby sa autor nechcel zmieriť s tým, že ma skončiť.Mozno ešte v budúcnosti niečo skúsim od autora.
Do knihy som sa rýchlo začítala,ale potom to začalo nejak viaznut. A ku koncu to malo opäť spad.Inak nebolo to zle,možno skúsim aj pokračovanie, ale ešte uvidím.
Pravdupovedia, keby nebolo čtenarskej výzvy, tak by som asi žiadne básne nečítala.Ale som rada,že som si vybrala Wolkera, bolo to také odľahčené citanie,velmi sa mi pacili niektoré myšlienky:
"bolest je života půl a láska je život celý"
Je mi velmi luto,ale ked mam pravdivo ohodnotit tuto Fitzekovu knihu, tak musim skonstatovat, ze pre mna zatial najslabsia z jeho tvorby.Musela som sa nutit k citaniu, co sa mi u neho nestava.Ale tak nie je vsetkym dnom koniec a myslim, ze ani koniec Fitzekovej tvorby,tak budem cakat na nieco dalsie a lepsie.
Nebolo to take najhorsie, ale myslim ze kniha mohla mat aj o tretinu menej stran.Ved dobre, myslienky su tam zaujimave, ale zbytocne sa opakujuce a potom uz to cloveka nudi.
Tak podme po poriadku: celkom zaujimavy namet knihy, zaciatok fajn ma chytil, no ale bohuzial to bolo vsetko.Cim som citala dalej a dalej , tym viac ma to uz nebavilo a nebyt mojho odhodlania docitat, ak sa da, kazdu knihu, uz by som to bola vzdala.
Moje velke trapenie s knihou ukoncil predvidatelny koniec.
Skoda casu a penazi.
Na prvotinu fajn psychothriller.Tesim sa na dalsiu knihu autorky.
Velmi dobre!Kniha sa mi pacila od zaciatku az do konca,ani chvilu ma nenudila.Velmi zaujimava a velmi desiva podstata deja.Zacinam citat dalsiu knihu-Sberatel.Dufam ze ma nesklame.
Trosku slabsi rozbeh,ale potom ma to celkom zaujalo.A ta historia tiez-chvilami zaujimave a potom zase zdlhave...Ale tak na prvotinu to nebolo zle,ked vezmem do uvahy, ze som uz citala aj horsie a to bolo od autorov,ktori mali uz co-to za sebou.Uvidime s cim pride nabuduce,ved treba dat spisovatelke sancu.Mne sa napriklad pacilo to ruske prostredie,trochu zmena po tych severskych krimi.
Asi budem za zlú, ale pre mňa bola táto kniha totálne stratený čas a peniaze.Dej sa síce začína sľubne ale potom je to už len nuda nuda ,v polovici som už mala nutkanie odložiť knihu, ale potom som ju horko-ťažko s preskakovanim strán dočítala.Pre mňa jedno veľké trápenie, nikdy viac.
V podstate ma tato kniha nesklamala ,ale Chrasteni kosti sa mi zdala lepsia.Mozno preto, ze uz som tusila ako to skonci.A opat stary znamy otvoreny koniec, tak neviem, ci bude dalsie pokracovanie.Chcelo by to uz novy napad, lebo to zabijanie postihnutych bolo desive.